+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A kéményseprést is érinti a járványhelyzet
2020. március 18. szerda 19:09 - Keszthely
A kéményseprést is érinti a járványhelyzet
A veszélyhelyzet elrendelése a kéményseprésre is hatással van. A katasztrófavédelem mai tájékoztatása szerint szigorodnak a szabályok, a kötelező munkákat felfüggesztik és csak halaszthatatlan esetben takarítják ki a kéményeket a szakemberek. Az intézkedés a mai naptól a vészhelyzet visszavonásáig van érvényben.

A kéményseprés 2016 óta ingyenes a természetes személyek tulajdonában lévő kémények esetében. A jogszabály szerint a szilárd tüzelésű berendezések tulajdonosainak évente, a gázüzemű és zárt tüzelőberendezésekkel fűtőknek pedig kétévente szükséges elvégeztetni az ellenőrzést. A koronavírus terjedése miatt azonban a katasztrófavédelem szigorításokat vezetett be a sormunkák elvégzésének tekintetében.

„A katasztrófavédelem az elmúlt napokban számos, a munkavállalóit és a velük kapcsolatba kerülő állampolgárok védelmét szolgáló intézkedést tett, egyebek mellett a kéményseprőipari szerv működését, illetve a kéményseprői közszolgáltatást illetően is. A járvány miatt a szervezet szigorúbb szabályok alapján jár el. Az ügyfélszolgálatok előzetes jelzést követően fogadnak ügyfeleket, a katasztrófavédelem kéményseprőit érintő megrendelések és időpontfoglalások teljesítési időpontját pedig ahol lehet, átütemezik. Az ügyfelek és a kéményseprőink egészségének megőrzése érdekében a tevékenységet azokra az esetekre korlátozzuk, ahol halaszthatatlan fontosságú probléma merül fel.” - tájékoztatott Kalamár Norbert, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Fontos tudni, hogy a társasházak számára meghirdetett kéménysepréseket is kivétel nélkül felfüggesztik és átütemezik. Így a kiadott sormunka-értesítők tárgytalannak minősülnek. Az üzemzavar-elhárítást érintő megrendeléseket és a kéményseprői nyilatkozatokhoz kötődő feladatokat azonban továbbra is elvégzik a szakemberek.

Regman Karola . Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó