+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hétvégén rendezik a Városi Karnevált
2020. február 18. kedd 09:35 - Keszthely
Hétvégén rendezik a Városi Karnevált
Huszadik alkalommal rendezik meg a hétvégén a Keszthelyi Városi Karnevált. Idén is a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete szervezi az eseményt, melyre több száz nevezőt várnak. A felvonulni vágyóknak van még idejük jelentkezni február 21-ig, de szombaton fél 2-ig a helyszínen is lehet csatlakozni a menethez. Ebben az évben a Fő téren felállított fűtött sátorban meglepetés gyermekprogramokkal is készülnek a szervezők.

Készülődnek a legkisebbek is a városi karneválra. Az Életfa óvoda tagóvodái minden évben részt vesznek a felvonuláson. A Vörösmarty utcai tagóvodából mintegy 25 gyermek öltözik be az erdő lakóinak. Idén ezt a Balatoni Borbarát Hölgyek támogatásával tudják megtenni, akik egy pályázat kapcsán tudják anyagilag is támogatni az ovisokat.

„Nagy örömmel készülnek mindig a farsangra. Múlt héten volt a helyi farsangunk, úgyhogy nagyon élvezik ezt a készülődést. És most meg a szülők is nagyon élvezték, mert munkadélután keretében az egyik kolléganő vezetésével együtt készültek a jelmezek, úgyhogy egy kicsit csapatépítő jellege is volt a dolognak.” - osztotta meg Kovács Erika  tagóvodavezető.

A Vörösmarty utcai tagóvoda pedagógusai számára nagyon fontos a környezetre nevelés, többször kirándulnak például a Helikon Parkban is. Az intézmény harmadszor nyerte el a Zöld Óvoda címet, így még nagyobb örömmel öltöznek be az ovisok a karneválra.

Vásári komédiások, fürgelábú öregasszonyok és hercegi párok is felsorakoztak 20 évvel ezelőtt az első Keszthelyi Városi Karneválon. A rendezvényt 2000-ben hívta életre a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete. A maskarás felvonulás népszerűsége azóta is töretlen, minden évben több száz jelmezes vesz részt az eseményen színesebbnél színesebb maskarákban. Ez várhatóan idén sem lesz másképp. A szervezők szerint nagy öröm, hogy két évtizede van erre a rendezvényre igény.

„Már részben jelent egy rutint, egy hagyományt, egy nagy örömet, hogy eddig bírtuk és tudjuk csinálni. Nyilván nagyon sok támogatónk van, önkormányzat, vállalkozások. Tehát ezt csak így lehet 20 éven keresztül csinálni. És bízunk benne, hogy még 20 évig mi is, ha nem egyedül, hanem fiatalok bevonásával, de továbbra is tudjuk szervezni.” - ismertette Dévényiné Balogh Gyöngyi,  a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke.

Hozzátette, jelentkezni egészen február 21-ig lehet a keszthelyi Tourinform irodában, de a felvonulás előtt a helyszínen is lehet csatlakozni a menethez. Ez a Helikon Kastélymúzeum parkjától indul 14 órakor. Idén újdonsággal is készülnek. A Fő téren fűtött sátorban interaktív gyermekprogramokkal várják a kicsiket és nagyokat az eredményhirdetésig. A beöltözöttek mindannyian díjazásban részesülnek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Megkezdőött a keszthelyi Food Truck Show.
 
A sétálóutca legrégebbi, műemlék épületének udvarában valósította meg az attrakciót Pampetrics Milán.
 
Az idei évben a verseny főszervezője is indul, emellett rekordszámú lovast várnak.
 
Az idei évtől zenés színházi produkciókkal, új helyszínen várják az érdeklődőket.
 
A rendőrség felhívja a figyelmet, az ajtókat ablakokat minden esetben zárjuk be, figyeljünk értékeinkre.
 
Elkezdődött a Nemzeti Hét öt napos programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó