+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Két címet is elnyert a Goldmark Károly Művelődési Központ
2020. július 2. csütörtök 19:08 - Keszthely
Két címet is elnyert a Goldmark Károly Művelődési Központ
Családbarát munkahely-pályázatot 2000 óta hirdetik meg évente. 2011-től az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága a cím odaítélésével a családbarát módon működő kis-, közép- és nagyvállalatokat, költségvetési szervezeteket díjazza. A Goldmark Károly Művelődési Központ 2013-tól a cím birtokosa. A napokban azonban együtt nyerték el Családbarát Munkahely és a Családbarát Szolgáltató hely címet, melyet a családbarát kormányzati intézkedésekről szóló kormányhatározat értelmében a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. írt ki.

Kikerült a Balaton Színház jegypénztárának ajtajára a Családbarát Szolgáltató hely tanúsító védjegy, ami megkülönböztethetővé teszi a szolgáltató helyeket. Belépve is több jelzés igazolja, hogy kiemelt szerepet kap a családbarátság. Az intézmény, 2013-ban elnyerte el először  a Családbarát munkahely címet. Azóta minden évben újabb minősítéssel büszkélkedhetnek. Pár nappal ezelőtt két minősítésben is jól szerepelt a Goldmark Károly Művelődési Központ.

"Valóban így van. Hátunk mögött van ez a nagyon szép fal ahol látszik,,hogy hányszor nyerte el a művelődési központ a Családbarát munkahely címet. Mi ennek nagyon örülünk és ebből nagyon sok mindent meg tudtunk valósítani. Ez a pályázat arra jogosított fel bennünket igazából illetve azt bizonyítottuk ezzel a sok táblával ami mögöttem van, hogy Családbarát Munkahelyként mi már nagyon jól funkcionálunk és nagyon sokat teszünk és sok intézkedésünk is van azért, hogy a dolgozók jól érezzék magukat  a bőrükben és valóban a családra is egy kicsit több figyelem forduljon."- mondta el az intézmény igazgatója, Csengei Ágota.

Az új logók, a Balaton Színház különböző pontjain jelzik, hogy van egyfajta differenciálás és értékmérő rendszer a munkahelyek, szolgáltató helyek esetében.Csengei Ágota azt mutatta, hogy több új szolgáltatás igazolja a színházban is, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a családokra. A minősítésért kiírt pályázatban a szolgáltatásokat igazolni is kellett. 2019 novemberében nyújtották be a pályázatot.

"Kiderült, hogy nem csak munkahely címre, hanem szolgáltató hely címre is lehetett pályázni. És most a pandémiás időszak alatt volt egy auditálási folyamatunk. Nem egy, hanem kettő. Mindegyikre külön volt. Megnézték, hogy valóban meg tudunk-e felelni azoknak a feltételeknek, amik azt bizonyítják, hogy mi jól vagyunk. Tényleg Családbarát munkahelyként is jól dolgozunk és Családbarát Szolgáltató helyként is meg tudunk felelni ennek a bronz fokozatnak. Hiszen a védjegynek a tanúsítását, ill. a védjegynek a minősítése három fokozatban lesz, most az első, amit kiírtak a bronz fokozat. Ennek kellett megfelelni. A következő fokozatra csak az tud pályázni, akinek meg van  a bronz fokozat. "- adott téjékoztaást Csengei Ágota.

A minősítésben nem csak a családokkal ,kismamákkal szembeni előzékenység, az odafigyelés,hanem  a családoknak szervezett programok is értékelésre kerültek. Családbarát Hely, mint munkahely és szolgáltató hely tanúsító védjegyre Magyarország egész területéről lehet pályázni. Zala megyében a két védjegy egyidejű elnyerésére csak a Goldmark Károly Művelődési Központ volt jogosult.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus