+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kortárs Művészeti Műhely
2020. március 17. kedd 17:08 - Keszthely
Kortárs Művészeti Műhely
A Helikon Kastélymúzeum Kortárs Művészeti Műhelyének alkotói évente megmutatják a nagyközönségnek munkáikat. Az idén a rendkívüli helyzetben, nem tudni meddig lesz zárva a kastély. A kiállítás válogatott anyaga már elkészült. Tizenhárom szakköri tag másfél éves alkotásaiból.

A hatodik osztályos Jordán Mihály legújabb művészi érdeklődését mutatja be. Egy éve tagja a Helikon Kastélymúzeum Kortárs Művészeti Műhelyének. Korábban rajzolni szertett de jobban vonzza a fotózás, a photoshop kínálta lehetőség amit bemutat az alkotóközösség közös kiállításán. A műhelytitkokat is elárulja.

"Először befotózom a képet, két képet és egymás mögé teszem és megvilágítom. Van  a másik amikor egy lapra kivetíti a képet és megtöröm. Így a színeket is megtöröm és fölöslegeset levágom."- mondta a műhely tagja.

Misi testvére is büszkén mutatja kiállított munkáit. Ő két évig járt a tanítója Bankó Zsolt művésztanár óráira. Középiskola tanulmányaihoz való felkészítéshez kiváló lehetőség volt számára a műhelymunka.

"Anyukám segített abban, hogy idejussak és azután szinte mindenben segített abbanés Zsolti is, hogy sokat fejlődjek és tovább tudjak tanulni a művészeti iskolába. Most ott is tanulok éppen és animáció szakra járok ."- mondta Jordán Gergely.

A művészeti műhely már hat éve működik a kastély falai között. Hetente találkoznak tagjai és egy-egy témát feldolgozva mindenki a saját érdeklődésének megfelelően alkot. Munkáikból, tanáruk segítségével kiállítást rendeznek évente. Az idei egy kicsit rendhagyó, mert nagyobb időszakot ölel fel. Közel két évet. A képek mellett animációs kisfilmek, klipp alapok is készülnek. Megmutatják, hogy az alkotásban is széles a világ, széles a lehetőségek tárháza. A tárlat  témájában három részre bontható.

"Van kettő nagyobb számban lévő téma, ez a tér és a színek kapcsolata, amit ebben a teremben láthatunk. A másik téma pedig a designe tervezés volt ami egy különlegessége ennek az idei kiállításnak és volt egy harmadik téma az pedig a tavalyi Vincent van Gogh heliogravür kiállításának az anyagát dolgoztuk fel a gyerekekkel színes formában."- adott tájékoztatást Bankó Zsolt.

Az alkotóműhelyben  született munkák mind arról tanúskodnak, hogy gyerekek jól bánnak a tehetségükkel. Sokat fejlődnek és bátran alkotnak. A munkáikból összeállított kiállítás jelenleg nem látogatható. Azonban amint kinyitja ismét kapuit a látogatók előtt a Helikon Kastélymúzeum a kortárs kis művészek képei, animációi is a nagyközönség elé tárulnak a művészeti műhely kiállítótereiben.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó