+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Strandnyitás
2020. május 15. péntek 15:57 - Keszthely
Strandnyitás
Megnyitják hétvégétől a Libás és a Helikon strandokat. A két terület sétányként fog üzemelni. A Városi strand még zárva tart, ennek idejéről jövő héten döntenek – tájékoztatta televíziónkat Keszthely polgármestere. A fürdőhelyeken idén több fejlesztést is megvalósít az önkormányzat, a Városi strandon jelenleg sétányépítés zajlik. A három strandom közel félmilliárd forint értékben lesznek beruházások, melyekkel a versenyképességet szeretné növelni a város.

Most még zárva van a Libás strand főbejárata. Szombattól azonban - a Helikon stranddal egyetemben - sétányként már várja a kikapcsolódni vágyókat. A tapasztalatokat és a szakmai ajánlásokat figyelembe véve Keszthely polgármestere úgy határozott, hogy a Balaton-part is nyitva marad.

Nagy Bálint polgármester: „A Városi strand ezen a hétvégén még zárva lesz, illetve a kültéri sporteszközök, fitnesz parkok és játszótereknek is tilos lesz még hétvégén a használatuk. Jövő hét első felében fog megtörténni ezeknek a területeknek a teljes fertőtlenítése, ezt követően fogjuk újra látogathatóvá tenni a játszótereket, sportparkokat. A Városi strand nyitásával kapcsolatban jövő héten fogjuk meghatározni a pontos nyitásnak az időpontját.”

A polgármester hozzátette, továbbra is fontos szempont a biztonság és a fokozatosság, hiszen Zala a legfertőzöttebb megyék közt van és a Balaton-part sok látogatót vonz más településekről is. A polgármester elmondta, az országos, illetve a megyei számokhoz képest Keszthelyen nincsen nagy számú megbetegedés. 

A kikapcsolódás helyett most a munka színtere a Városi strand. Május 8-án kezdődött meg egy sétányépítés a terület déli részén. A VÜZ Kft. saját beruházásban épülő mintegy 300 méter hosszú, 2,4 méter széles „T” alakú sétány a jövőbeni fejlesztésekhez igazodik. Az ide csatlakozó vízfelületen egy napozóstéget fognak építeni. A város három strandján, mintegy félmilliárd forint értékben végeznek fejlesztéseket.

„Talán az egyik kiemelt a Városi strand lesz. Itt is infrastrukturális fejlesztések mellett attrakcióbővítés is lesz. Megújul teljes egészében a nagycsúszda, egy színvonalas napozóstég kerül kialakításra ehhez szükséges infrastrukturális fejlesztésekkel, a fogadóépület megújításával és olyan vízi attrakciós elemekkel, amiktől azt várjuk, hogy a strandnak a versenyképességét fogják növelni” - fogalmazott Nagy Bálint. 

A város több turisztikai és TOP pályázatból, valamint saját forrásból valósítja meg a fejlesztéseket.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Utakat javítottak, de megújul a polgármesteri hivatal épülete és bölcsőde is épül a községben.
 
Június 4-én nagyszabású installáció készül a Fő téren a békeszerződés jubileuma alkalmából.
 
Egyelőre nem született döntés az ügyben, a Balaton kotrása azonban elengedhetetlen - vélik a szakemberek.
 
A Kékszalagot is megtartják július végén, a versenyzők felkészülését azonban megnehezítette a járvány.
 
Közleményt adott ki a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
 
Az ingatlanközvetítők élénkülést tapasztalnak, de a hazai érdeklődők ár-visszarendeződésre spekulálnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó