+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Vadászati Múzeumban nyílt meg Tarcsay Béla kiállítása
2020. július 21. kedd 15:28 - Keszthely
A Vadászati Múzeumban nyílt meg Tarcsay Béla kiállítása
Múlt héten nyílt meg Tarcsay Béla kortárs festőművész időszaki kiállítása a keszthelyi Vadászati Múzeumban. A gyermekkorában erdésznek készülő, majd a gépjárműszerelő szakmában elhelyezkedő festő képei augusztus közepéig tekinthetők meg.

Tarcsay Bélát már gyemekkorától érdekelte a rajzolás. A művész életében egy jelentős esemény 1995-ben gyújtotta lángra igazán a művészet iránti szenvedélyt. Ez időszak alatt a vázlatokkal együtt több ezer képet készített el. Azt mondja, hogy majdnem minden nap és “lendületből” dolgozik. Bár mindig nagyszerűen kezelte a grafitot, tustollat, rajzszenet, pittkrétát, diópácot és más rajzi eszközöket, először mégis olaj és akril festményekben örökíti meg a természetet szerető ember érzéseit. E két festői technika után érezte meg a számára sokkal lágyabb és finomabb kifejezési megoldásokat adó pasztellfestészet lehetőségeit.

"Igazából pasztellkrétával dolgozom, az az én világom, mert inkább olyan grafikusabb alkat vagyok. Az olaj az egy kicsikét nehéz, és pasztellel tudom kifejezni igazán azt, amit szeretek. Meg az az anyag adja vissza azt a lendületet, amit én igazából ki tudok fejezni. Nagyon szeretem a természetet, szeretem az állatokat" - vallja Tarcsay Béla.

Tarcsay Béla festőművészt Lengyák István nagykanizsai galériavezető, a Magyar Kultúra Lovagja mutatta be a megjelenteknek. Életútja ismertetése mellett megvilágította azt is: a művész nagyon szereti az állatokat, ezért a képeinek témája leginkább a vadon élő természet. A Vadászati Múzeum vezetője, Tóth Csaba elmondta: már két éve tervezi Tarcsay Béla meghívását. Az elmúlt hónapok zárva tartási kényszere után ez az első időszaki kiállítás. "A mai kiállítás is nagy örömünkre megvalósul, Tarcsay Béla festőművésznek az önálló időszaki kiállítását nyitjuk meg. Fontosnak tartjuk, hogy időnként bemutatkozzanak kevésbé ismert művészek is, a képzőművészet szinte minden ágában - legyen az csontfaragás festészet és különböző más technikák. Mi helyet adunk, nagyon szívesen. Ezek általában egy-másfél hónapos időszaki kiállítások szoktak lenni" - tette hozzá.

A kiállítás megnyitója igazán sikeresnek mondható, rendkívül sokan érkeztek megismerkedni a művésszel, a képeivel. Tarcsay Béla mögött már több, mint ötven önálló kiállítás van. Hazánkon kívül Zürichben, Párizsban is kiállított már. Keszthelyen ez az első tárlata. A Vadászati Múzeum látogatói a megváltott belépőjegyekkel tekinthetik meg a festményeket a Széchenyi-Kittenberger Emlékszobában, augusztus közepéig.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó