+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nagy Magyar Filmteszt: keszthelyi diák a legjobb
2020. február 28. péntek 15:36 - Budapest-Keszthely
Nagy Magyar Filmteszt: keszthelyi diák a legjobb
Tavaly ősszel kezdődött a három fordulóból álló Nagy Magyar Filmteszt. A vetélkedőt a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) szervezte 14 és 20 éves kor közötti iskolások számára. A február közepén megrendezett döntőn a legjobbnak egy keszthelyi diáklány bizonyult.

A Nagy Magyar Filmteszt legjobbja, Kéri Anna Katica nem csak szórakozásból néz filmeket. Ez egyfajta tanulás is számára, hiszen rengeteg információt innen tud az alkotásokról. Lexikális tudását a filmek adatlapjáról szerzi. A Nagy Magyar Filmteszten tizenkilencezren indultak, majd a döntőbe tizenketten jutottak. Anna másfélszer annyi pontot kapott itt, mint a második helyezett, így ő lett a legjobb. Elmondása szerint otthon, családi körben nagy hagyománya van a közös tévézésnek: szülei szerettették meg vele a magyar filmeket.

"Ők elsősorban magyar filmeket mutattak nekem, mivel ők is ezeken szocializálódtak inkább, és biztosak voltak abban, hogy jó filmeket mutatnak nekem - hogy ha nekik tetszett, akkor valószínűleg nekem is fog. De szerencsére nem zárták el attól, hogy külföldi filmeket is nézzek, bár valahogy talán így jobban közel érzem magamhoz a magyar filmeket, mert ez az életérzés így kicsit közelebb van hozzám" - mondja Kéri Anna Katica.

Anna számára meghatározó a Kincsem című film, mivel egyes jeleneteit a Helikon Kastélymúzeumban vették fel. Most pedig egy forgatásra is eljuthat majd, mivel ez az egyik jutalom a győzelemért. Az első helyért járt még ez a mobiltelefon is, amelyen természetesen filmteszteket is futtat az érettségi előtt álló lány. 

A Vajda János Gimnázium igazgatója, egyben Anna történelemtanára elmondta: a diáklány nagyon szerény és nem híreszteli a sikerét. Varga Gábor büszke Annára: "Azt, hogy a filmmel komolyabb kapcsolata van Annának, azt azért észrevette az ember a tanítás során, hiszen bármely alkalommal egy történelmi témájú filmet említettem, régi magyar filmek közül, akkor Anna rögtön képben volt, és hát ismerte a szereplőket is. Innen sejtettem, hogy kiváló ismeretekkel rendelkezik ebben a témában. Nagyon nagy öröm és büszkeség is a gimnáziumunk számára" - mondta el az igazgató.

Anna nem tudja, mennyi filmet nézett meg eddig, de azt mondja, hogy sokat. Fontosnak tartja, hogy színházba is járjon - itt személyesen is láthatja azokat a színészeket, akiket a filmeken is.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus