+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatra jelentkezem!
2020. június 18. csütörtök 17:45 - Keszthely
Speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatra jelentkezem!
Folyamatosan várják a jelentkezéseket a speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatra. A toborzóirodákban és a megyei kormányhivataloknál lehet jelentkezni. Ezek a munkahelyek a Magyar Kormány gazdaságvédelmi programjához kapcsolódva az új munkahelyek teremtésében vállal nagy szerepet, hiszen a Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb munkáltatója.

A keszthelyi toborzóirodába is folyamatosan érkeznek a jelentkezők a speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatra. A koronavírus-járvány miatt sokan veszítették el a munkájukat, számukra is megoldást kínál ezzel a Magyar Honvédség. A keszthelyi toborzóirodába eddig is nagy volt az érdeklődés a területvédelmi tartalékos katonai szolgálat iránt, a megyében itt jegyzik a legmagasabb létszámot. Ezek mellett a speciális önkéntes tartalékos szolgálat is népszerű. Bán Márk már korábban eldöntötte, hogy szeretné kipróbálni magát ebben a munkakörben. Mint elmondta, leginkább személyiségi fejlődést vár el a következő időszaktól.

„Egy évvel ezelőtt fogalmazódott meg bennem, hogy jó lenne egy kicsit a haza szolgálatába állni. Fiatalabb koromban ez még nem foglalkoztatott annyira. Külföldön dolgoztam, de most haza kellett jönni e miatt a vírushelyzet miatt, gondoltam akkor hasznosan töltöm el az időben és akkor belépek ide.”

A speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatra felvételt nyert résztvevők három ciklusban tudják elvégezni hat hónapos kiképzésüket. Ez idő alatt az alapkiképzésen kívül általános lövész és szakkiképzésen is részesülnek a katonák. Ez idő alatt bruttó 161 ezer forintos illetményt, utazási költségtérítést, ruházati ellátást és étkezést is kapnak. Az eddigi tapasztalatok azt mutatták, hogy nagy az érdeklődés erre a szolgálatra. A Magyar Honvédség munkatársai azoknak is ajánlják ezt a lehetőséget, akiket később várnak vissza a munkahelyükre.

„A mi elképzelésünk az, hogy ők visszamehetnek természetesen a munkahelyükre. Amikor úgy alakul az életük, hogy megoldódott a probléma, akkor mindenféle következmény nélkül azt tudják mondani, hogy köszönöm szépen, nekem ennyi elég volt ebből a felkészítésből, én szeretném továbbfolytatni a civil életben a munkámat és mindenféle következmény nélkül ezt megteheti, de már úgy, hogy valamiféle rálátása van a Magyar Honvédségre.” - ismertette Ferge László őrnagy, a 12. Katonai Igazgatási- és Érdekvédelmi Iroda irodavezetője.

Zala megyében nagyon magas a tartalékos képzés iránti érdeklődés. A zalaegerszegi és a keszthelyi toborzóiroda mellett június elején megnyílt a nagykanizsai intézet is. Az eseményen Németh Szilárd parlamenti államtitkár elmondta, az elmúlt időszak is bebizonyította, hogy nagy szükség van a katonákra hazánkban.

„Megállapíthatjuk, hogy a Magyar Honvédség abban, hogy Magyarország megnyerte gyakorlatilag ennek a koronavírus-járványveszélynek az első ütközetét, az első fordulóját ebben a Magyar Honvédségnek elengedhetetlen szerepe volt. Sőt, azt mondhatom, utalva vissza a tartalékosoknak. Hát a tartalékos katonák részt vettek többek közt az idős otthonok fertőtlenítésében és vírusmentesítésében vagy őrzés-védelmi feladatokban. Tehát beleadtak apait-anyait és ez vonzó.”

A speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatot egyszer lehet meghosszabbítani 6 hónapra. Ezt követően a katona visszatérhet a civil életbe, de vállalhatja a tartalékos vagy szerződéses hivatást is. A munkahelyteremtő programmal nem titkolt célja a Magyar Honvédségnek, hogy egyre többekkel szerettessék meg ezt a hivatást.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó