+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elkezdődött a vizsgaidőszak a Georgikonon
2020. május 21. csütörtök 18:09 - Keszthely
Elkezdődött a vizsgaidőszak a Georgikonon
Online bonyolítja a vizsgákat a Georgikon Kar. Az egyetem több mint két hónapja állt át a távolléti oktatásra, ennek keretein belül a virtuális térben tartották meg az oktatók az órákat. A járvány miatt elmaradt a sárgulás és a diplomaosztót sem tartják meg, a végzősöknek azonban lehetőséget biztosítanak okleveleik átvételére előzetes időpontegyeztetést követően.

Megkérjük a hallgatót, hogy előre jelezze, ha bármi problémája van. Tehát hogyha nem rendelkezik olyan technikával – számítógéppel, notebookkal vagy okostelefonnal – ami a hang és a kép egyidejű kapcsolatteremtését biztosítani tudja. Ha ezzel rendelkezik, és megegyeztünk, hogy ez egy szóbeli vizsga lesz, akkor behívjuk az adott hallgatót a Skype tanterembe, megkezdjük a vizsgát. - magyarázza a vizsgáztatás módját Polgár J. Péter. A Georgikon Kar dékánja elmondta, online bonyolítják a vizsgákat, a hallgatók írásban és szóban egyaránt számot adhatnak a tudásukról a virtuális térben. A koronavírus járvány miatt március 16-án zártak be az egyetemek, azóta a hallgatók nem látogathatták a kurzusokat. Az oktatás azonban nem állt le, a hallgatók a virtuális térben találkozhattak az oktatóikkal és itt kapták meg a tananyagot is.

„Ezt a távolléti oktatást mi úgy oldottuk meg, hogy minden kurzusban, ahol ez lehetséges volt, a tananyagokat elkészítve fölraktuk adott tárhelyekre, és itt azért többféle tárhelyet is tudtunk használni. Van az egyetemünknek saját e-learning felülete, moodle rendszereket, Google Classroomot, egyéb más Google Drive felületeket is használtunk. Konzultációkat szerveztünk a hallgatóinkkal, de akár egy Skype-os rendszerben normál óratartás is zajlott a virtuális térben úgy, hogy aktív kamera és mikrofon használattal.” - tájékoztatott a dékán.

Az idei végzős gazdáknak nem volt lehetőségük részt venni a sárguláson, hintóval vonulni végig a városon és a hagyományos palotás tánc is elmaradt a Festetics-kastély kertjében. Ugyanígy elmarad idén az ünnepélyes diplomaosztó ünnepség. A végzős hallgatók online időpontkérést követően az egyetem aulájában vehetik át okleveleiket. Az idén nem csak a végzősök jutnak diplomához, hanem azok is, akik a nyelvvizsga hiánya miatt nem kaphatták meg az okleveleiket. A záróvizsgákat pedig szintén online bonyolítja az egyetem.

„A nagyon jó hangulatú diákprogramjainkból nagyon sokat elveszítettünk most, tehát nem tudtuk megszervezni. Kezdeném az április végére tervezett diáknapokkal, majd a sárgulás hagyományos rendezvényeivel. Sajnálatos, de ez a járvány ezt ellopta, elvette a végzősöktől. A diploma átadásnak egy speciális felhangot ad az a rendelkezés, ami a nyelvvizsgák nem teljesítése miatt korábban a rendszerben bennragadt diplomák kiadására is lehetőséget nyújtott. Ezt is a járványügyi intézkedések teljeskörű betartásával megszerveztük.” - emelte ki Polgár J. Péter.

Az egyetemekre ugyan már be lehet menni, de az esélyegyenlőség elve miatt a Georgikon csak online vizsgákat szervez. Így üresek a folyosók és az előadótermek is. Az agrárképzésben számos olyan tantárgy van, amely gyakorlati vizsgát kíván, ezeket a következő félévre halasztották, és helyette a hallgatók elméleti képzést adó tárgyból vizsgázhatnak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Magyar Falu Program keretében mintegy 22 millió forintból újíthatták meg az épületet.
 
A Libáson és a Városi Strandon is szívesen töltik az idejüket a családok és baráti társaságok.
 
A hétvégi hidegfront beköszöntével népszerű volt a Helikon Kastélymúzeum és a belváros is.
 
A vendégek és a vállalkozók számára is örömet jelentett Keszthely új programja.
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó