+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újdonságok várják majd az olvasókat
2020. május 13. szerda 19:09 - Keszthely
Újdonságok várják majd az olvasókat
A Fejér György Városi Könyvtárban április közepén elkezdődtek a megújulási munkák. Az olvasóteremben több ezer kötet került át- csoportosításra az olvasói igényekhez igazodva. Az anyakönyvtár tagkönyvtáraiban is folyik a munka a zárt ajtók mögött.

Nagyon program, rendezvény van évente a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtárban. Év elejétől az év végi ünnepekig minden hétre jut valami program. Vetélkedők, kiállítások, komolyzenei kamarakoncertek várják a látogatókat. Így kezdődött 2020 is. Azonban pár hét után átalakult a jól megtervezett éves program. Üres az olvasóterem, máshogyan rendszerezett irodalmi, történelmi vagy éppen tudományos kötetetek. De akadnak üres polcok is. Szokatlan a látvány, de folyamatos munkáról árulkodik.

"Nem fogadhatjuk olvasóinkat. Ez idő alatt folyamatosan dolgozunk, hiszen ezt az időszakot olyan munkálatokra használjuk fel amit már régóta tervezünk,de bezárás alatt tudunk elvégezni. Ilyen az olvasóterem átalakítása, átrendezése. Itt konkrétan az állományról, könyvekről van szó. Mivel megváltoztak az olvasói szokások, másképp használják olvasóink az olvasótermet, kevesebb könyvre van szükség. Nem is kevesebb könyvre, hanem szeretnék elvinni ezeket a könyveket. Ezért nagyon sok könyvet kiválogattunk az olvasótermi állományból. S átraktuk őket a kölcsönzős állományba, hogy hosszabb időre is hazavihessék őket az olvasók."- modta el Kalmárné Amberg Xénia olvasószolgálati csoportvezető.

Van még mit tenni, mutatja a polcfeliratok, könyvjelzések között a csoportvezető. Nagyon összetett feladatot tűztek ki célul a kényszer bezárás idejére a Fejér György Városi Könyvtárban. A tagkönyvtárak olvasói sem maradnak ki az újdonságokból.

"Negyvenegy kistelepülés tartozik hozzánk, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárral kötött ellátási szerződés alapján. Január-februárban még sokat szállítottunk hozzájuk. Több mint ezer db új dokumentum került ki a kistelepülési könyvtárakba. Az ellátás ilyen téren most szünetel viszont folyamatos a dokumentum beszerezés. Állandó jelleggel érkeznek az új dokumentumok, amit feldolgozunk, összecsomagolunk és várjuk azt a lehetőséget, hogy majd újra tudjunk szállítani hozzájuk és az ottani olvasók is hozzájussanak az új dokumentumokhoz."- adott tájékoztatást Temleitner Krisztina, feldolgozó és területi csoportvezető.

Az olvasóteremben és a kiválasztóban is sok elavult, használaton kívüli könyv került elő. Azokat folyamatosan selejtezik, és új olvasnivalóval pótolják. Az olvasókat nem csak könyvújdonságok, hanem megújult környezet is várja majd a kis könyvtári részben, a kiválasztóban mire újra nyithatja kapuit a Fejér György Városi Könyvtár.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A zenék köré írt történetekkel színházi és koncert élményben is részesülhetett a közönség.
 
48 versenyző vett részt a megmérettetésben, akik párosban mérkőztek meg egymással.
 
A nagy melegben sokkal gyakoribb a balesetveszély az utakon.
 
Az elmúlt hét végén a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum parkjában “Kult Piknik”-et rendeztek.
 
Az egyik sofőrt mentőhelikopter szállította el a helyszínről, a baleset körülményeit még vizsgálják.
 
A kijuttatott hatóanyag melegvérű állatokra és emberre veszélytelen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár