+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Májusfát állítottak a Garázsbarátok
2020. június 2. kedd 13:55 - Keszthely
Májusfát állítottak a Garázsbarátok
Ma már kevés településen állítanak májusfát, holott ez a szép hagyomány méltó arra, hogy megőrizzék – vélik a garázsbarátok. A Fodor utca egyik garázssorának tulajdonosai közösen állítottak fel egy fát az árokparton, amelynek kidöntésére várták a barátaikat, ismerőseiket a hétvégén. A jó hangulatú programról nem hiányozhattak a helyi borok és a finom étkek sem.

Májusfa döntésre gyűltek össze szombaton a Garázsbarátok és meghívott vendégeik Keszthelyen. A Fodor utcában lévő egyik garázssor mögött egy hónapja áll a májusfa, amelyet három barát állított. A rajta lévő tábla azt hirdeti, a fát a vírus legyőzésére és mindenki örömére állították fel az árokparton. A szervezők május utolsó hétvégjén közös programra invitálták barátaikat, ismerőseiket, a meghívott vendégeket egy pohár itallal, pogácsával és más finomságokkal kínálták.

„Az én szemszögemből, aki nagyon sokáig sportból éltem meg sportban voltam, az ilyen baráti összejövetelek, ezek kovácsolják össze a társaságot. Ez viszi előre az embereket szerintem. Úgyhogy köszönöm a meghívást és remélem, hogy jól fogjuk érezni magunkat.” - mondta egy résztvevő, Sándorfi Róbert.

A májusfát ugyan nem a hagyományos módon döntötték ki, de nem is ez volt a cél. A program lényege egyrészt a ma már egyre kevesebb helyen élő hagyomány őrzésére és a közös együttlétre fókuszált. A Garázsbarátok egyébként is nagyon aktívak, húsvétkor is készítettek dekorációt és a jövőre nézve is számos ötletük van. A májusfa döntés szervezői és résztvevői egyetértettek abban, nagy öröm, hogy újra lehet találkozni és közösen részt venni jó hangulatú programokon.

„Hárman vagyunk kimondott garázsbarátok: Szabó Kálmán, Gárdi Attila meg Lakics Miklós. A Kálmán fejében kiötlött ez a gondolat, hogy állítsunk májusfát. Sokat gondolkodtam, de 10 másodperc múlva rávágtam, hogy jó, állítsunk fát. Aztán elmentem, szereztem fát, végrehajtottuk, és úgy gondoltuk, ne csak a miénk legyen, hanem kiírtuk, hogy a közösségé, meg a vírusnak, mindenkinek. Ezért csináltuk, legyen egy kis valami ebben a környékben.” - tájékoztatott Lakics Miklós, az egyik szervező.

A Garázsbarátok ugyan hivatalosan hárman vannak, de nagyon sok barátjuk van, akikkel szívesen töltik együtt az idejüket. Ők mindannyian meghívást kaptak a programra, ahol lehetőség nyílt beszélgetni egymással. A garázsban az asszonyok sem tétlenkedtek, kolbászt sütöttek, és terített asztallal várták a vendégeket. A Garázsbarátok a nyárra is terveznek programot, ennek részleteit azonban egyelőre nem árulták el.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
 
Új programmal várják Gyenesdiáson a vendégeket.
 
A 80-90-es évek kedvelt játékából, a Schenk figurákból nyílt kiállítás.
 
Egész nyáron a Balaton-parton és a Sétáló utcán is várják az érdeklődőket.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó