+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hamarosan nyit a kutyás park
2020. május 29. péntek 15:19 - Keszthely
Hamarosan nyit a kutyás park
Pünkösdhétfőtől várja a kutyákat és gazdáikat a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert. A Déli szabadstrand területén kialakított helyszínen büfé és agility pálya is lesz, de pihenni és fürdeni is lehet majd. A parkba nem kell belépőt fizetni, a területet pedig bárki szabadon látogathatja. A járványhelyzet miatt azonban több különleges szabályt is be kell tartani.

Készül a nyitásra a keszthelyi kutyás park és piknikkert. Az előzetes tervek szerint már májusban várták volna az ebeket és gazdáikat, a járvány miatt azonban több munkálattal is megcsúsztak a fenntartók. A déli szabadstand területén kialakított park várhatóan hétfőn nyitja meg a kapuit, a területen számos átalakítást és felújítást hajtott végre a Kutyabarát.hu csapata.

„Június elején, Pünkösd környékén meg fogjuk nyitni a kutyás parkot itt Keszthelyen. Látható, hogy milyen felújításokat végeztünk, a teljes épületet felújítottuk, új tetőszerkezetet építettünk, külön helyiségeket hoztunk létre, rendbe tettük a partszakaszt, a parkot magát, nagyon-nagyon sok gazt vágtunk ki, amit itt találtunk, a kerítést rendbe hoztuk, a parkolóhelyet megcsináltuk szépen, úgyhogy haladtunk az utóbbi hónapokban.” - tájékoztatott Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarat.hu alapítója.

A kutyás parkban lehetőség nyílik arra, hogy a gazdák a négylábúakkal együtt mártózzanak meg a Balatonban. Mindemellett azonban egy agility pályát is építettek a fenntartók. Ebben jelenleg négy játékelem van, ezeknek a száma bővülni fog. A pálya elkülönített területen található, így a kutyák nem zavarják a pihenni vágyókat. A Kutyabarát.hu stábja mintegy 15 millió forintos beruházást hajtott végre a területen. A park egyelőre próbaüzemben fog működni a járvány miatt, ez több szabállyal is jár.

„Tervezünk egy úgynevezett létszámstoppot, tehát egy megtelt táblát is – ha kell – ki fogunk rakni, pontosan azért, hogy betartsuk ezeket a szabályokat. Kiszámoltuk az ajánlások alapján, hogy hány embert tudunk fogadni egyszerre, és ezt be is fogjuk tartani. Hogyha úgy alakul, akkor ezt ki fogjuk tenni a facebook oldalunkra, hogy valaki adott esetben már ne induljon el, hogyha hozzánk szeretne jönni, mert megteltünk.” - tette hozzá az alapító.

A kutyás parkban az ebek póráz nélkül is közlekedhetnek, a házirend értelmében azonban a büfé területén kötelező a póráz használata. Emellett fontos, hogy csak oltott, féreghajtott és chippel ellátott kutyák használhatják a parkot. A terület nyilvános lesz bárki számára, belépőt nem kell fizetni és természetesen kutya nélkül is használható. Fontos azonban, hogy a szabályokat mindenkinek be kell tartani.

A járványhelyzet miatt a házirend mellett különleges higiéniai szabályokat is be kell majd tartani itt, a kutyás parkban. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy meg kell tartani az előírt illetve a javasolt távolságot. Emellett a büfében, a pultnál egy családból vagy társaságból egyszerre egy fő tartózkodhat, és a zárt térben nagyon fontos a maszk viselése. Emellett a fenntartók kézfertőtlenítőket is kihelyeznek több pontos is, és kérik az ide látogatókat, hogy használják ezeket.

Regman karola - Keszthelyi TV      

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Varga József edző.
 
A beruházás várhatóan május végén fejeződik be.
 
A területet százméteres sugarú körben lezárták a rendőrök.
 
A szervezők havonta hívnak el helyi előadókat, hogy bemutassák motivációjukat.
 
A katasztrófavédelem kéri a lakosságot, hogy a tavaszi égetéseknél körültekintően járjanak el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus