+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A hála jelképei a piros szívek
2020. április 23. csütörtök 22:28 - Keszthely
A hála jelképei a piros szívek
Százezrek ablakában találhatóak piros szívek országszerte. Keszthelyen és a környéken is rengetegen csatlakoztak a programhoz. A kezdeményezéssel a koronavírus-járvány alatt is értük dolgozó szakembereknek mondanak jelképesen köszönetet a készítők.

Beke Kiara és Beke Amira cserszegtomaji lakosok, édesanyjukkal együtt ötletelték ki, hogy csatlakozni szeretnének a „Tegyél egy piros szívet az ablakba” kezdeményezéshez.

„Interneten láttuk először ezt a kezdeményezést és az utcában is több gyerkőc van és ők is készítettek szívecskéket és akkor így mi is kedvet kaptunk, hát a lányok, hogy mi is készítsünk, úgy festették.” - mondta el Bekéné Tanító Izabella.

Keszthelyen is több intézmény, és családi ház ablakában is fellelhetőek a piros szívek, melyek a hálát és az összetartozást fejezik ki. A Németh család is úgy gondolta, hogy háláját szeretné kifejezni ezzel a gesztussal, ezért ők is elkészítették a szíveket. Fontos üzenete is van ezeknek a műveknek.

„Az hogy otthon vagyunk a családdal. Igen és miért raktunk ki szivecskét? Hogy jelezzük mi másnak, hogy mi otthon maradunk. Igen és akik ilyenkor dolgoznak, azoknak szerenénk mutatni, hogy hálásak vagyunk és köszönjük szépen. Meg a kamionosoknak. Igen, a kamionosoknak is, mert? Ők sokszor szoktak dudálni.” - osztotta meg Németh Berke és édesanyja Némethné Benyó Brigitta.

Az Olaszországból indult kezdeményezéssel például az egészségügyi dolgozóknak, a rendőröknek, tűzoltóknak, bolti dolgozóknak, futároknak, kamionosoknak és mindenkinek, aki a járvány idején is a megszokott rendben dolgozik mondanak köszönetet. A Facebook-on is egyre többen teszik közzé a fényképeket az ablakukban található szívekről. A Keszthely összefog csoportban is rengeteg fotóval bizonyítják, hogy sokan gondolnak azokra, akik nem maradhatnak otthon.

„Szerintem nagyon jó. Tehát egy kicsit egy ilyen összetartozás érzést is jelent végül is minden ablak mögött, ahol egy szivecske kint van, vagy több szivecske. Ott ugye többen vannak, és itt mindenki ebbe az egy csapatba tartozik, ahol kifejezik, hogy igenis nagyon hálásak azokért, akik a frontvonalban küzdenek értünk.” - emelte ki Fábiánné Fidger Nikolett.

A piros szíveket már egy országos térképen is be lehet jelölni. A szívtérképen az utca és a házszám is megtalálható, hogy merre lehet látni a hálaadás jelképeit.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus