+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hamarosan befejeződnek az útfelújítások
2020. június 25. csütörtök 16:02 - Keszthely,Gyenesdiás, Hévíz, Balatongyörök
Hamarosan befejeződnek az útfelújítások
Lassan végéhez érnek a keszthelyi és környéki útfelújítások – tájékoztatta televíziónkat a Magyar Közút Zrt. A Csapás utat, a 71-es főút gyenesdiási szakaszát és a hévízi Ady utcát várhatóan két héten belül teljesen átadják a közlekedőknek. A balatongyöröki körforgalom is épül, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerint két hét múlva megszűnik a forgalomkorlátozás.

Már az új aszfaltrétegen közlekedhetnek a járművek a 71-es főút gyenesdiási szakaszán. Több helyen a felezővonalak felfestésén is túlvannak már a szakemberek. Mintegy 1,2 kilométeres szakaszon erősítették meg a burkolatot. A szegélycseréket végzik még a napokban, valamint buszöblök is megújulnak. A gyalogátkelőhelyeknél a forgalomirányító jelzések is korszerűsödnek.

A Csapás úton is már a végéhez közelednek a munkálatok. A napokban végzik a burkolatjelek festését. Ezen a 850 méteres szakaszon is elvégezték a szegélyépítési és az aszfaltozási munkálatokat. A felújítás jó ütemben zajlott, így hamarosan ezt a szakaszt is átadhatják a közlekedőknek.

„Ezen túl még Keszthely térségéhez tartozik közvetlenül Hévízen az Ady utcának a burkolat felújítása. Ahol a Magyar Falu programnak egy speciális pénzügyi keretében a társaságunk végezte el az útburkolat felújítást közel 1 kilométer hosszan. Illetve jelenleg kezdődnek a munkálatok Kehida térségében, ahol mintegy 3,5 kilométeren fog megújulni az útburkolat és akkor ez által, amikor ezzel a munkával végzünk, akkor lényegében Zalaszentgrót városa is már egy felújított útszakaszon tudja elérni a főbb úthálózatot, tehát a 76-os számú főutat majd.”   - ismertette Mórocz József a Magyar Közút Zrt. Zala Megyei Igazgatóságának igazgatója.

A négy terület megújítása több mint 1 milliárd forintból valósult meg. A beruházások már nagyon időszerűek voltak, ezek a szakaszok ugyanis rendkívül forgalmasak. A lakók, illetve a turisták szempontjából elengedhetetlenek voltak már az munkálatok.

„Az egyik legnagyobb probléma az utak állapota és nagyon sok új út épül. Ugye épül az M76-os is a Keszthely-Hévíz bekötéssel és azt hiszem az autópályák is az utóbbi években nagyon  nagy lendülettel épültek. De az országos közúthálózat az meglehetősen rossz állapotban volt és ezért nagyon fontosak azok a programok, amelyeknek a felújítására szerződnek. Több ilyen is van a Magyar Falu Programtól kezdve a különböző közutas programokig és nagyon fontos, hogy Keszthely és térsége is részesedik ebből.” - osztotta meg Manninger Jenő országgyűlési képviselő.

Jelenleg a balatongyöröki körforgalom építése okozza a legnagyobb torlódást. A munkások csak szakaszosan engedik tovább a járműveket. A körforgalom 2012 novemberében készült el, azonban hibák merültek fel a terülten, ezért a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. május 27-én adta át a területet a kivitelezőnek.

„Jelen pillanatban ott tartunk, hogy a 71-es számú főút jobboldali, tehát az északi pálya építését, javítását már megkezdte, egészen odáig jutott, hogy már csak a kopóréteg hiányzik erről a pályáról. Ezt majd egyszerre fogja mind bal, mind a jobb pályán is teríteni. Valamint a körforgalomnak a járható gyűrűnek a javítási munkálatait, valamint szegélyépítést és cserét végez a vállalkozó.” - mondta el Kiss Boglárka a NIF szóvivője.

A pályaszerkezet csere során a vállalkozó 79 centiméter mélyen visszabontja a jelenlegi réteget, újratölti, majd három aszfaltréteget terít rá és ezzel fejeződnek be a munkálatok. A beruházás költsége nettó 34 millió forint. A szóvivő arról tájékoztatott, a forgalomkorlátozásra várhatóan még két hétig számítani kell.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
 
A járványhelyzet miatt a MOHOSZ megtiltotta az este 7 és reggel 5 óra közötti horgászatot.
 
A Keszthelyi Kórház nyugalmazott radiológus osztályvezető főorvosa 73 évet élt.
 
A pandémia ellenére sem változtak a vásárlási szokások a keszthelyi piacon.
 
A 12 méteres fenyőt a Bakonyerdő ajánlotta fel, a fát szerdán délelőtt állították fel a Fő téren.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár