+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyit a Festetics Imre Állatpark
2020. május 14. csütörtök 19:09 - Keszthely
Nyit a Festetics Imre Állatpark
A Festetics Imre Állatpark minden évben novemberben bezár és március 31-n megnyitja újból a látogatók előtt kapuit. A kedvelt , jó programokat is kínáló bemutatóhely az idén a koronavírus miatt kialakult helyzetben eddig nem tudott látogatókat fogadni. Május 15-től azonban újra a családok időtöltésének egyik helyszíne lehet. Természetesen a szabályok betartása mellett látogatható az állatpark is.

A magyar állatfajokat és különféle vadfajokat bemutató Festetics Imre Állatpark  nyolc éve nyitotta meg kapuit. A népszerű bemutatóhelyen  az őshonos  szarvasmarhák, és juhfajtákat  mellett megtalálhatjuk a magyar kecskeféléket, hazánk baromfiudvarainak lakóit, a termetes bivalyokat és a gyerekek egyik kedvelt állatát a magyar szamarat is. De megtaláljuk a  hazai vadfajokat is. Az állatpark évente több mint 20 ezer látogatót fogad márciustól a téli bezárásig. Az idén a tervezettől eltérően nyit az állatpark.

"Tavaly november elején zártuk be állatparkunkat. Terveink szerint március közepén nyitottunk volna. A járványügyi  helyzetre való tekintettel ez a nyitás egy kicsit eltolódott és most pénteken, május 15-n 9 órától újra várjuk a látogatókat. Megfelelő óvintézkedésekkel készülünk. A bejáratnál fertőtlenítő szerekkel, a mellék helyiségekben pedig alkohol tartalmú habbal várjuk a vendégeket. Az állatsimogatónkat egyenlőre nem nyitjuk meg. A játszótéri elemeket pedig a megfelelő fertőtlenítés mellett vehetik igénybe a legkisebb látogatóink."- mondta Sali Éva ökoturisztikai vezető.

Minden évben egy-egy része megújul a 4,2 HA-os helynek. Az elmúlt hét hónapban új világítást szereltek fel és két nagy karám is  új oszlopokat és kerítést kapott. Jól látható, hogy új játékelemek is felszerelésre kerültek. Minden készen áll az újranyitásra, de még a kicsik nem vehetik birtokba a játéktereket, csak június elejétől. A Festetics  Imre Állatpark május 3-n egy felhívást is közzétett. A lakosság ötleteit várva.

"A bezárás alatt több új jövevény is érkezett. A juhoknál is, de a legnagyobb szenzáció a szürke marháknál lévő bikaborjú születése jelentette. Április végén született meg ez a jószág,s az elmúlt évek sikerére való tekintettel úgy gondoltuk, hogy egy névadó pályázatot hirdetünk. Ennek értelmében, a www.termeszethaza.bakonyerdo.hu címre várjuk a névötleteket. A jelentkezés feltétele a név ill. az életkor megadása valamint személyenként legfeljebb két névötletet várunk."- adott tájékoztatást Sali Éva.

A kis bikaborjú  19 napos. Jól érzi magát az állatpark szürke marháknak elkülönített részén anyja közelében. Június 3-ig várják a névadásához a lakosság ötleteit.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Megkezdődött az 55. strandszezon, péntektől látogatható a Zalakarosi Fürdő.
 
Hétfőtől már látogathatják az ebek és a gazdák a létesítményt, több szabályt is be kell azonban tartani.
 
Utakat javítottak, de megújul a polgármesteri hivatal épülete és bölcsőde is épül a községben.
 
Június 4-én nagyszabású installáció készül a Fő téren a békeszerződés jubileuma alkalmából.
 
Egyelőre nem született döntés az ügyben, a Balaton kotrása azonban elengedhetetlen - vélik a szakemberek.
 
A Kékszalagot is megtartják július végén, a versenyzők felkészülését azonban megnehezítette a járvány.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó