+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Strandnyitás
2020. május 15. péntek 15:57 - Keszthely
Strandnyitás
Megnyitják hétvégétől a Libás és a Helikon strandokat. A két terület sétányként fog üzemelni. A Városi strand még zárva tart, ennek idejéről jövő héten döntenek – tájékoztatta televíziónkat Keszthely polgármestere. A fürdőhelyeken idén több fejlesztést is megvalósít az önkormányzat, a Városi strandon jelenleg sétányépítés zajlik. A három strandom közel félmilliárd forint értékben lesznek beruházások, melyekkel a versenyképességet szeretné növelni a város.

Most még zárva van a Libás strand főbejárata. Szombattól azonban - a Helikon stranddal egyetemben - sétányként már várja a kikapcsolódni vágyókat. A tapasztalatokat és a szakmai ajánlásokat figyelembe véve Keszthely polgármestere úgy határozott, hogy a Balaton-part is nyitva marad.

Nagy Bálint polgármester: „A Városi strand ezen a hétvégén még zárva lesz, illetve a kültéri sporteszközök, fitnesz parkok és játszótereknek is tilos lesz még hétvégén a használatuk. Jövő hét első felében fog megtörténni ezeknek a területeknek a teljes fertőtlenítése, ezt követően fogjuk újra látogathatóvá tenni a játszótereket, sportparkokat. A Városi strand nyitásával kapcsolatban jövő héten fogjuk meghatározni a pontos nyitásnak az időpontját.”

A polgármester hozzátette, továbbra is fontos szempont a biztonság és a fokozatosság, hiszen Zala a legfertőzöttebb megyék közt van és a Balaton-part sok látogatót vonz más településekről is. A polgármester elmondta, az országos, illetve a megyei számokhoz képest Keszthelyen nincsen nagy számú megbetegedés. 

A kikapcsolódás helyett most a munka színtere a Városi strand. Május 8-án kezdődött meg egy sétányépítés a terület déli részén. A VÜZ Kft. saját beruházásban épülő mintegy 300 méter hosszú, 2,4 méter széles „T” alakú sétány a jövőbeni fejlesztésekhez igazodik. Az ide csatlakozó vízfelületen egy napozóstéget fognak építeni. A város három strandján, mintegy félmilliárd forint értékben végeznek fejlesztéseket.

„Talán az egyik kiemelt a Városi strand lesz. Itt is infrastrukturális fejlesztések mellett attrakcióbővítés is lesz. Megújul teljes egészében a nagycsúszda, egy színvonalas napozóstég kerül kialakításra ehhez szükséges infrastrukturális fejlesztésekkel, a fogadóépület megújításával és olyan vízi attrakciós elemekkel, amiktől azt várjuk, hogy a strandnak a versenyképességét fogják növelni” - fogalmazott Nagy Bálint. 

A város több turisztikai és TOP pályázatból, valamint saját forrásból valósítja meg a fejlesztéseket.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár