+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Felfénylő szavak
2020. március 9. hétfő 19:06 - Keszthely
Felfénylő szavak
Három megyéből, tizenegy gyógypedagógiai intézmény részvételével rendezték meg Keszthelyen a Felfénylő szavak elnevezésű irodalmi találkozót. A sajátos nevelést igénylő gyermekek versenyének ezúttal is a Zöldmező Utcai Általános Iskola adott otthont.

A keszthelyi Zöldmező utcai iskola, mint házigazda intézmény , színes műsorral köszöntötte a Felfénylő szavak szavalóverseny résztvevőt. Az iskola igazgatója, Krasznai Tamásné a megnyitón gondolataiban kiemelte,hogy a rendezvényre több mint húsz éve érkeznek tanulók gyógypedagógiai intézményekből.

"Most már az integráltan oktatott sajátos nevelésű gyerekeket is várjuk. Egy-egy számban ők is megjelennek és reméljük, hogy így tudunk nyitni. S ezzel is az esélyegyenlőséget támogatjuk. Illetve fontosnak gondoljuk mert  a tehetséggondozás területén nagyon nagy szerepet tudunk a gyerekeknek ezáltal lehetőségként nyújtani."- mondta Krasznai Tamásné, a Zöldmező utcai iskola igazgatója.

A korábbi évekhez hasonlóan a rendezvényen jelen volt Manninger Jenő országgyűlési képviselő is. A képviselő gondolataiban kiemelte a több iskolát összekapcsoló program fontosságát.

"Ezek a gyerekek általában olyan környezetben nőnek fel vagy úgy vannak akadályoztatva, mert fogyatékos gyerekek is vannak köztük , hogy nehezebben jutnak ahhoz a kultúrához amit esetleg a jobb körülmények között élő gyerekek megkapnak. Iskolában, otthon. De ők is megkapják hiszen kiváló oktatók,nevelők veszik őket körül,hiszen külön munka azért és lehetőséget ad nekik ahhoz,hogy a vers kapcsán élményekre és sikerre is szert tegyenek."- mondta Manninger Jenő.

Míg az előző években meg volt határozva a téma, az idei szavalóversenyre nem csak a tavaszról és  az 1848-as eseményekhez, a hazaszeretethez kapcsolódó verseket hoztak a gyerekek. Kedvenc meséjüket is előadhatták .Volt aki nagy izgalommal állt  a zsűri és a nagyszámú közönség elé. Míg mások könnyedén, izgalom nélkül adták elő az irodalmi műveket. Volt aki azt is elmondta miért szereti az irodalmat. 

"Mert izgalmas, jó. - Milyen verseket szeretsz szavalni?-Tréfás vers. - Miről szólt a mai versed,El tudod mondani?- Hogy a fordított világ."- mondta el Nagy Ramóna.

Somogy, Vas és Zala megyéből, 11 gyógypedagógiai intézményből ötven diák vett részt a keszthelyi versenyen tanulásban, illetve értelmileg akadályozott tanulók kategóriájában, alsó, felső tagozatosok  és szakiskolás korosztályban.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
 
Messziről tónak látszik, ám egy óriási naperőmű paneljei csillognak Balatonszentgyörgy mellett.
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó