+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyi alkotók a Nők Hetében
2020. március 6. péntek 19:08 - Keszthely
Keszthelyi alkotók a Nők Hetében
A szépség és a rút misztikuma címmel nyílt kiállítás a Balaton Színház Simándy termében. A Nők Hete rendezvény sorozat keretében mutatkozik be négy keszthelyi alkotó. Nők akik a női lélekről,lélekből festenek és egy férfi alkotó aki a nők szépségét viszi vászonra.

Sötét teremben egy kivetített képben  Lakatos Tamás festő mondta el a kiállítás megnyitóján, hogy mitől rendhagyó a Nők Hetében rendezett tárlat. Magát a nézőt is képbe helyezik az alkotók,hogy jobban érzékelhetővé váljon a mondanivaló. A szép meglátása, a művészet értéke.

"Én úgy gondolom,hogy a művészet és a belső érzések kivetülése nincs a kettő egymás nélkül. Abszolút. Amikor az ember dolgozik egy olyan eufórikus világba merül,hogy ott megszűnik körülötte a külsőmotivált mindenféleség."- mondta Lakatos Tamás festő.

A női test szépséget meglátó és megfestő Lakatos Tamás már 20c éve fest. Különböző korszakok művészeti technikáit alkalmazza. A  fény és azb árnyék kombinációjában.  A kiállításon bemutatkozó  keszthelyi alkotók mindegyike az ellentétekre épít amit tükröznek a kiállítás díszletei,azok színei és a fények is.

"Egy kicsit rendbontó kiállítást szerettünk volna létrehozni,mert  legalább is azt tapasztaltuk, hogy hagyományosan sorba vannak rakva  a székek,s akkor ülnek az emberek mint a moziban,s valahogy egy igazán ütős kiállítást szerettünk volna és éppen ezért jött be, hogy az emberek is egy kicsit azt érezzék, hogy ők is részesei ennek a kiállításnak. Ezért lett ez a kép ide kivetítve. "- adott tájékoztatást az egyik alkotó, Szép Marianna.

Jól látható,hogy a tárlat elrendezése is ellentétes. A gyermekkorától festő B.Bernáth Ivett munkái színeiben harmonizálnak Lakatos Tamás képeivel. Egy oldalon találja őket a látogató. Sötét tónusú képek,benne a mondanivalóval, a test, a lélek, a meglátások és elképzelések.

"Mostani képeim sötétebb világú,de nem kell belegondolni semmi rosszat. Nincsen semmi probléma egyszerűen mostanában ezeket a színeket kedvelem,ugyanis az őszi időjárás engem nagyon megihlet mindig és egyszerűen elbűvölnek a felhők. S a mostani képeim is elsősorban természeti képek."- mondta B.Bernáth Ivett.

A sötéttel ellentétben szín kavalkádot lát a művészetkedvelő a kiállítótér másik oldalán ahol Szép Marianna óvónő és Magyar Gabriella óvónő mutatja be munkáival, hogy az élénk alkalmazott színek is ugyanúgy árulkodnak a belső énünkről mint a fekete vagy a fehér.

"Többségében virágokat festek és női alakokat és igazából a lelkemet. Úgy gondolom,hogy a nők ugyanolyanok mint a virágok. Törékenyek,hajlékonyak és mégis talpra állnak ah bármi éri őket."- mondta a megnyitó napján Magyar Gabriella.

A szépség és a rút misztikuma című kiállítás március 24-ig látható a Balaton Színházban.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
 
Messziről tónak látszik, ám egy óriási naperőmű paneljei csillognak Balatonszentgyörgy mellett.
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó