+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 11 jelölt indulhat a választókerületben
2018. március 7. szerda 17:05 - Keszthely
11 jelölt indulhat a választókerületben
11 jelölt indulhat a Zala megyei 2. számú választókerületből az országgyűlési választáson. Február 19-től kezdve összesen 38 jelölő szervezet igényelt íveket, hogy 500 érvényes aláírás összegyűjtésével jelöltet állíthasson az április 8-i voksolásra. A Helyi Választási Irodába hét szervezet nem juttatta vissza az összes ívet, náluk bírság várható ezért.

Március 2-ig mindössze 5 jelölő szervezet hozta vissza a Helyi Választási Iroda munkatársainak az aláírásgyűjtő íveket. A többség – mondhatni dömpingszerűen – a hétfő 16 órás határidő előtt nyújtotta be az íveket. A hivatal munkatársai még kedden is végezték az ellenőrzést, mely során összevetették az íveken szereplő személyes adatokat a választási névjegyzékkel.

„15 jelölt adott le úgy ajánlóívet, hogy ellenőrzésre kellett sort keríteni. Hétfői napon is ülésezett az OEVB és a tegnapi napon is. Összességében most már megállapítható, hogy 11 jelölt esetében hozott nyilvántartásba vételi döntést, itt 3 esetben már jogerős a döntése, a többiben a héten várható, hogy jogerőre emelkedik. 9 szervezet jelöltjének kellett visszautasítani az ajánlását” - mondta el televíziónknak Horváth Teréz. A Helyi Választási Iroda vezetője hozzátette: jelen pillanatban hét szervezet esetén hiányosak az ajánlóívek. Kettő szervezetnél 120, illetve 76 ív, öt szervezetnél pedig 1-1 ajánlóív hiányzik. Ennek bírsági tétele darabonként 10 ezer forint, így az egyik szervezet például 1,2 millió forintos büntetésre számíthat.

A 11 jelölőszervezet és jelöltjük neve várhatóan az alábbi sorrendben fog megjelenni a szavazólapon

A bejelentett jelöltek nyilvántartásba vételéről legkésőbb pénteken kell dönteniük a bizottságoknak, ez ellen három napig, azaz hétfőig van lehetőség fellebbezéssel élni a Nemzeti Választási Bizottságnál. Az NVB-nek szintén három napja van a fellebbezés elbírálására, vagyis a testület legkésőbb jövő csütörtökig dönt a fellebbezésekről. Ezt követően válik jogerőssé és hivatalossá a jelöltek névsora és a szavazólapon való megjelenésük sorrendje. Keszthelyen a jelen adatok várhatóan nem fognak változni.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi Tv

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Már az adventi ünnepekre készülnek a GESZ munkatársai.
 
Szó esett az adórendelet módosításárólés a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa programról is.
 
A szakemberek elmondták, kisebb a ki nem helyezhető hulladékok köre és a lom mennyisége is csökkent.
 
A csütörtöki eseményt a koronavírus-járvány miatti biztonsági előírások mellett szervezték meg.
 
Útlezárásra is kell számítani halottak napján.
 
Helyi adókról, helységbérleti kedvezményekről is határoztak a városatyák.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár