+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 11 jelölt indulhat a választókerületben
2018. március 7. szerda 17:05 - Keszthely
11 jelölt indulhat a választókerületben
11 jelölt indulhat a Zala megyei 2. számú választókerületből az országgyűlési választáson. Február 19-től kezdve összesen 38 jelölő szervezet igényelt íveket, hogy 500 érvényes aláírás összegyűjtésével jelöltet állíthasson az április 8-i voksolásra. A Helyi Választási Irodába hét szervezet nem juttatta vissza az összes ívet, náluk bírság várható ezért.

Március 2-ig mindössze 5 jelölő szervezet hozta vissza a Helyi Választási Iroda munkatársainak az aláírásgyűjtő íveket. A többség – mondhatni dömpingszerűen – a hétfő 16 órás határidő előtt nyújtotta be az íveket. A hivatal munkatársai még kedden is végezték az ellenőrzést, mely során összevetették az íveken szereplő személyes adatokat a választási névjegyzékkel.

„15 jelölt adott le úgy ajánlóívet, hogy ellenőrzésre kellett sort keríteni. Hétfői napon is ülésezett az OEVB és a tegnapi napon is. Összességében most már megállapítható, hogy 11 jelölt esetében hozott nyilvántartásba vételi döntést, itt 3 esetben már jogerős a döntése, a többiben a héten várható, hogy jogerőre emelkedik. 9 szervezet jelöltjének kellett visszautasítani az ajánlását” - mondta el televíziónknak Horváth Teréz. A Helyi Választási Iroda vezetője hozzátette: jelen pillanatban hét szervezet esetén hiányosak az ajánlóívek. Kettő szervezetnél 120, illetve 76 ív, öt szervezetnél pedig 1-1 ajánlóív hiányzik. Ennek bírsági tétele darabonként 10 ezer forint, így az egyik szervezet például 1,2 millió forintos büntetésre számíthat.

A 11 jelölőszervezet és jelöltjük neve várhatóan az alábbi sorrendben fog megjelenni a szavazólapon

A bejelentett jelöltek nyilvántartásba vételéről legkésőbb pénteken kell dönteniük a bizottságoknak, ez ellen három napig, azaz hétfőig van lehetőség fellebbezéssel élni a Nemzeti Választási Bizottságnál. Az NVB-nek szintén három napja van a fellebbezés elbírálására, vagyis a testület legkésőbb jövő csütörtökig dönt a fellebbezésekről. Ezt követően válik jogerőssé és hivatalossá a jelöltek névsora és a szavazólapon való megjelenésük sorrendje. Keszthelyen a jelen adatok várhatóan nem fognak változni.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi Tv

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A római kori fenékpusztai erőd elevenedik meg a Balatoni Múzeum legújabb kiállításán.
 
Több mint 1 millió forint gyűlt össze a hétvégén a Fuss, hogy mások is túlélhessék! versenyen.
 
8. alkalommal nyitották meg a Trófeaszemlét a Vadászati Múzeum parkjában.
 
Idén is zarándokolnak Sümegre.
 
Rezisztens és új szőlőfajtákat is szemügyre vehettek az érdeklődők Cserszegtomajon.
 
Régészek és építészek tárgyalják, hogy milyen lehetőségei vannak egy régészeti park kialakításának.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó