+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zöld Zala vetélkedő
2020. május 8. péntek 19:04 - Keszthely
Zöld Zala vetélkedő
Évek óta a Fejér György Városi Könyvtár volt a helyszíne,a Zöld Zala elnevezésű vetélkedőnek. Májusban, a tavasz legszebb hónapjában mérték össze ismereteiket, a zalai természetről, állat és vízi világról a város általános iskoláinak csapatai. A hagyományos rendezvényt a járvány időszakában is megtartják, csak egy kicsit átalakítva.

Közel egy évtizede, hogy május elején a Zöld Zala vetélkedő döntőjén mindig benépesült a Fejér György Városi Könyvtár olvasóterme. A hatodik és hetedik osztályosoknak szervezett vetélkedőn iskolánként a legjobb helyezettek alkottak egy csapatot a döntőn. Jól felkészülve, egymást között megbeszélve a témaköröket várták a feladatsorokat. Az idei vetélkedő megrendezésére május 4-n került volna sor a könyvtárban, azonban a vírus okozta helyzetben a személyes megmérettetés elmaradt.

"Sajnos az idei év mindent felülírt,de úgy éreztük,hogy a Zöld Zala nélkül nincs év és hosszas gondolkodás után úgy döntöttünk, hogy a Zöld Zala vetélkedő  a virtuális térbe költözik. Azt tudni kell, hogy februárban kiküldtük az iskolákba az első fordulónak a papíralapú feladatait és mivel az iskolák is bezártak, egy másik formára kellett átállni. Ezért ezt a feladatsort most elengedtük és teljesen új feladatsort állítottunk össze. Most nem lesz lehetőség csoportosan játszani ebben a gyönyörű olvasóteremben a zöld díszletünkkel. Nem is lesz két forduló, hiszen a gyerekeknek is sok a tanulnivaló más formában és lassan véget is fog érni az iskola."- mondta Verebélyi Judit könyvtáros.

Egy fordulóssá alakították a hat feladatból álló versenyt.- mondta a Zöld Zala versenyprogram egyik összeállítójaként Verebélyi Judit.Igaz-hamis kérdéssorral kezdődött el a vetélkedő május 4-n, de totó, képfelismerés, anagramma játék, térképes feladat is vár a versenyzőkre a könyvtár honlapján.

"Ha valaki rákattint a Zöld Zala ikonra,akkor bejön az a link amivel el lehet érni a feladatot. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy mi ehhez egy kis zöld iránytűt is adtunk, egy kis segítséget. Tekintettel arra, hogy ennek a vetélkedőnek a forráshasználat is a célja volt, hogy hogyan tudunk információkat szerezni a környezetünkből- főleg, hogy most nem mehetünk ki - , ezért igyekeztünk a feladatokat úgy összeállítani, hogy 3-4 internetes weboldalnak a tartalma alapján lehessen a kérdéseket megválaszolni. Ezeket a  linkeket a zöld iránytűhöz megadtuk. S azt is megadtuk ebben az iránytűben, hogy milyen napokon milyen feladat lesz majd elérhető. "- tudtuk meg Verebélyi Judittól.

A feladatok megoldásához csak név, email cím és egy jelige szükséges. A Zöld Zala vetélkedő idei témája a Balaton Felvidéki Nemzeti Park, azon belül is a Kis- Balaton. A természeti kincseiben gazdag vidékről május 16-ig mérhetik össze tudásukat, ismereteiket a versenyzők.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A zenék köré írt történetekkel színházi és koncert élményben is részesülhetett a közönség.
 
48 versenyző vett részt a megmérettetésben, akik párosban mérkőztek meg egymással.
 
A nagy melegben sokkal gyakoribb a balesetveszély az utakon.
 
Az elmúlt hét végén a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum parkjában “Kult Piknik”-et rendeztek.
 
Az egyik sofőrt mentőhelikopter szállította el a helyszínről, a baleset körülményeit még vizsgálják.
 
A kijuttatott hatóanyag melegvérű állatokra és emberre veszélytelen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár