+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Népszerű a kutyás strand
2020. június 10. szerda 19:03 - Keszthely
Népszerű a kutyás strand
Keszthely déli részén a szabad strand helyén kialakított Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert nagyon népszerű. Bárki szabadon látogathatja kutyával vagy anélkül. Pihenni, fürdetni és fürdeni is lehet. Az első nyári hét végén már sokan látogatták az új létesítményt ahol a járványhelyzet miatt több szabályt is be kell tartani.

Erre a nagy csobbanásra vágytak a kis buldogok szombaton. Számukra már nem volt hideg a Balaton vize. A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert területén játszottak, fürödtek. Egész nap a vízben lettek volna, ha a gazdájuk nem fegyelmezi őket.

"Győrből érkeztünk, párommal és két francia bulldogunkkal. Mike-val és Bruce-val. Mike másfél éves Bruce pedig két éves és most vagyunk itt először. S azért jöttünk mert Győr környékén nincs kutyás strand. Úgyhogy itt vagyunk./Élvezik a kutyák?/ Nagyon élvezik. Imádnak úszni, szerintem az egész Balatont átúsznák, de most csak eddig itt a parton."-mondta Korom Adrienn.

A jó időben kora délutánra már benépesült a fürdető hely, ahol agilitypálya is van. A gazdik így több programot is szervezhetnek kedvenceiknek. Látható volt, hogy békésen játszanak egymással a kutyusok, nincs morgás, vicsorgás. Pedig a legtöbbjük nem egy családban él. Amelyik eb pedig elfáradt egy hosszú tréning után, az gazdái mellett pihent. A bringa körútról nyíló kutyás strand újdonság, még a kerékpározók is érdeklődve nézték.

"Keszthelyen mi Pünkösd hétfőn nyitottuk a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertet és gyakorlatilag nagyon pozitív visszajelzések érkeztek. Az ország minden pontjáról jönnek ide kutyások. Sőt már Facebookon írnak nekünk, hogy kifejezetten azért foglalnak szállást itt Keszthelyen és környékén, hogy minket meglátogassanak. S amint azt tapasztaltuk, szintén, hogy nagyon jól nevelt kutyákkal jönnek, a gazdik odafigyelnek mindenre. Úgyhogy eddig csak pozitívan tudok nyilatkozni."- adott tájékoztatást Sziládi-Kovács Tibor, a Keszthelyi Kutyás Park és Fürdetőhely projektvezetője.

A parkba nem kell belépőt fizetni, a területet pedig bárki szabadon látogathatja. A járványügyi szabályoknak megfelelően a távolságot be kell tartani a területen és jó ha a kutyások megismerik a hely házirendjét is. S ami talán mindennél fontosabb, hogy csak oltott, féreg-hajtott és chippel ellátott kutyát szabad a területre vinni. 

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
 
Új programmal várják Gyenesdiáson a vendégeket.
 
A 80-90-es évek kedvelt játékából, a Schenk figurákból nyílt kiállítás.
 
Egész nyáron a Balaton-parton és a Sétáló utcán is várják az érdeklődőket.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó