+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthely is csatlakozott a nemzetközi imanaphoz
2020. május 15. péntek 16:45 - Keszthely
Keszthely is csatlakozott a nemzetközi imanaphoz
A keszthelyi lelkipásztorok is csatlakoztak ahhoz az imanaphoz, amelyet május 14-re hirdetett meg az Emberi Testvériségért Főbizottság. A református templomban hívek nélkül mondott imát Tál Zoltán plébános és Zichy Emőke lelkész. A szertartás során imádkoztak a világjárvány megszűnéséért, és mindazokért a tudósokért, akik hónapok óta dolgoznak az ellenszer kifejlesztésén.

Együtt imádkoztak a katolikus és a református egyház lelkipásztorai csütörtökön Keszthelyen. A város egyházi méltóságai ahhoz a nemzetközi imanaphoz csatlakoztak, amelyet az Emberi Testvériségért Főbizottság hirdetett meg. A 2019-ben létrehozott biztosság 13 nyelven fogalmazta meg a felhívását, amelyben azt kérte mindazoktól, akik hisznek Istenben, hogy május 14-én forduljanak imádsággal a Teremtőhöz, azt kérve tőle, hogy szüntesse meg a járványt, segítse a tudósokat a gyógyszer meglelésében és szabadítsa meg a világot a járvány egészségügyi, gazdasági és humanitárius következményeitől.

„Ez a testvéregyházakkal és a világ nagy vallásaival folytatott közös párbeszédjegyében fog zajlani. Május 14-re szólt a felhívás, a meghívás. Böjt és imanap. Imanap a betegekért, böjt, hogy megtaláljuk a vírus ellenszerét, megtalálja a tudományos világ az ellenszerét, legyen egy vakcina. Imádkozzunk mindazokért, akik fáradnak a betegekért a gyógyítás területén.” - mondta Tál Zoltán, a Magyarok Nagyasszonya Plébánia plébánosa.

Csütörtökön a világ számos pontján fohászkodtak közösen a vallási vezetők. Ferenc pápa homíliájában kiemelte, nem egymás ellen imádkozunk, a szertartást mindenki saját kultúrája, hagyománya és hitvallása szerint végzi. Az ökumenikus imanap hívek nélkül zajlott a református templomban. A korlátozások lazításának köszönhetően az elmúlt hétvégén a katolikus egyház már tarthatott szabadtéri, nyilvános szentmiséket. Zichy Emőke, a keszthelyi gyülekezet lelkésze elmondta, vasárnaptól már a református templomba is várják a testvéreket istentiszteletre.

„Sokat fohászkodtunk egyenként, családi közösségben, gyülekezeteink közösségében azért, hogy azok a templomajtók, amiket be kellett zárnunk olyan váratlanul és olyan hihetetlenül, hiszen ilyen soha nem volt, azok hamarosan kinyíljanak. Váratlanul, de mégis nagy-nagy örömmel ért a hír, hogy nyissuk meg a templomaink kapuit. Ferenc pápa felhívására mi is többször imádkoztunk, imaközösséget tartottunk.” - tájékoztatott Zichy Emőke, a Keszthelyi Református Egyházközség lelkésze.

Az imanapon a lekészek köszönetet mondtak az Úrnak mindazok nevében, akik átvészeltek a járványt és hálát adtak azért, hogy ismét van lehetőség közösségben imádkozni, szentmisét, istentiszteletet tartani. Ugyanakkor Ferenc pápa felhívása szerint imát mondtak mindazokért, akik más világjárványokkal vagy éhínséggel küzdenek a világon.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Utakat javítottak, de megújul a polgármesteri hivatal épülete és bölcsőde is épül a községben.
 
Június 4-én nagyszabású installáció készül a Fő téren a békeszerződés jubileuma alkalmából.
 
Egyelőre nem született döntés az ügyben, a Balaton kotrása azonban elengedhetetlen - vélik a szakemberek.
 
A Kékszalagot is megtartják július végén, a versenyzők felkészülését azonban megnehezítette a járvány.
 
Közleményt adott ki a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
 
Az ingatlanközvetítők élénkülést tapasztalnak, de a hazai érdeklődők ár-visszarendeződésre spekulálnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó