+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Csütörtökön koncerteznek a Hangképzősök
2020. július 15. szerda 14:58 - Rezi
Csütörtökön koncerteznek a Hangképzősök
Harmadik alkalommal tart nyári tábort Reziben a Hangképző Zeneműhely. A diákok főként magyar dalokat tanulnak az egyhetes kikapcsolódás alatt, de ismert külföldi slágerek is felcsendülnek majd az előadásukban. Idén is Keszthelyen a Zenepavilonnál mutatják be tehetségüket.

Cserháti Zsuzsa: Te csak szelíden ringasd el című dalát gyakorolja Belicza Fanni Mirella. Ezt a slágert fogja szólóban előadni a tábor zárókoncertjén. A dalt régóta kedveli, számára a szeretet és az odafigyelés fontosságát jelenti. Az éneklés nagyon sokat jelent számára. Mint elmondta, régi vágya teljesült azzal, hogy ezzel a szenvedélyével is foglalkozhat. A Hangképző táborban negyedik alkalommal vesz részt, mely mindig jó kikapcsolódási lehetőséget ad neki.

„Azért nagyon jó ez a tábor, mert fiatalokkal vagyunk együtt és több szólamban éneklünk egy-egy dalt. És annyira belénk ég ez a több szólamban való éneklés, hogy utána a tábor végén még hetekig zeng a fülünkben és nem bírjuk abbahagyni.”

A dalokat külön-külön is gyakorolják az énekesekkel a zenetanárok, a tábor célja azonban az, hogy a szólóprodukciók mellett a közös zenélésre is felkészítsék a növendékeket. A korábbi évekhez hasonlóan ismert slágerek csendülnek majd fel a hangképzősök előadásában.

„Próbáltunk arra törekedni, hogy inkább magyar dalok legyenek, mert korábban kaptunk olyan feedback-et, hogy túl sok a külföldi és hogy inkább magyar legyen a műsoron és igazából úgy vettük észre, hogy működik.” - mondta el Kovács Felicián  zenész.

A közös éneklések során többek között az LGT Neked írom a dalt című ismert slágerét is tanulják a növendékek Reziben. Harmadik alkalommal rendezik meg a tábort a településen, mivel a szervezők szerint minden adott ezen a helyszínen ahhoz, hogy a terveknek megfelelően teljen el a hét. Minden évben nagy népszerűségnek örvend a tábor, sokan jelentkeznek.

„Igazából én azt látom a tanulókon, meg az ő visszajelzéseik is azt mutatják, hogy sokat ad nekik, hogy szívesen jönnek vissza. Évről évre vannak visszatérő táborozók és tényleg mindig azt a visszajelzést kapjuk, hogy annyira jó, hogy haza sem akarnak menni.” - ismertette Bősze Bea vezető énektanár.

A hangképző táborosok zárókoncertje csütörtökön lesz Keszthelyen. Az előadás este 7 órakor kezdődik a Zenepavilonnál.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó