+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Augusztus 15-ig lehet visszaküldeni a nemzeti konzultációs kérdőíveket
2020. július 9. csütörtök 16:50 - Keszthely
Augusztus 15-ig lehet visszaküldeni a nemzeti konzultációs kérdőíveket
A jövő hét végéig mindenki postaládájába eljut a nemzeti konzultációs kérdőív. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetirosa parlamenti államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, nagyon nagy az érdeklődés a kérdőív iránt, a szerda reggeli összesített adatok alapján már 232 ezren töltötték ki. A beküldési határidő még messze van, a postai út mellett pedig online is lehetőség van a visszaküldésre. Csótár András a szerdai sajtótájékoztatóján is kérte a keszthelyieket, éljenek a lehetőséggel.

A legújabb nemzeti konzultációs kérdőív, mely a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról szól. A lapon 13 kérdés található, melyen többek között egy újabb hullám esetén javasolt intézkedésekről, az idősotthonok védelméről, az iskolások számára ingyenes internetől vagy a munkahelyvédő programokról mondhatják el véleményüket az állampolgárok.

A nemzeti konzultációval kapcsolatban szerdán tartott sajtótájékoztatót Csótár András. A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke elmondta, támogatják ezt a kezdeményezést, mely véleményük szerint fontos kérdéseket tartalmaz.

„A baloldal fellép a nemzeti konzultáció ellen, bírálják ás begyűjtik a konzultációs íveket, mi viszont arra kérjük a keszthelyi polgárokat, hogy töltsék ki azokat minél többen. Úgy gondoljuk, hogy olyan sorskérdésekről kérdezi a kormány az embereket, amelyek hosszú időre meghatározhatják a saját életünket is és Magyarország jövőjét is. A nemzeti konzultáció egy lehetőség arra, hogy az emberek a kiemelten fontos kérdésekben demokratikus jogukkal élve elmondhassák a véleményüket. És természetesen a baloldali pártok szimpatizánsai is kinyilváníthatják véleményüket ezeken kérdőíveken, vagy akár azzal is kinyilváníthatják, hogy nem küldik vissza azokat.”

Csótár András úgy fogalmazott, véleményük szerint a nemzeti konzultációs kérdőív egy nagyszerű lehetőség az emberek számára, hogy hallassák a hangjukat, kifejezzék a véleményüket.

„Többek között az illegális bevándorlásról, a járvány elleni védekezésről, Magyarország gazdasági szuverenitásról és a járvány utáni talpra állításáról. Ezért gondoljuk, hogy fontos az, hogy minél többen töltsék ki ezt a konzultációt, amely már az interneten is meg lehet tenni.” - tette hozzá az elnök.

Online formában a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon egy regisztrációt követően lehet kitölteni a kérdőívet. A beküldési határidő augusztus 15-e. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Egyre növekszik Európa szerte és hazánkban is a koronavírus fertőzöttek száma. Tartsuk be a szabályokat!
 
A Police Café program keretein belül tanácsokat adtak a hatóságok az érdeklődőknek.
 
Fafaragással és hímzéssel foglalkoztak a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány táborában.
 
Nyáron mutatja legszebb arcát a keszthelyi zsinagóga mellett elterülő, egyedülálló biblikus kert.
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó