+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az idei szünidőben "kalákáznak" a táborozók
2020. július 29. szerda 19:02 - Keszthely
Az idei szünidőben "kalákáznak" a táborozók
A Magyar Mezőgazdasági Múzeum Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely évek óta a nyári szünidőben várja a táborozni vágyókat. A Majorbéli Kaláka az idén is sok kisgyermeknek nyújt maradandó élményt. Kézműves foglalkozások, állatsimogatók, a régi paraszti világ megismerése gazdagítja a táborozók minden napjait.

A kiállítóhely udvarán, az árnyas fa alatt levendulazsákot készítenek a táborlakók. Minden napra jut valami újdonság a gyerekeknek. A Majorbéli Kaláka a térség egyik legkedveltebb szünidős tábora. Pezsgő élet folyik a táborban, tartalmas foglalkozásokkal.

"Mindig kézműveskedünk. Tegnap agyagoztunk, tegnapelőtt dobozt festettünk. Délután mindig le szoktunk menni általában játszani és nagyon élvezem. A táborba úgy kerültem ide, hogy éppen a mamám keresett táborokat és én meg el akartam jönni."- mondta el Gurbács Zalán Balázs.

Zalán testvérével, Hannával tölt egy hetet a táborban. A kislány örömmel mesélte a hét eleji anyagozásról is.

"Először kaptunk egy tégla, anyag, hurka anyagot amire az anyagot – ami hurka volt- rá kellett illesztenünk aztán szépen finoman le kellett simítanunk. Aztán egy ilyen formát kaptunk, amit szintén le kellett hurkáznunk, agyagoznunk."- mesélt Gurbács Hanna Zara.

A kis táborlakók felügyeletében és a kézműves foglalkozások koordinálásában középiskolás diákok is segítenek. Így a nap végén mindenki sikerélménnyel térhet haza.

"Egyenlőre nagyon tetszik a tábor. Három napja vagyunk itt és az egyik osztálytársam szólt, hogy lesz ez a tábor. Én igazából közösségi munkaszolgálat miatt jöttem,mert az 50 órát teljesíteni kell az iskolában. De amúgy is nagyon  tetszik a tábor, szeretek gyerekekkel lenni."- mondta Rónai Eszter önkéntes.

Az élménygazdaságban is mindent kipróbálhattak a gyerekek. Az állatsimogatóba szinte minden táborlakó bement. Megsimogathatták a nyuszikat, a birkákat is. De tábori életből nem maradt ki az önfeledt játék sem. A régi paraszti világ gyermekjátékaival is szívesen játszottak a gyerekek és –mivel csacsi nincs  a gazdaságban- egymást húzták a kordékban, a kocsin. Ebben az évben pár hete még nem lehetett tudni, hogy a nyári szünetben lesz-e lehetőség a majorbéli Kalákában tölteni a szabadidőt.

"Nagyon sok jelentkező volt az idén. Tulajdonképpen  amikor meghirdettük az 5. és 6. táborunkat,mert a korábbi években négy időszak volt csak a hirdetésbe,egy-két nap alatt betelt sajnos. Most a vírus viszonyok miatt nem lehet több húsz gyermeknél egy táborban. "- adott tájékoztatást Dr. Szabóné Lázár Ibolya kiállítóhely-vezető.

A 7-12 éves gyermekek  még augusztusban  is kalákázhatnak 5 napon át a Majortörténeti Kiállítóhelyen. Az élmények mellett a  tábor ideje alatt készített tárgyakat is hazavihetik a kis táborlakók.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nem értik a méhészek, hogy hová tűnnek el a méhek télen.
 
Új alapokra helyezik az oktatást Reziben.
 
Elindult az iskola bővítése, idén pedig megújul az egészségház és kivágják a beteg tujákat is.
 
A két elkövetőt a keszthelyi rendőrök elfogták.
 
A gyenesdiási iskola felújítása miatt ideiglenesen három helyszínen helyezték el a diákokat.
 
Vince napjához kapcsolódva, ötödik alkalommal várták az érdeklődőket a várvölgyi borosgazdák.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár