+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vetélkedőre hív a gyermekkönyvtár
2020. május 18. hétfő 19:07 - Keszthely
Vetélkedőre hív a gyermekkönyvtár
A Fejér György Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára március 12-n bezárt. A koronavírus miatt kialakult helyzet miatt az óvodások és általános iskolások részére szervezett hagyományos programok is elmaradtak. A könyvtár együttműködve a Keszthelyi Városfejlesztő Nonprofit Kft –vel valamint a Közösségi Értékekért Egyesülettel, most egy hónapig tartó virtuális vetélkedőre hívta a kis olvasókat .

Rajzversenyek, író-olvasó találkozók, gyermek kézműves foglalkozások és szavalóversenyek. Ezek az óvodásoknak és általános iskolásoknak szóló programok hétről hétre várták egész évben a gyerekeket a Fejér György Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárába. Az olvasótermeket gyermekzsivaj töltötte meg,s gyakran a szülők és a pedagógusok  is részt vettek egy-egy tartalmas délelőttön. Most üres a mesék, történetek birodalma. Nincs látogató. Jelenleg a könyvállomány selejtezési munkálatai folynak. Régi, kevésbé kölcsönzött gyermek könyveket és ifjúsági regényeket válogatnak. Május 8-tól pedig egy pályázat keretében újra megszólították a gyermekkönyvtár olvasóit.

"Ami helytörténeti pályázat. S erre már két osztályt meg is tudtunk szólítani, sőt már az összeset megszólítottuk csak elmaradt. Nagyon izgalmas helytörténeti tananyagot nyújtottunk a gyerekeknek és én úgy látom, hogy nagyon élvezték is a gyerekeke. Mivel be kellett zárni az intézményt március 12-vel, elmaradtak a foglalkozásaink is. Többek között mi azt gondoltuk, hogy ebből ne maradjanak ki a gyerekek s ezért készítettünk egy online vetélkedőt. De az az ötletünk támadt, hogy ezt akkor már ne csak azok az osztályok akiket megszólítottunk, hanem az olvasóink körében bárki megoldhassa ,tehát ezt mi kiterjesztettük úgy, hogy ha van kedve felnőtt,akkor nyugodtan felnőtt is oldja meg.Mivel ez egy nagyon jó kis helyismereti tananyag ami felkerült a Fejér György Városi Könyvtár honlapjára."- adott tájékoztatást Magyar Szilvia gyermekkönyvtáros.

A Gyermekkönyvtár vezetője arról is adott tájékoztatást, hogy a megoldandó feladatok kidolgozása egy közös munkának köszönhető a helyi identitás és kohézió erősítése pályázat keretében. Ami reményeik szerint szeptembertől már a könyvtár falain belül folytatódhat.

"Ugyanúgy meg fogjuk az osztályokat szólítani, vetélkedő is lesz,s azt hiszem,,elárulhatom, hogy még a felnőttek is meg lesznek szólítva, hisz ez az anyag nagyon összetett,nagyon komplex. Benne van Keszthely városról, mind  településről, a Balatonról, a város történetéről- a teljesség igénye nélkül – népművészet, építészet, látnivalók,tehát sok-sok minden van. Én biztatom, akinek nincs kedve velünk online játszani, az is nézze meg a tananyagot mert nagyon sok hasznos ismeretet talál a városról."- mondta el Magyar Szilvia.

Az online helyismereti vetélkedőbe az országból bárki bekapcsolódhat. A feladatok megoldása folyamatos. A vetélkedő június 6-n zárul.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Három napon át kóstolhattak ropogósra sült halakat a rendezvényre látogatók.
 
A Nemzeti Kör kezdeményezésére szerveztek sétát, ahol tisztelegtek a családtagok előtt.
 
Az ország több pontjáról és külföldről is érkeztek háromkerekű motorosok Keszthelyre.
 
Idén nyáron is megerősített szolgálattal tartják fenn a közbiztonságot a balatoni településeken.
 
A húsz éve történt zarándokok tragédiájára emlékeztek.
 
50 fiatal segíti a rendőrség munkáját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár