+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Két címet is elnyert a Goldmark Károly Művelődési Központ
2020. július 2. csütörtök 19:08 - Keszthely
Két címet is elnyert a Goldmark Károly Művelődési Központ
Családbarát munkahely-pályázatot 2000 óta hirdetik meg évente. 2011-től az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága a cím odaítélésével a családbarát módon működő kis-, közép- és nagyvállalatokat, költségvetési szervezeteket díjazza. A Goldmark Károly Művelődési Központ 2013-tól a cím birtokosa. A napokban azonban együtt nyerték el Családbarát Munkahely és a Családbarát Szolgáltató hely címet, melyet a családbarát kormányzati intézkedésekről szóló kormányhatározat értelmében a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. írt ki.

Kikerült a Balaton Színház jegypénztárának ajtajára a Családbarát Szolgáltató hely tanúsító védjegy, ami megkülönböztethetővé teszi a szolgáltató helyeket. Belépve is több jelzés igazolja, hogy kiemelt szerepet kap a családbarátság. Az intézmény, 2013-ban elnyerte el először  a Családbarát munkahely címet. Azóta minden évben újabb minősítéssel büszkélkedhetnek. Pár nappal ezelőtt két minősítésben is jól szerepelt a Goldmark Károly Művelődési Központ.

"Valóban így van. Hátunk mögött van ez a nagyon szép fal ahol látszik,,hogy hányszor nyerte el a művelődési központ a Családbarát munkahely címet. Mi ennek nagyon örülünk és ebből nagyon sok mindent meg tudtunk valósítani. Ez a pályázat arra jogosított fel bennünket igazából illetve azt bizonyítottuk ezzel a sok táblával ami mögöttem van, hogy Családbarát Munkahelyként mi már nagyon jól funkcionálunk és nagyon sokat teszünk és sok intézkedésünk is van azért, hogy a dolgozók jól érezzék magukat  a bőrükben és valóban a családra is egy kicsit több figyelem forduljon."- mondta el az intézmény igazgatója, Csengei Ágota.

Az új logók, a Balaton Színház különböző pontjain jelzik, hogy van egyfajta differenciálás és értékmérő rendszer a munkahelyek, szolgáltató helyek esetében.Csengei Ágota azt mutatta, hogy több új szolgáltatás igazolja a színházban is, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a családokra. A minősítésért kiírt pályázatban a szolgáltatásokat igazolni is kellett. 2019 novemberében nyújtották be a pályázatot.

"Kiderült, hogy nem csak munkahely címre, hanem szolgáltató hely címre is lehetett pályázni. És most a pandémiás időszak alatt volt egy auditálási folyamatunk. Nem egy, hanem kettő. Mindegyikre külön volt. Megnézték, hogy valóban meg tudunk-e felelni azoknak a feltételeknek, amik azt bizonyítják, hogy mi jól vagyunk. Tényleg Családbarát munkahelyként is jól dolgozunk és Családbarát Szolgáltató helyként is meg tudunk felelni ennek a bronz fokozatnak. Hiszen a védjegynek a tanúsítását, ill. a védjegynek a minősítése három fokozatban lesz, most az első, amit kiírtak a bronz fokozat. Ennek kellett megfelelni. A következő fokozatra csak az tud pályázni, akinek meg van  a bronz fokozat. "- adott téjékoztaást Csengei Ágota.

A minősítésben nem csak a családokkal ,kismamákkal szembeni előzékenység, az odafigyelés,hanem  a családoknak szervezett programok is értékelésre kerültek. Családbarát Hely, mint munkahely és szolgáltató hely tanúsító védjegyre Magyarország egész területéről lehet pályázni. Zala megyében a két védjegy egyidejű elnyerésére csak a Goldmark Károly Művelődési Központ volt jogosult.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus