+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kevesen tartották be az ajánlásokat
2020. május 12. kedd 17:18 - Keszthely
Kevesen tartották be az ajánlásokat
A szakmai ajánlások betartása mindannyiunk érdeke – fogalmazott Nagy Bálint az elmúlt hétvége tapasztalatait levonva. Keszthely polgármestere hozzátette, a Balaton-part megnyitásával a helyieknek és az ide érkező vendégeknek szeretnének kedvezni, ugyanakkor fontos, hogy a korlátozások enyhítése ellenére is betartsuk a szabályokat. Nagy Bálint elmondta, a játszótereket továbbra sem lehet használni, ezt kiemelten ellenőrizni fogják a hatóságok.

Az elmúlt hétvégén újra birtokba vehették a helyiek és a kirándulók a Balaton-partot. A koronavírus miatt lezárt partszakasz megnyitásáról múlt héten döntött Keszthely polgármestere. Nagy Bálint elmondta, a korlátozás enyhítése nem jelenti azt, hogy véget ért a járvány, a hétvége tapasztalatai azonban azt mutatták, hogy vannak olyanok, akik nem tartják be az ajánlásokat. Keszthely polgármestere felhívja a figyelmet arra, továbbra is kiemelten fontos, hogy vigyázzunk egymásra.  

„Nagyon sokan voltak a Balaton-parton, azt azonban szomorúan tapasztaltuk a munkatársainkkal, hogy nagyon sokan nem tartották be azokat a szakmai javaslatokat, szakmai ajánlásokat, amiket akár mi is, innen az önkormányzat részéről, illetve a különböző szakmai szervezetek is kértek az emberektől. Arra kérem én is a tisztelt érintetteket, hogy a következő időszakban, a jövőben erre fokozottan figyeljenek oda.” - tájékoztatott Keszthely polgármestere.

Nagy Bálint hozzátette, a hétvégén nagy problémát jelentett a szemetelés is. A partszakaszon és a pavilonsoron eldobált sörös dobozokat, boros üvegeket gyűjtöttek össze a GESZ munkatársai, akiknek mintegy fél napba került rendbe tenni a Balaton-partot. Keszthely polgármestere arra is felhívta a figyelmet, a játszótereket továbbra sem lehet használni, ezt a következő hétvégéken fokozottan ellenőrizni fogják a hatóságok.

„Az elmúlt hétvége tapasztalatát levonva nyilván az elmúlt napokban ezzel kapcsolatban is folytattuk azokat a szakmai egyeztetéseket, amik a még nagyobb figyelemfelhívásra irányulnak, illetve természetesen a szabályok betartatására fognak irányulni a következő időszakban. Talán ennek az egyik része az, hogy a strandok a mostani hétvégén a keszthelyi partszakaszon még nem lettek kinyitva.” - tette hozzá Nagy Bálint.

Keszthely polgármestere elmondta, nem cél a büntetés, de mindannyiunk érdeke, hogy a szakmai ajánlásokat betartsuk és betartassuk. Hozzátette, nincs tervben, hogy újra lezárják a Balaton-partot és a héten tárgyalásokat folytatnak a strandok esetleges megnyitásáról is.      

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár