Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A hála jelképei a piros szívek
2020. ápr. 23. csütörtök | Keszthely
A hála jelképei a piros szívek
Százezrek ablakában találhatóak piros szívek országszerte. Keszthelyen és a környéken is rengetegen csatlakoztak a programhoz. A kezdeményezéssel a koronavírus-járvány alatt is értük dolgozó szakembereknek mondanak jelképesen köszönetet a készítők.

Beke Kiara és Beke Amira cserszegtomaji lakosok, édesanyjukkal együtt ötletelték ki, hogy csatlakozni szeretnének a „Tegyél egy piros szívet az ablakba” kezdeményezéshez.

„Interneten láttuk először ezt a kezdeményezést és az utcában is több gyerkőc van és ők is készítettek szívecskéket és akkor így mi is kedvet kaptunk, hát a lányok, hogy mi is készítsünk, úgy festették.” - mondta el Bekéné Tanító Izabella.

Keszthelyen is több intézmény, és családi ház ablakában is fellelhetőek a piros szívek, melyek a hálát és az összetartozást fejezik ki. A Németh család is úgy gondolta, hogy háláját szeretné kifejezni ezzel a gesztussal, ezért ők is elkészítették a szíveket. Fontos üzenete is van ezeknek a műveknek.

„Az hogy otthon vagyunk a családdal. Igen és miért raktunk ki szivecskét? Hogy jelezzük mi másnak, hogy mi otthon maradunk. Igen és akik ilyenkor dolgoznak, azoknak szerenénk mutatni, hogy hálásak vagyunk és köszönjük szépen. Meg a kamionosoknak. Igen, a kamionosoknak is, mert? Ők sokszor szoktak dudálni.” - osztotta meg Németh Berke és édesanyja Némethné Benyó Brigitta.

Az Olaszországból indult kezdeményezéssel például az egészségügyi dolgozóknak, a rendőröknek, tűzoltóknak, bolti dolgozóknak, futároknak, kamionosoknak és mindenkinek, aki a járvány idején is a megszokott rendben dolgozik mondanak köszönetet. A Facebook-on is egyre többen teszik közzé a fényképeket az ablakukban található szívekről. A Keszthely összefog csoportban is rengeteg fotóval bizonyítják, hogy sokan gondolnak azokra, akik nem maradhatnak otthon.

„Szerintem nagyon jó. Tehát egy kicsit egy ilyen összetartozás érzést is jelent végül is minden ablak mögött, ahol egy szivecske kint van, vagy több szivecske. Ott ugye többen vannak, és itt mindenki ebbe az egy csapatba tartozik, ahol kifejezik, hogy igenis nagyon hálásak azokért, akik a frontvonalban küzdenek értünk.” - emelte ki Fábiánné Fidger Nikolett.

A piros szíveket már egy országos térképen is be lehet jelölni. A szívtérképen az utca és a házszám is megtalálható, hogy merre lehet látni a hálaadás jelképeit.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2020. ápr. 29. szerda 17:55 | Keszthely
A hétköznapi hősöknek kínálhatnak kedvezményes szolgáltatást a mozgalomban résztvevők.
| 2014. okt. 6. hétfő 15:55 | Cserszegtomaj
Az időseket ünnepelték Cserszegtomajon.
| 2021. dec. 10. péntek 16:30 | Keszthely
Jelenleg 731 aktív fertőzöttről tud a keszthelyi Polgármesteri Hivatal.
| 2021. szep. 13. hétfő 14:57 | Keszthely
Az elmúlt másfél év hatalmas terheket rótt a mentőkre, így nagy öröm volt kötetlenül együtt lenni.
| 2021. aug. 17. kedd 15:54 | Zalaegerszeg
Egész nyáron fogadják az oltóhelyek a fiatalokat, így továbbra is folyamatosan lehet időpontot foglalni.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.