+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hurka, kolbász és street food a Nyugat-Balatoni Ízek Sétányán
2020. július 13. hétfő 15:19 - Keszthely
Hurka, kolbász és street food a Nyugat-Balatoni Ízek Sétányán
Hurkát, kolbászt, palacsintát és street foodot is kóstolhattak mindazok, akik ellátogattak a Nyugat-Balatoni Ízek Sétányára. A Balaton-parton, a platánfák alatt a finom étkek mellett helyi borokat is kóstolhattak a gasztronómia szerelmesei. A programot a szolgáltatók is üdvözölték, hiszen a járvány miatt nagyon kevés lehetőségük volt kitelepülni.

Ínycsiklandó falatokkal és balatoni borokkal várta a vendégeket a Nyugat-Balatoni Ízek sétánya. A keszthelyi Balaton-parton, a játszótér melletti korzón többen is kitelepültek, hogy programot kínáljanak a helyieknek és a turistáknak egyaránt. A megszokott ízek mellett újdonságokkal is lehetett találkozni, sokak körében azonban a borok voltak a legnépszerűbbek.

Az egyik család Miskolctapolcáról érkezett, ők rendszeres vendégek Keszthelyen, szinte már hazajárnak a Balaton-parti városba.

„Nagyon jól érezzük magunkat, 22 éve ide járunk Keszthelyre. Minden évben ebben az időszakban jövünk. Finom a bor, jól érezzük magunkat. A fiam ma 32 éves, tehát ennél nagyobb boldogság – itt a kisunokám meg itt a családom. Tehát nagyon imádjuk ezt a helyet és nagyon jól érezzük magunkat.” - mondta Vasvenszky Tibor.

A sétánynak nem csak a vendégek, hanem a szolgáltatók is örültek. A járvány miatt ugyanis az elmúlt időszakban elmaradtak a rendezvények, így kitelepülésre sem volt lehetőség. Ez jelentős bevételkieséssel járt a vállalkozók számára, ugyanakkor hiányzott az is, hogy találkozhassanak az emberekkel. A szolgáltatók úgy vélik, nagyon jó kezdeményezés az ízek sétánya.       

„Mi nagyon örülünk annak, hogy kitelepülhettünk, végül is ebben az évben szinte majdnem ez az első kitelepülésünk. Mi nagyon pozitívan fogadtuk ezt, hogy az önkormányzat illetve a Goldmrak részéről kaptunk ilyen megkeresést. Én úgy érzem, hogy pozitív egyébként. Az időjárás egy kicsit játszott velünk, de ennek ellenére az embereket érdekelte az, hogy itt vagyunk, kerestek minket, úgyhogy mi örültünk neki, hogy itt lehettünk egyáltalán.” - emelte ki az egyik vállalkozó, Kántor János.

Az ízek sétányáról természetesen nem hiányozhatott a hurka, a kolbász és a csülök sem. Ugyanakkor megtalálható volt az igazi street food és az édesszájúakra is gondoltak a szervezők. A szomjoltásról a környék borászai gondoskodtak. A Nyugat-Balatoni Ízek Sétánya július végén még egyszer biztosan visszatér, de addig sem marad program nélkül a közönség.  

Regman Karola - Keszthelyi TV 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Egyre növekszik Európa szerte és hazánkban is a koronavírus fertőzöttek száma. Tartsuk be a szabályokat!
 
A Police Café program keretein belül tanácsokat adtak a hatóságok az érdeklődőknek.
 
Fafaragással és hímzéssel foglalkoztak a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány táborában.
 
Nyáron mutatja legszebb arcát a keszthelyi zsinagóga mellett elterülő, egyedülálló biblikus kert.
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó