+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A mesevilágban táboroznak
2020. július 31. péntek 19:06 - Keszthely
A mesevilágban táboroznak
A keszthelyi NépmesePont nem véletlenül kapta az „Óperenciás tengeren innen” elnevezést. Minden a meséről szól. A foglalkozások, a mesehallgatás, a kézművesség, de még a táborok is. A nyári szünidőben négy alkalommal táborozhatnak pályázati támogatással ingyenesen általános iskolások a NépmesePontban. A harmadik tematikus táborban jártunk ahol a sárkányok világa fogadott minket.

A keszthelyi NépmesePont pedagógusa Tóth Adél a reggeli csapatépítőhöz terelgeti a gyerekeket. Mindannyian táborozók. Nyári táboruk zárónapján is sok-sok érdekességgel találkozhatnak. A közös élmények, a közös játék pedig biztosan megmarad emléknek. A táborban eltöltött időről szívesen beszéltek a gyerekek.

"Itt az tetszik, hogy sok gyerek van és itt van a barátom is.-Vele szoktál jönni?- Igen, legtöbbször. - Melyik  foglalkozás amelyik neked nagyon tetszett?- Hát…néha az ugrálós rajzolás és a kreatívkodás."- mondta el Ángyán Zalán táborozó.

A kreatív foglalkozásból az utolsó napon sem maradtak ki a gyerekek. Igazi nagy családot alkotva  díszítették az óriás sárkányt. Előtte azonban még volt feladat. Beszerezni a díszítéshez szükséges dolgokat.

"Kimentünk a parkban, hogy gyűjtsünk mindenféle ágakat, leveleket és utána mentünk a múzeumba. – Ezzel a sok ággal, levéllel mit csináltok?- Ráragasztjuk a sárkányra."- mondta Pál Zétény.

A gyermekek körében az egyik legjobb foglalkozásnak bizonyult a sárkányos nap. Fiúk, lányok egyaránt kivették magukat a közös munkából. Az utolsó együtt töltött időben szívesen beszéltek arról is a gyerekek, hogyan kerültek a NépmesePontba.

"Anyukám szervezett be ebbe a táborba, mert régen itt dolgozott a színházba és nagyon jó maga a témája a mesék és sok barátot lehet szerezni.-Alapból szereted a meséket?- Igen szoktuk őket hallgatni, kiskoromban nagyon sokat meséltek nekünk."- mesélt Bányai Flóra.

Akadtak olyan táborozók akik míg társaik a nagy sárkány feldíszítésén dolgoztak, elképzelték a sárkányvilág színeit is és különböző eszközzel színeztek. A  tábor udvara is foglalkozás helyszín volt, ahová a mesebeli toronyból  érkeztek a kis táborozók, hogy újabb feladatokat oldjanak meg. Egy kvíz kérdés sort követően kialakultak a versenyző csapatok és elkezdődött az ügyességi játék. Közösen közdöttek az udvaron is a gyerekek a pontszámokért. A csapatoknak a versenyzői egyénileg is szereztek pontot egy ügyes horgászattal. A NépmesePont  vállalt  tematikus táborai szinte az egész mesevilágot átöleik.

"Mindig van egy címe a tábornak amire építjük az egész tematikáját. Az első táborunk idén a Fanyűvő,vasgyúró,hegyhempergető volt. Nyilván az erős emberekről, Babszem Jankóról az erőről szólt a tábor. Itt nagyon sok volt a nagycsaládos gyerek. 3-5 gyerek is jött egy családból és az összes mesefeldolgozást, mesét erre építettük. A 2. táborunk a Mátyás király udvarában. Ez félnapos tábor volt. Ez teljesen Mátyás legendákra, középkori zenére épült. Megmutattuk a városban található ilyen emlékeket."- adott tájékoztatást Tóth Adél pedagógus.

Az idei nyár harmadik tábora a Hétfejű Sárkány tábor ma véget ért. Még egy alkalommal táborozhatnak augusztus 10-től iskolások a mesék, legendák világában. A Hétmérföldes csizma táborában más népek meséi között élik majd a mindennapokat a táborozók.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár