+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nagy Magyar Filmteszt: keszthelyi diák a legjobb
2020. február 28. péntek 15:36 - Budapest-Keszthely
Nagy Magyar Filmteszt: keszthelyi diák a legjobb
Tavaly ősszel kezdődött a három fordulóból álló Nagy Magyar Filmteszt. A vetélkedőt a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) szervezte 14 és 20 éves kor közötti iskolások számára. A február közepén megrendezett döntőn a legjobbnak egy keszthelyi diáklány bizonyult.

A Nagy Magyar Filmteszt legjobbja, Kéri Anna Katica nem csak szórakozásból néz filmeket. Ez egyfajta tanulás is számára, hiszen rengeteg információt innen tud az alkotásokról. Lexikális tudását a filmek adatlapjáról szerzi. A Nagy Magyar Filmteszten tizenkilencezren indultak, majd a döntőbe tizenketten jutottak. Anna másfélszer annyi pontot kapott itt, mint a második helyezett, így ő lett a legjobb. Elmondása szerint otthon, családi körben nagy hagyománya van a közös tévézésnek: szülei szerettették meg vele a magyar filmeket.

"Ők elsősorban magyar filmeket mutattak nekem, mivel ők is ezeken szocializálódtak inkább, és biztosak voltak abban, hogy jó filmeket mutatnak nekem - hogy ha nekik tetszett, akkor valószínűleg nekem is fog. De szerencsére nem zárták el attól, hogy külföldi filmeket is nézzek, bár valahogy talán így jobban közel érzem magamhoz a magyar filmeket, mert ez az életérzés így kicsit közelebb van hozzám" - mondja Kéri Anna Katica.

Anna számára meghatározó a Kincsem című film, mivel egyes jeleneteit a Helikon Kastélymúzeumban vették fel. Most pedig egy forgatásra is eljuthat majd, mivel ez az egyik jutalom a győzelemért. Az első helyért járt még ez a mobiltelefon is, amelyen természetesen filmteszteket is futtat az érettségi előtt álló lány. 

A Vajda János Gimnázium igazgatója, egyben Anna történelemtanára elmondta: a diáklány nagyon szerény és nem híreszteli a sikerét. Varga Gábor büszke Annára: "Azt, hogy a filmmel komolyabb kapcsolata van Annának, azt azért észrevette az ember a tanítás során, hiszen bármely alkalommal egy történelmi témájú filmet említettem, régi magyar filmek közül, akkor Anna rögtön képben volt, és hát ismerte a szereplőket is. Innen sejtettem, hogy kiváló ismeretekkel rendelkezik ebben a témában. Nagyon nagy öröm és büszkeség is a gimnáziumunk számára" - mondta el az igazgató.

Anna nem tudja, mennyi filmet nézett meg eddig, de azt mondja, hogy sokat. Fontosnak tartja, hogy színházba is járjon - itt személyesen is láthatja azokat a színészeket, akiket a filmeken is.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár