+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Alaposan mossunk kezet!
2020. március 18. szerda 19:03 - Keszthely
Alaposan mossunk kezet!
Gyakran és alaposan mossunk kezet! A koronavírus elleni védekezésnek az egyik leghatékonyabb formájára naponta felhívják a figyelmet. Az azonban nem mindegy hogyan mosunk kezet. A Keszthelyi Kórház segítségét kértük az alapos és szabályos kézmosás bemutatására.

A személyi higiénia betartása mindig nagyon fontos, de a koronavírus elleni védekezésben elengedhetetlen. A kézmosás a koronavírus elleni védekezés jelenleg leghatékonyabb fajtája. De nem mindegy hogyan mosunk kezet. A felületes kézmosással , még ha gyakori is, nem védekezünk. Gyakran a felnőttek sincsenek tisztában a helyes kézmosás lépéseivel. A Keszthelyi Kórház ápolási igazgatójának segítségével mutatjuk be a helyes kézmosást.

"Akkor megcsináljuk a kézmosás helyes technikáját! Megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt szert fogunk felvinni  a kézre,amit először is egyenletesen elosztunk a kezünkön. A tenyerünkön, kézhátunkon. Ez az első momentum. Majd utána megfogjuk a jobb kezünknek a tenyerét, ráhelyezzük a bal kezünknek a kézhátára és az ujjaink közét alaposan megtisztítjuk vele majd felváltjuk a kezünket és megcsináljuk újra. Utána ökölbe szorítjuk a kezünket,s az ujjainknak a végét próbáljuk megtisztítani alaposan. Majd hogyha ez megtörténik akkor kinyitjuk  a kezünket és akkor  a hüvelykujjunk és annak a környékét tisztítjuk meg egyik kezünkön,majd a másik kezünkön. Aztán összeszorított ujjakkal a tenyerünknek a közepén összedörzsöljük, szintén a tenyerünk barázdáiból ill. az ujjaink végét fertőtlenítjük ezzel. Ezt megcsináljuk a másik kezünkkel is majd utána pedig átmossuk az egész kezünket újra úgy,hogy most már érintjük ezzel a csukló tájékot is."- mondta el a helyes kézmosás technikáját Lukácsné Turbéki Beáta ápolási igazgató.

A kézmosás hatékonyságát ellenőrző gép jól mutatja,hogy az alapos kézmosás esetében nem marad szennyeződés a kézfejen. Az emberek átlagosan  azonban 6 mp-ig mosnak  kezet. Sokszor szappan használat nélkül. A szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy kellő alapossággal, lehetőleg ékszerek levétele mellett fertőtlenítsük a kezünket. Legalább 30 mp időtartam szükséges ahhoz, hogy  a vírusok, baktériumok életben maradásának ideális körülményeit megszüntessük. A koronavírus –járvány ideje alatt különösen gay gondot kell fordítani a gyakori szappanos  kézmosásra. Amennyiben arra nincs lehetőség, használjunk kézfertőtlenítő folyadékot.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Keszthelyi Televízió közleménye
 
A buszmegállókban és a forgalmasabb közterületeken lehet találkozni a GESZ munkatársaival.
 
Zalaszántó önkormányzata a járvány megfékezésének érdekében döntött a lezárás mellett.
 
A gyógytavat lezárták, a szakrendelések többsége továbbra is működik az intézményben.
 
A koronavírus-járvány továbbterjedésének megelőzősére hozták meg a döntést a városvezetők.
 
A kijárási korlátozás nem akadályozza az önkénteseket abban, hogy adjanak vért.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó