Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / "Zöld utat" kaptak a vendégek Zalakaroson
2020. máj. 29. péntek | Zalakaros
"Zöld utat" kaptak a vendégek Zalakaroson
Az 55. strandszezont nyitották meg pénteken Zalakaroson. A település polgármestere, Novák Ferenc az eseményen hangsúlyozta, a város a legbiztonságosabb települések közé tartozik, ezért választják sokan pihenésük helyszínéül. A Zalakarosi Fürdőben egyelőre csak a kültéri medencék látogathatóak, de így is van érdeklődés a szolgáltatások iránt.

A hagyományokhoz híven idén is Novák Ferenc polgármester köszöntötte az első vendégeket a szezonnyitó ünnepségen. Mint hangsúlyozta, a járvány okozta kellemetlenségek felszámolását is jelenti ez a nap. Bíznak abban, hogy a település gazdasága is talpra állhat azáltal, hogy ismét fogadhatnak vendégeket a város számára kiemelt fontosságú Zalakarosi Fürdőben. Ennek érdekében szimbolikusan zöld lámpás engedélyt adott a vendégek belépésére az intézménybe.

A polgármester ezt követően közös koccintással mondott mindenkinek köszönetet, aki hozzájárult ahhoz, hogy megnyithasson a fürdő.

„Legyünk optimisták. Ez a zöld lámpa is azt mutatta, hogy törekednünk kell, cselekednünk kell, és akkor talán meglesz az eredménye. És én abban bízom, hogy azok az intézkedések, amelyeket a kormány meghozott és mi is helyben, azok lehetővé teszik azt, hogy a turizmus újraéledjen. És ezért mindent meg kell tennünk. Nyilván, még mindig biztonsági intézkedésekkel, a korlátozások további feloldásával lehet ezt megtenni, hiszen a külföldi vendégek még korlátozva vannak a mozgásukban, de Zalakaros mindig arról volt híres, hogy a belföldi vendégekre számít és jelenleg például 75 % a belföldi turizmusnak az aránya.” 

Egerből is érkezett egy család Zalakarosra. Ők voltak az első vendégei a fürdőnek. Ezelőtt még nem jártak a városban, így nagy várakozás előzte meg az utazást.

„Nagyon vártuk már, hogy egy kicsit kimozduljunk. Igazából márciusban volt az esküvőnk és ezt ajándékba kaptuk a párommal, férjemmel most már ugye. Alig vártunk, hogy jöjjünk, kisfiammal szerettünk volna a csúszdaparkba eljönni. Hallottuk, hogy ugye nem csak Eger, hanem Zalakaros is egy nagyon jó turisztikai központ. családjaink is voltak már itt és javasolták, hogy jöjjünk el.”  - osztotta meg Németh-Vámosi Edina.

A fürdőben egyelőre csak a kültéri medencék használhatók. Ezeknél a biztonsági előírásoknak megfelelően folyamatos a takarítás, a fertőtlenítés. Táblák is jelzik, hogy egyszerre hány fürdőző tartózkodhat a vízben. A termálvizes medencék mellett a vendégek által kedvelt szolgáltatás a csúszdapark is, itt is minden előírás szerint fog működni. A város turizmusért felelős alpolgármestere hangsúlyozta, népszerűségüket mutatja az is, hogy az ország top5 fürdőjében benne vannak.  

„Egy gyönyörű szép zöld település Zalakaros. Ha valaki nyugalomra és a nyugalom mellett azért aktív kikapcsolódásra és élményekre vágyik és szállodákra, fürdőre, itt a helye Zalakaroson.” - mondta el Czimondor Nándor alpolgármester.

A gyógyvizes medencékre egyelőre még korlátozások vannak, így ezeket még nem vehetik igénybe a vendégek. A vezetőség azonban bízik abban, hogy folyamatosan tudják a szolgáltatások körét bővíteni. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. júl. 24. szerda 19:15 | Keszthely
A strandon is vigyázzunk értékeinkre – hívja fel a figyelmet a rendőrség.
| 2024. júl. 23. kedd 19:15 | Keszthely
41 strandon zajlik idén a Balaton Fejlesztési Tanács által támogatott sorozat.
| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Vendég polgárörök kezdték meg szolgálatukat a gyenesdiási strandokon.
| 2024. júl. 18. csütörtök 19:15 | Vonyarcvashegy
A Kék Hullám Zászló strandminősítés eredményeiről számoltak be a zalai Balaton-part településeinek polgármesterei.
| 2024. júl. 15. hétfő 19:05 | Keszthely
Megnyitotta kapuit a Városi Strandon a strandkönyvtár.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:15
Balatoni Mozaik
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
10:45
Balasport 2023
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.