+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rendhagyó kiállítás
2020. április 29. szerda 19:02 - Keszthely
Rendhagyó kiállítás
A Fejér György Városi Könyvtár minden évben szavalóversennyel ünnepli a magyar költészet napját. Az idén erre nem kerülhetett sor. Sajnos a váratlan hely,hiszen a jeles napra már bezártak az intézmények. Így a verseléshez, az irodalom szeretethez köthető rajzpályázatot hirdettek meg.

2019-ben már 29. alkalommal rendezték meg Keszthelyen a Fejér György Városi Könyvtárban a József Attila szavalóversenyt a magyar költészet,a magyar líra napja alkalmából. Több mint 30 szavaló, általános és középiskolás tanulók adtak elő kötelező és szabadon választott verseket. Megmutatva, hogy a mindennapjaikban nagy szerep jut a verselésnek. Szakmai zsűri értékelte szavalataikat, biztatva a gyerekeket továbbra is az irodalom felfedezésére. Az idei évben a 30. jubileumi irodalmi rendezvényre készültek a könyvtárban.

"Egy rendhagyó,online vetélkedőt,versenyt hirdetett a Fejér GyörgyVárosi Könyvtár. Ennek az volt a lényege, megszólítottuk természetesen a városiskoláit és a környező településeket is. Az volt a lényege, hogy kedvencversrészletet és annak az illusztrációját kértük be, hála Istennek nagyon sokanreagáltak rá. Több mint 30 pályamunka érkezett. Amiket a városi könyvtároldalán ill. a Facebook oldalunkon is meg lehet tekinteni."-mondta el Temleitner Krisztina igazgatóhelyettes.

A magyar költészetet 1964 óta ünnepeljük József Attila születésnapján. AFejér György Városi Könyvtár idei,rendhagyó költészetnapi megemlékezéséreáprilis 9-ig lehetett beküldeni a pályamunkákat. Különböző korosztály egészenegyedi értelmezésében látható művek születtek egy-egy vers kapcsán.

"Elsősorban a korosztály az alsó tagozatosok közül került ki. Ottpedig Petőfi Sándor, Csukás István, Károlyi Ami, József Attila művei voltakazok, amik elsősorban a nagy kedvencek voltak. Mindenféle technikátalkalmaztak. Ezt külön ki szeretném emelni, hogy hihetetlen kreatívak voltak. Apasztell rajztól kezdve, festve de akár fotomontázs is készült. Úgyhogy ténylegnagyon széles volt a választék."- adott tájékoztatát a könyvtár helyettes vezetője.

Az ötlet nagyon jó volt. A könyvtár felhívására érkezett rajzok,kézügyességet bemutató munkák jól szemléltetik, hogy milyen széles a magyar irodalom tárháza, a gyermekeknek, az ifjúságnak szóló költeményeklistája,amiből mindig lehet válogatni. A Fejér György Városi Könyvtárújranyitását követően egy kiállítást is terveznek a diák alkotásokból.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó