+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kamion borult árokba
2020. február 24. hétfő 19:03 - Keszthely
Kamion borult árokba
Halálos baleset történt szombaton kora reggel a Sármellékre vezető 76-s főútvonalon. Egy veszélyes anyagot szállító kamion borult fel, eddig ismeretlen okból. Az útszakaszt több órára lezárták.

A felborult kamion a 76-os főútvonalon.  Nagy erőkkel folyik a műszaki mentés. Órák teltek el, mire a baleset közelében képeket lehetett készíteni. A tartálykocsi Sármellék felől közlekedett Balatonszentgyörgy irányába, amikor hajnali 5 óra után eddig ismeretlen ok miatt felborult. A tartály szinte bebicskázott és menet iránnyal szemben dőlt meg, míg a kamion vontató jármű része teljesen összetörve a menet iránynak megfelelően borult fel. A rendőrséghez egy szemből érkező gépjármű vezetője telefonált a már árokban lévő tartálykocsit látva.

"A hajnali órákban bejelentés érkezett a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletére mely szerint egy veszélyes árut szállító jármű balesetet szenvedett. A helyszínre érkező erők esetlegesen a keszthelyi hivatásos tűzoltóság erői voltak majd ezt követte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveleti szolgálata ill. a mobil laborja. Az eset során kiderült, hogy nyersolajat szállított ez a jármű. A veszélyes anyag nem jutott ki a környezetbe."- mondta Szabó István, tűzoltó alezredes, iparbiztonsági főfelügyelő, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

A 25 ezer liter kőolaj átfejtését a szállító által biztosított zalaegerszegi cég másik járművébe végezték el.

"Ez az átfejtés műszakilag nem egyszerű. Ez egy bonyolult MŰVELET. Mind amellett figyelemmel kell lenni arra is, hogy ezen a tartályon különböző szerelvények vannak. Így külön odafigyelést igényel az, hogy a szerelvények tovább ne károsodjanak nehogy véletlenül veszélyes anyag kerüljön a környezetbe. "- adott tájékoztatást Szabó István.

Szakértői vizsgálatok állapítják meg hogy műszaki hiba, rosszullét okozta-e a balesetet. Vagy elaludt a tapasztalt 50 év körüli sofőr aki a helyszínen életét vesztette. A műszaki mentés ideje alatt az útszakasz mindkét irányból több órára le volt zárva.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó