+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / "Zöld utat" kaptak a vendégek Zalakaroson
2020. május 29. péntek 15:39 - Zalakaros
"Zöld utat" kaptak a vendégek Zalakaroson
Az 55. strandszezont nyitották meg pénteken Zalakaroson. A település polgármestere, Novák Ferenc az eseményen hangsúlyozta, a város a legbiztonságosabb települések közé tartozik, ezért választják sokan pihenésük helyszínéül. A Zalakarosi Fürdőben egyelőre csak a kültéri medencék látogathatóak, de így is van érdeklődés a szolgáltatások iránt.

A hagyományokhoz híven idén is Novák Ferenc polgármester köszöntötte az első vendégeket a szezonnyitó ünnepségen. Mint hangsúlyozta, a járvány okozta kellemetlenségek felszámolását is jelenti ez a nap. Bíznak abban, hogy a település gazdasága is talpra állhat azáltal, hogy ismét fogadhatnak vendégeket a város számára kiemelt fontosságú Zalakarosi Fürdőben. Ennek érdekében szimbolikusan zöld lámpás engedélyt adott a vendégek belépésére az intézménybe.

A polgármester ezt követően közös koccintással mondott mindenkinek köszönetet, aki hozzájárult ahhoz, hogy megnyithasson a fürdő.

„Legyünk optimisták. Ez a zöld lámpa is azt mutatta, hogy törekednünk kell, cselekednünk kell, és akkor talán meglesz az eredménye. És én abban bízom, hogy azok az intézkedések, amelyeket a kormány meghozott és mi is helyben, azok lehetővé teszik azt, hogy a turizmus újraéledjen. És ezért mindent meg kell tennünk. Nyilván, még mindig biztonsági intézkedésekkel, a korlátozások további feloldásával lehet ezt megtenni, hiszen a külföldi vendégek még korlátozva vannak a mozgásukban, de Zalakaros mindig arról volt híres, hogy a belföldi vendégekre számít és jelenleg például 75 % a belföldi turizmusnak az aránya.” 

Egerből is érkezett egy család Zalakarosra. Ők voltak az első vendégei a fürdőnek. Ezelőtt még nem jártak a városban, így nagy várakozás előzte meg az utazást.

„Nagyon vártuk már, hogy egy kicsit kimozduljunk. Igazából márciusban volt az esküvőnk és ezt ajándékba kaptuk a párommal, férjemmel most már ugye. Alig vártunk, hogy jöjjünk, kisfiammal szerettünk volna a csúszdaparkba eljönni. Hallottuk, hogy ugye nem csak Eger, hanem Zalakaros is egy nagyon jó turisztikai központ. családjaink is voltak már itt és javasolták, hogy jöjjünk el.”  - osztotta meg Németh-Vámosi Edina.

A fürdőben egyelőre csak a kültéri medencék használhatók. Ezeknél a biztonsági előírásoknak megfelelően folyamatos a takarítás, a fertőtlenítés. Táblák is jelzik, hogy egyszerre hány fürdőző tartózkodhat a vízben. A termálvizes medencék mellett a vendégek által kedvelt szolgáltatás a csúszdapark is, itt is minden előírás szerint fog működni. A város turizmusért felelős alpolgármestere hangsúlyozta, népszerűségüket mutatja az is, hogy az ország top5 fürdőjében benne vannak.  

„Egy gyönyörű szép zöld település Zalakaros. Ha valaki nyugalomra és a nyugalom mellett azért aktív kikapcsolódásra és élményekre vágyik és szállodákra, fürdőre, itt a helye Zalakaroson.” - mondta el Czimondor Nándor alpolgármester.

A gyógyvizes medencékre egyelőre még korlátozások vannak, így ezeket még nem vehetik igénybe a vendégek. A vezetőség azonban bízik abban, hogy folyamatosan tudják a szolgáltatások körét bővíteni. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Új kamarakiállítás várja az érdeklődőket a Balatoni Múzeumban.
 
A Hévízi-tó alatti műtárgytól számított 500 méter hosszú csatornaszakaszon fogási tilalom van.
 
A nyomvonal érinti többek között a Keszthelyi-hegységet, a Kis-Balaton és a Hévízi-tavat is.
 
Az érdeklődő szülők hamarosan tájékoztatást kapnak az óvodai jelentkezés lehetséges módjáról.
 
A csaknem 900 oldalas alkotás 252 év helyi sportsikereiét tartalmazza 28 sportágban.
 
“Régészeti felfedezések bibliai tájakon” címmel indult útjára egy új sorozat a Balaton Színházban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus