Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Újdonságok várják majd az olvasókat
2020. máj. 13. szerda | Keszthely
Újdonságok várják majd az olvasókat
A Fejér György Városi Könyvtárban április közepén elkezdődtek a megújulási munkák. Az olvasóteremben több ezer kötet került át- csoportosításra az olvasói igényekhez igazodva. Az anyakönyvtár tagkönyvtáraiban is folyik a munka a zárt ajtók mögött.

Nagyon program, rendezvény van évente a keszthelyi Fejér György Városi Könyvtárban. Év elejétől az év végi ünnepekig minden hétre jut valami program. Vetélkedők, kiállítások, komolyzenei kamarakoncertek várják a látogatókat. Így kezdődött 2020 is. Azonban pár hét után átalakult a jól megtervezett éves program. Üres az olvasóterem, máshogyan rendszerezett irodalmi, történelmi vagy éppen tudományos kötetetek. De akadnak üres polcok is. Szokatlan a látvány, de folyamatos munkáról árulkodik.

"Nem fogadhatjuk olvasóinkat. Ez idő alatt folyamatosan dolgozunk, hiszen ezt az időszakot olyan munkálatokra használjuk fel amit már régóta tervezünk,de bezárás alatt tudunk elvégezni. Ilyen az olvasóterem átalakítása, átrendezése. Itt konkrétan az állományról, könyvekről van szó. Mivel megváltoztak az olvasói szokások, másképp használják olvasóink az olvasótermet, kevesebb könyvre van szükség. Nem is kevesebb könyvre, hanem szeretnék elvinni ezeket a könyveket. Ezért nagyon sok könyvet kiválogattunk az olvasótermi állományból. S átraktuk őket a kölcsönzős állományba, hogy hosszabb időre is hazavihessék őket az olvasók."- modta el Kalmárné Amberg Xénia olvasószolgálati csoportvezető.

Van még mit tenni, mutatja a polcfeliratok, könyvjelzések között a csoportvezető. Nagyon összetett feladatot tűztek ki célul a kényszer bezárás idejére a Fejér György Városi Könyvtárban. A tagkönyvtárak olvasói sem maradnak ki az újdonságokból.

"Negyvenegy kistelepülés tartozik hozzánk, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárral kötött ellátási szerződés alapján. Január-februárban még sokat szállítottunk hozzájuk. Több mint ezer db új dokumentum került ki a kistelepülési könyvtárakba. Az ellátás ilyen téren most szünetel viszont folyamatos a dokumentum beszerezés. Állandó jelleggel érkeznek az új dokumentumok, amit feldolgozunk, összecsomagolunk és várjuk azt a lehetőséget, hogy majd újra tudjunk szállítani hozzájuk és az ottani olvasók is hozzájussanak az új dokumentumokhoz."- adott tájékoztatást Temleitner Krisztina, feldolgozó és területi csoportvezető.

Az olvasóteremben és a kiválasztóban is sok elavult, használaton kívüli könyv került elő. Azokat folyamatosan selejtezik, és új olvasnivalóval pótolják. Az olvasókat nem csak könyvújdonságok, hanem megújult környezet is várja majd a kis könyvtári részben, a kiválasztóban mire újra nyithatja kapuit a Fejér György Városi Könyvtár.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 15. hétfő 19:05 | Keszthely
Megnyitotta kapuit a Városi Strandon a strandkönyvtár.
| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Az olvasóktól várt névötleteket a Fejér György Városi Könyvtár.
| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Keszthely
A részletekről Kocsondiné Eisnekorb Györgyivel, a szervező Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár igazgatóhelyettesével beszélgetünk.
| 2024. máj. 16. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Kocsondiné Eisenkorb Györgyi, a GKMK Fejér György Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.
| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Keszthely
Könyvkiállítást nyitottak a könyvtárban a hazai zsidóság deportálásának 80. évfordulóján.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.