+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / "Zöld utat" kaptak a vendégek Zalakaroson
2020. május 29. péntek 15:39 - Zalakaros
"Zöld utat" kaptak a vendégek Zalakaroson
Az 55. strandszezont nyitották meg pénteken Zalakaroson. A település polgármestere, Novák Ferenc az eseményen hangsúlyozta, a város a legbiztonságosabb települések közé tartozik, ezért választják sokan pihenésük helyszínéül. A Zalakarosi Fürdőben egyelőre csak a kültéri medencék látogathatóak, de így is van érdeklődés a szolgáltatások iránt.

A hagyományokhoz híven idén is Novák Ferenc polgármester köszöntötte az első vendégeket a szezonnyitó ünnepségen. Mint hangsúlyozta, a járvány okozta kellemetlenségek felszámolását is jelenti ez a nap. Bíznak abban, hogy a település gazdasága is talpra állhat azáltal, hogy ismét fogadhatnak vendégeket a város számára kiemelt fontosságú Zalakarosi Fürdőben. Ennek érdekében szimbolikusan zöld lámpás engedélyt adott a vendégek belépésére az intézménybe.

A polgármester ezt követően közös koccintással mondott mindenkinek köszönetet, aki hozzájárult ahhoz, hogy megnyithasson a fürdő.

„Legyünk optimisták. Ez a zöld lámpa is azt mutatta, hogy törekednünk kell, cselekednünk kell, és akkor talán meglesz az eredménye. És én abban bízom, hogy azok az intézkedések, amelyeket a kormány meghozott és mi is helyben, azok lehetővé teszik azt, hogy a turizmus újraéledjen. És ezért mindent meg kell tennünk. Nyilván, még mindig biztonsági intézkedésekkel, a korlátozások további feloldásával lehet ezt megtenni, hiszen a külföldi vendégek még korlátozva vannak a mozgásukban, de Zalakaros mindig arról volt híres, hogy a belföldi vendégekre számít és jelenleg például 75 % a belföldi turizmusnak az aránya.” 

Egerből is érkezett egy család Zalakarosra. Ők voltak az első vendégei a fürdőnek. Ezelőtt még nem jártak a városban, így nagy várakozás előzte meg az utazást.

„Nagyon vártuk már, hogy egy kicsit kimozduljunk. Igazából márciusban volt az esküvőnk és ezt ajándékba kaptuk a párommal, férjemmel most már ugye. Alig vártunk, hogy jöjjünk, kisfiammal szerettünk volna a csúszdaparkba eljönni. Hallottuk, hogy ugye nem csak Eger, hanem Zalakaros is egy nagyon jó turisztikai központ. családjaink is voltak már itt és javasolták, hogy jöjjünk el.”  - osztotta meg Németh-Vámosi Edina.

A fürdőben egyelőre csak a kültéri medencék használhatók. Ezeknél a biztonsági előírásoknak megfelelően folyamatos a takarítás, a fertőtlenítés. Táblák is jelzik, hogy egyszerre hány fürdőző tartózkodhat a vízben. A termálvizes medencék mellett a vendégek által kedvelt szolgáltatás a csúszdapark is, itt is minden előírás szerint fog működni. A város turizmusért felelős alpolgármestere hangsúlyozta, népszerűségüket mutatja az is, hogy az ország top5 fürdőjében benne vannak.  

„Egy gyönyörű szép zöld település Zalakaros. Ha valaki nyugalomra és a nyugalom mellett azért aktív kikapcsolódásra és élményekre vágyik és szállodákra, fürdőre, itt a helye Zalakaroson.” - mondta el Czimondor Nándor alpolgármester.

A gyógyvizes medencékre egyelőre még korlátozások vannak, így ezeket még nem vehetik igénybe a vendégek. A vezetőség azonban bízik abban, hogy folyamatosan tudják a szolgáltatások körét bővíteni. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus