+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új program a GyenesdiásON
2020. július 8. szerda 19:09 - Gyenesdiás
Új program a GyenesdiásON
Gyenesdiás is új program kínálattal várja a vendégeket az idei nyáron. Sok mindent behatárol a programok szervezésében a vírus miatti elővigyázatosság. Így csak olyan rendezvényeket szerveznek, amelyen betarthatóak a szabályok. Ilyen rendezvény volt az elmúlt hétvégén a Kárpáti korzón zajló GyenesON elnevezésű is.

Az Igricek zenekar első nyári koncertjén, Gyenesdiáson minden korosztályhoz szólt a zenéjével. A Kárpáti korzón a korábbi években is számos rendezvényt tartottak a turisztikai idényben. Az idei nyár azonban nem az elképzelések szerint alakult. A tervezettől eltérően új program,a GyenesOn került a nyári kínálatra.

"Mindenek előtt nagyon kell ügyelnünk, hogy ne tévesszük össze a szokásos rendezvényeinkkel, ahol a mostani szabályzás szerint maximális  500 főt meg szoktuk haladni. Ezért a következő héten a Bornapokat Borsétánynak hívtuk. Több részletből áll. Magából a boros sétányból és természetesen műsorok is lesznek. A mostani hétvégi rendezvényünk pedig, régen ez volt a Keszegfesztivál időpontja. De a nagy bizonytalanság ugye – ez is csak két hete vált köztudottá ill.engedélyezetté, hogy 500 főig legalább lehet rendezvényt szervezni."- mondta Hársfalvi György ,a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója.

Az emberek régóta tervezett szabadsága is máshogy alakult az idén. Így sokan egy napra is elmennek kirándulni és élvezik a programokat a bezártság után.

"Nagyon- nagyon örülünk ezeknek a nyári programoknak, végre beindultak. Nagyon hiányoztak, szinte szenvedtünk tőle. Erre a gyenesi programra – ami már kintről hallatszott- bejöttünk, nagyon örültünk. Nem tudtunk róla. Az a baj szerintem, hogy nincsenek meghirdetve még ezek a programok nehogy sok ember legyen. De így is hála Istennek sokan összejöttek,ennek nagyon örülünk. A zene az nagyon jó,nagyon tetszik nekünk,az ilyen megzenésített versek. Ahova lehet elmegyünk."- mondta a programra látogató Tamássy Teréz.

A Gyenesdiáson táborozóknak is remek alkalom volt  akikapcsolódásra a GyenesOn hétvégi programja.

"Én a Vass Lajos Népzenei táborban veszek részt itt. Én Felvidékről érkeztem ,Noszvadról. Harmadik éve vagyok itt. Ide azért jöttünk ki mert a hosszú nap után végre megpihentünk. Mert ugye mi is egész nap énekeltünk,s most ez nagyon jót tesz nekünk."- nyilatkozott Szabó Júlia.

A rendezvényen volt lehetőség gasztronómiai különlegességek kóstolására is.

"Budapestről érkeztem és nekem a sárgabarack ízlett a legjobban. -/Szereted az édességet és tudod, hogy ebben nincs cukor?/ Igen szeretem és tudom, hogy nincs benne cukor,de így is finom volt."- örvendezett a 10 éves Petrovics Marcell.

A piac téren a jó zene mellett árusok,kézművesek  kínálták portékájukat. A friss gyümölcsből sem volt hiány, de ami a legvonzóbb volt ,hogy kezdte a régi képét mutatni Gyenesdiáson is a rendezvénytér.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó