+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Lezárják a Balaton-partot a hosszú hétvégére
2020. április 9. csütörtök 16:22 - Keszthely
Lezárják a Balaton-partot a hosszú hétvégére
Lezárják Keszthelyen a Balaton-partot a veszélyhelyzetre való tekintettel – jelentette be közösségi oldalán Nagy Bálint polgármester. A város első embere megkeresésünkre hangsúlyozta azt is, a keszthelyiek többsége fegyelmezett, betartja a kért szabályokat, az ellenőrzések viszont továbbra is megvalósulnak. A hosszú hétvége sokaknak adhat okot az utazásra, azonban a húsvéti ünnepekre is kérnek mindenkit, hogy maradjanak otthon.

Csütörtökön a délutáni órákban kezdték meg a kordonok telepítését a VÜZ Kft. dolgozói. A keszthelyi Balaton-part a húsvéti hosszú hétvége idejére lesz lezárva, melyet a rendőrség fog ellenőrizni. A fémkordonok mellett szalaggal és táblákkal is jelzik, hogy tilos a bejárás a partra. A lezárás a móló közelében található parkolót is érinti. Nagy Bálint polgármester hangsúlyozta, Keszthelyen mindig örömmel látják a vendégeket, de mindannyiunk egészsége érdekében most mégis arra kéri őket, maradjanak otthon.

„Ezt azért vezetjük be most a mai délutánnal kezdődően, mert az a célunk, hogy most tényleg azt kérjük a vendégeket, turistákat, amúgy Keszthelyre látogatókat, hogy most egymás egészségének a védelme, megőrzése érdekében, a járvány terjedésének a csökkentése érdekében tisztelettel arra kérjük őket, hogy ők is maradjanak otthon és ne most érkezzenek Keszthelyre. A keszthelyieket pedig szintén arra kérjük, hogy a szakmai ajánlásokat, illetve a kijárási korlátozásokkal kapcsolatos felhívásokat pedig tartsák be.”

A polgármester elmondta, a jó idő könnyen a szabadba csábíthat mindenkit, azonban kéri továbbra is, hogy a kijárási korlátozást figyelembe véve csak addig tartózkodjon mindenki az otthonától távol, amíg mindenképpen szükséges. A kisgyermekes családokat is kéri, hogy ne használják a játszótereket. A közösségi területek látogatása során ugyanis könnyebben terjedhet a vírus, a cél pedig továbbra is a megelőzés. A polgármester szerint a keszthelyiek többsége fegyelmezett, betartja a korlátozásokat és a szabályokat. A Városi Piacot a múlt héten újranyitották, azonban továbbra is csak élelmiszert és palántát árusíthatnak az eladók egymástól minimum 2 méter távolságra maszkban és kesztyűben. Nagy Bálint elmondta, tapasztalata szerint a piacon is betartják a szabályokat, azonban rendőri ellenőrzésre ettől függetlenül is lehet számítani. A húsvéti hétvégére is arra kéri a lakosságot, hogy szakmai ajánlásokat vegyék figyelembe.

„Egy nagyon fontos időszaka ez az évnek. Normál esetben ilyenkor nagyon jó és örvendetes, amikor a családok találkoznak, és szélesebb körben tudják tölteni ezt a húsvéti hosszú hétvégét. De most mégis azt kérem mindenkitől a jelenlegi veszélyhelyzetre tekintettel, hogy az eddig megszokottaktól eltérően a helyzethez alkalmazkodva és annak a komolyságát figyelembe véve kérem mindenkitől azt, hogy otthon ünnepeljenek.”

Nagy Bálint hozzátette, eddig is több javaslat és építőjellegű észrevétel érkezett a lakosságtól az intézkedésekkel kapcsolatban, ezeket is figyelembe véve hozzák meg a döntéseket. A város polgármestere a múlt hetihez hasonlóan most is közösségi oldalán teszi közzé a várost érintő koronavírussal kapcsolatos legfontosabb adatokat.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó