+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kijárási korlátozás lép életbe március 28-tól
2020. március 27. péntek 18:57 - Keszthely
Kijárási korlátozás lép életbe március 28-tól
Kijárási korlátozás lép életbe holnaptól – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök. Az intézkedés március 28. és április 11. között lesz érvénybe Magyarország teljes területén. A tartózkodási- és lakóhelyeket csak munkavégzés és az alapvető szükségletek céljából lehet elhagyni.

A Kossuth Rádiónak adott pénteki interjújában jelentette be a miniszterelnök az intézkedést. A Magyar Közlönyben is olvasható, hogy a rendeletben meghatározott két hétben mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el otthonát. Ilyennek minősül a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység, valamint az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben történő vásárlás. Kivételt képez továbbá az egészségügyi ellátás és szolgáltatás igénybevétele is.  Egyéni szabadidős sporttevékenység, valamint szabadidős célú gyaloglás céljából is el lehet hagyni az otthonokat. Alapos indoknak számít a házasságkötés és a temetés szűk családi körben, az élelmiszerüzletekben és drogériákban történő vásárlás. Emellett a takarmányt forgalmazó üzleteket, a benzinkutakat, a dohányboltokat, a fodrász- és manikűrös szalonokat is fel lehet keresni.

„Van egy olyan szakasza ennek a rendeletnek, amely azzal próbálkozik, hogy elviselhető módon válassza el az időseket a fiatalabbaktól. És ebben a rendeletben szerepel az is, hogy az élelmiszerboltokba, drogériákba, patikákba, amik egyébként nyitva tarthatnak ott egy olyan speciális szabály lép életbe, hogy a 65 év felettiek azok napközben 9 és 12 óra között látogathatják ezeket a boltokat.” - ismertette Orbán Viktor miniszterelnök.

Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatója szerint a rendőrök továbbra is ellenőrzik a hatósági házi karantén betartását. Müller Cecília elmondta, sikeresnek tekinthetőek az eddigi intézkedések.

„Ezt tesszük minden nap, hogy pontosan elnyújtsuk a járványgörbét. Tehát alacsonyabb számú megbetegedést regisztráljunk. Úgy néz ki, hogy ez eddig nagyon sikeres és a megbetegedések számának csökkentése mellett az intenzív kezelésre szorulók számát is csökkentjük éppen annak érdekében, hogy az egészségügyi ellátó rendszert se terheljük túl és ne alakuljon ki Magyarországon az olaszországihoz hasonló helyzet.”  - emelte ki az országos tisztifőorvos.

Az Operatív Törzs beszámolt arról is, hogy a kijárási korlátozás nem érinti a kutyasétáltatást és a gyerekekkel való sétálást sem. Azt viszont továbbra is kérik, hogy lehetőleg olyan helyen tegyék ezt meg, ahol kicsi az esélye annak, hogy nagyobb tömeggel találkoznak. A szülőket kérik, hogy a gyermekeket ne eresszék össze, valamint azt is, hogy a felnőttek feszültségével ne terheljék őket.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó