+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / KÉVE: ez a hanyatlás költségvetése
2020. február 17. hétfő 15:15 - Keszthely
KÉVE: ez a hanyatlás költségvetése
Nem a stabilitás, hanem a hanyatlás és a vegetáció költségvetése a 2020-as keszthelyi büdzsé – vélekednek a KÉVE önkormányzati képviselői. A politikusok pénteken tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, a költségvetésben olyan bevételek szerepelnek, melyek nem biztos, hogy realizálódnak. A KÉVE képviselői nem szavazták meg a február 13-i testületi-ülésen a büdzsét.

A KÉVE képviselői szerint a visszafejlődés költségvetése a 2020-as, ezért nem is fogadták el azt az ellenzéki politikusok. Czuth Zoltán elmondta, hogy az előző büdzséhez képest is csökkent a város bevétele, ugyanakkor nőtt a működési hiány. A képviselő szerint ezt a hiányt például 280 millió forintnyi ingatlaneladással tervezi lefedni a költségvetés. A KÉVE szerint azonban ezek nem biztos, hogy megvalósulnak.

„Ebből közel 110 millió forint a kiskastély várható bevétele, de mint mondtam, ezek várhatóak, nem biztos, hogy realizálódnak. Tehát 280 millió forint tekintetében már látunk egy gappet a költségvetésben. Az is látható, hogy a költségvetésben nem törekedett a bevételi oldal növelésére, csak a kiadásoknak a csökkentésére. Kifejezetten ez az önkormányzati cégek tekintetében a munkaértekezleteken felmerültek alapján mondható” - fogalmazott Czuth Zoltán, a KÉVE önkormányzati képviselője. 

Dékány Péter kifogásolta, hogy az önkormányzati cégek és intézmények szöveges beszámolóit nem kapták meg és megfelelő információk hiányában nem tudtak érdemi módosító javaslatokat tenni. Molnár Tibor kifejtette, hogy a város gazdasági helyzetén az javíthat, ha településképi szabályozó eszközökkel ösztönöznék a Balaton-parti szállodák és a kemping mielőbbi megnyitását. Hozzátette: befektetők idecsábításával környezetkímélő, a városképet nem rontó könnyűipart kell telepíteni Keszthelyre.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Keszthelyi Televízió közleménye
 
A buszmegállókban és a forgalmasabb közterületeken lehet találkozni a GESZ munkatársaival.
 
Zalaszántó önkormányzata a járvány megfékezésének érdekében döntött a lezárás mellett.
 
A gyógytavat lezárták, a szakrendelések többsége továbbra is működik az intézményben.
 
A koronavírus-járvány továbbterjedésének megelőzősére hozták meg a döntést a városvezetők.
 
A kijárási korlátozás nem akadályozza az önkénteseket abban, hogy adjanak vért.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó