+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A KÉVE az interpellációkról: más lehetőség nincs, ez a feladatunk
2020. június 30. kedd 09:55 - Keszthely
A KÉVE az interpellációkról: más lehetőség nincs, ez a feladatunk
A KÉVÉ-nek nincs lehetősége arra, hogy interpelláción kívül más módon érdemben megszólaljon – ezzel magyarázták az ellenzéki képviselők, hogy hat interpellációt nyújtottak be a legutóbbi testületi ülésre. A tanácskozással kapcsolatos gondolataikat sajtótájékoztatón mondták el a politikusok szombaton. A KÉVE határozottan visszautasítja azokat a vádakat, hogy ők a városnak a megosztására törekszenek, szerintük ezt a keszthelyi Fidesz teszi meg.

Molnár Tibor elmondta, láthatóan zavarta a fideszes képviselőtársaikat, hogy interpellációk formájában kérdéseket tettek fel az ülésen. A KÉVE képviselői szerint ez az ellenzék feladata. Molnár Tibor gondolatához csatlakozva Dékány Péter kifejtette, ha kérdéseikre választ akarnak kapni, nincs más lehetőségük, csak interpellálni, mert nincs bizottsági elnöki pozíciójuk.

Molnár Tibor önkormányzati képviselő kifejtette: „Ennek értelmében gyakorlatilag a fideszes bizottsági elnökökön keresztül juttathatnánk el előterjesztéseinket, amiket aztán vagy elfogadnak, vagy nem. Ez mindenképpen egy súlyos hiányossága a keszthelyi demokráciának, erre akartuk ráirányítani a figyelmet. Azokat a fideszes vádakat, hogy mi nem dolgoznánk a városért, vagy pedig a városnak a megosztására törekszünk, ezeket nagyon határozottan vissza kell, hogy utasítsuk, hiszen itt mindannyian a városnak a szolgálatára esküdtünk fel.”

Czuth Zoltán László arról beszélt, hogy a KÉVE kivette a részét a védekezésből, a keszthelyiek megsegítéséből a járvány idején. Kifogásolta, hogy az ezzel kapcsolatosan tartott polgármesteri egyeztetésre mégse kapott meghívást szervezetük, mely szerinte a város legnagyobb támogatottságú civil szervezete. A képviselő hozzátette, a Fidesz képviselői által az ülésen említett összefogási szándék egy álca. Reményét fejezte ki, hogy ezt a lakosok minél előbb felismerik. Czuth Zoltán szerint a keszthelyi Fidesz megosztja és megtéveszti az embereket, ezért felszólította annak képviselőit, hogy ezt fejezzék be.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

A KÉVE június 27-én tartott sajtótájékoztatójával kapcsolatban megkerestük a Fidesz keszthelyi elnökét. Csótár András az alábbi reagálást juttatta el televíziónkhoz.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
 
Új programmal várják Gyenesdiáson a vendégeket.
 
A 80-90-es évek kedvelt játékából, a Schenk figurákból nyílt kiállítás.
 
Egész nyáron a Balaton-parton és a Sétáló utcán is várják az érdeklődőket.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó