+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Gazdaságsegítő intézkedések Keszthelyen
2020. április 1. szerda 15:51 - Keszthely
Gazdaságsegítő intézkedések Keszthelyen
Az intézkedések első ütemeként számos fejlesztést és beszerzést is későbbre halaszt a város. Nagy Bálint polgármester juttatott el közleményt televíziónkhoz.

Gazdaságsegítő intézkedések első üteme Keszthelyen 

A koronavírus terjedésének megakadályozása miatt elrendelt veszélyhelyzet új feladatok elé állította az önkormányzatot. A rendezvények felfüggesztése, a közművelődési intézmények, és az óvodák bezárása után az első és legfontosabb feladat a város szociális ellátásának a megszervezése volt. Az ellátás a visszajelzések alapján jól működik, az idős emberek és karanténban élők megkapják a szükséges segítséget az önkormányzattól és a civilektől egyaránt.

Ezt követően a város gazdaságának megsegítése és az ennek érdekében hozott intézkedések kaptak prioritást. Döntöttem arról, hogy minden olyan fejlesztést és beszerzést későbbre halasztunk, amelyeket nem kötnek pályázati határidők, nem a baleset és biztonság megelőzéséhez, illetve nem a vírus elleni védekezéshez szükségesek. Így lettek felfüggesztve többek között számos infrastrukturális beruházás mellett az idénre tervezett utcafelújítások, a GESZ és a Városi Televízió eszközbeszerzései, a Polgármesteri Hivatal gépkocsi beszerzése, a képviselők munkáját segítő új laptopok beszerzése is.

A kormány intézkedéseivel összhangban, a múlt héten már hoztam olyan polgármesteri döntéseket, amelyek a helyi vállalkozásokat érintő károkat enyhítik.

A főszezonon kívüli, kiemelt belvárosi övezetben működő üzleteknek, vállalkozásoknak eddig is biztosítottunk bérleti díjkedvezményt.  A kormány által meghatározott leginkább sújtott ágazatokban a kedvezményezettek körét kiterjesztettük az egész városra.  Ezt a kedvezményt a válsághelyzet végéig biztosítjuk a vállalkozások számára, továbbá egyedi igények esetén az üzemeltető fizetési haladékot és részletfizetési kedvezményt is tud biztosítani.

A fent felsorolt döntések Keszthely gazdaságsegítő intézkedéseinek első ütemét képezik. Természetesen, figyelve a változásokat, Magyarország Kormányával összhangban, egyeztetve a helyi gazdasági élet szereplőivel, városunk is megteszi a további szükséges lépéseket a veszélyhelyzet miatti károk enyhítése, és a gazdasági élet segítése érdekében.

Nagy Bálint polgármester

galéria
1
2
 
 
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus