Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Hamarosan nyit a kutyás park
2020. máj. 29. péntek | Keszthely
Hamarosan nyit a kutyás park
Pünkösdhétfőtől várja a kutyákat és gazdáikat a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert. A Déli szabadstrand területén kialakított helyszínen büfé és agility pálya is lesz, de pihenni és fürdeni is lehet majd. A parkba nem kell belépőt fizetni, a területet pedig bárki szabadon látogathatja. A járványhelyzet miatt azonban több különleges szabályt is be kell tartani.

Készül a nyitásra a keszthelyi kutyás park és piknikkert. Az előzetes tervek szerint már májusban várták volna az ebeket és gazdáikat, a járvány miatt azonban több munkálattal is megcsúsztak a fenntartók. A déli szabadstand területén kialakított park várhatóan hétfőn nyitja meg a kapuit, a területen számos átalakítást és felújítást hajtott végre a Kutyabarát.hu csapata.

„Június elején, Pünkösd környékén meg fogjuk nyitni a kutyás parkot itt Keszthelyen. Látható, hogy milyen felújításokat végeztünk, a teljes épületet felújítottuk, új tetőszerkezetet építettünk, külön helyiségeket hoztunk létre, rendbe tettük a partszakaszt, a parkot magát, nagyon-nagyon sok gazt vágtunk ki, amit itt találtunk, a kerítést rendbe hoztuk, a parkolóhelyet megcsináltuk szépen, úgyhogy haladtunk az utóbbi hónapokban.” - tájékoztatott Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarat.hu alapítója.

A kutyás parkban lehetőség nyílik arra, hogy a gazdák a négylábúakkal együtt mártózzanak meg a Balatonban. Mindemellett azonban egy agility pályát is építettek a fenntartók. Ebben jelenleg négy játékelem van, ezeknek a száma bővülni fog. A pálya elkülönített területen található, így a kutyák nem zavarják a pihenni vágyókat. A Kutyabarát.hu stábja mintegy 15 millió forintos beruházást hajtott végre a területen. A park egyelőre próbaüzemben fog működni a járvány miatt, ez több szabállyal is jár.

„Tervezünk egy úgynevezett létszámstoppot, tehát egy megtelt táblát is – ha kell – ki fogunk rakni, pontosan azért, hogy betartsuk ezeket a szabályokat. Kiszámoltuk az ajánlások alapján, hogy hány embert tudunk fogadni egyszerre, és ezt be is fogjuk tartani. Hogyha úgy alakul, akkor ezt ki fogjuk tenni a facebook oldalunkra, hogy valaki adott esetben már ne induljon el, hogyha hozzánk szeretne jönni, mert megteltünk.” - tette hozzá az alapító.

A kutyás parkban az ebek póráz nélkül is közlekedhetnek, a házirend értelmében azonban a büfé területén kötelező a póráz használata. Emellett fontos, hogy csak oltott, féreghajtott és chippel ellátott kutyák használhatják a parkot. A terület nyilvános lesz bárki számára, belépőt nem kell fizetni és természetesen kutya nélkül is használható. Fontos azonban, hogy a szabályokat mindenkinek be kell tartani.

A járványhelyzet miatt a házirend mellett különleges higiéniai szabályokat is be kell majd tartani itt, a kutyás parkban. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy meg kell tartani az előírt illetve a javasolt távolságot. Emellett a büfében, a pultnál egy családból vagy társaságból egyszerre egy fő tartózkodhat, és a zárt térben nagyon fontos a maszk viselése. Emellett a fenntartók kézfertőtlenítőket is kihelyeznek több pontos is, és kérik az ide látogatókat, hogy használják ezeket.

Regman karola - Keszthelyi TV      

| 2022. jún. 20. hétfő 10:26 | Keszthely
Megnyitotta az idei nyári szezont a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert.
| 2021. szep. 14. kedd 13:27 | Keszthely
A Kutyás Park és Piknikkertbe az ország minden pontjáról érkeztek vendégek a jótékonysági programra.
| 2021. júl. 12. hétfő 15:04 | Keszthely
Nagy népszerűségnek örvendett a Dog Becha Fest a Kutyás Park és Piknikkertben.
| 2021. máj. 17. hétfő 11:04 | Keszthely
A nyitóhétvégén a törzsvendégek mellett új látogatók is érkeztek a helyszínre.
| 2021. jan. 8. péntek 17:01 | Keszthely
A Kutyás Park területén veszélyessé vált és kivágásra ítélt fákat hasznosítják újra.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.