Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Lassan terjed az influenza
2020. feb. 14. péntek | Zala megye
Lassan terjed az influenza
Influenza járványról egyelőre nem beszélhetünk - legalábbis Keszthelyen és környékén így látják az orvosok. Az országban viszont ha lassan is,de terjedőben van a betegség. Az elmúlt héten, az azt megelőző hét adataihoz viszonyítva, 16,3 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Influenza ellen évente lehet oltást kérni. Mivel a védettség általában két-három hét alatt fejlődik ki és több hónapig tart, ezért célszerű az injekciót időben beadatni. Talán még most sem késő, mivel a járvány nem kezdődött el. Az emberek nagy általánosságban viszont nem tartanak a betegségtől. "Én nem hordok maszkot. Szerintem annyi féle vírus van most, hogy most, ez a következő vírus sem hiszem, hogy annyira nagy problémát okoz itt Magyarországon, még eddig" - véli Bartucz Gabriella.

Németh Imre úgy véli: nem kellemes dolog betegnek lenni. Ő az erős immunrendszerében és a népi gyógyászatban bízik: "Általában, hogyha egy picit náthás vagyok, akkor ezt a népi gyógyszert, amit a nagyapámtól örököltem, egy ampullával beveszek magamnak reggel, hogyha nem vezetek. Mivel hivatásos gépkocsivezető vagyok, de most már nyugdíjas állományban vagyok. Úgyhogy én ezt tudnám javasolni, aki ilyen helyzetbe kerül."

Csupán néhány beteg várakozik a gyenesdiási háziorvosi rendelőben. Kérdésünkre azt válaszolták: egyikük sem influenza-szerű panaszokkal érkezett. Annak dacára, hogy egybehangzóan állították: nem oltatták be magukat influenza ellen. Vajda Gábor háziorvos úgy látja: az influenza-jellegű megbetegedés egyelőre nem jellemző. "Itt talán a mi környékünkön még kifejezett influenzajárványról nem beszélhetünk. Az tény és való, hogy meggyarapodott a felső légúti fertőzések száma, de ez a télvégi időszakban gyakorlatilag mindig így van. még a magam praxisában nem találkoztam konkrét influenzás esettel. A kollégák elmondása alapján sem jellemző nálunk még" - mondja a háziorvos.

A háziorvos hozzátette: az ÁNTSZ figyelőszolgálata gyűjti az orvosoktól származó adatokat. Jelenleg - a tavalyi év hasonló időszakához képest - kevesebb a megbetegedések száma. Többen fordulnak hozzá a koronavírussal kapcsolatos kérdésekkel is. Ezzel kapcsolatban azt tanácsolja: "Ha Kínából érkezett emberekkel érintkezünk, akkor pedig a kézmosás, kézfertőtlenítés, szájmaszk viselése. De attól még kínai étterembe nyugodtan bemehetünk, hogy ha megéhezünk, mert attól nem fogunk koronavírust kapni."

Az influenza miatt Zala megyében, a nagykanizsai kórházban részleges, a zalaegerszegiben teljes látogatási tilalom van érvényben. A keszthelyi kórházban péntekig még nem volt szükség hasonló intézkedésre.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

 

| 2022. már. 18. péntek 19:47 | Magyarország
11%-kal többen fordultak orvoshoz, mint az elmúlt héten.
| 2021. nov. 5. péntek 17:12 | Keszthely
A koronavírus mellett sokan panaszkodnak influenzaszerű tünetekre is, bár járvány még nincs.
| 2020. dec. 8. kedd 19:02 | Keszthely
Még nincs influenza szezon. Időben védekezzünk a betegség ellen!
| 2020. okt. 29. csütörtök 12:28 | Balatonszentgyörgy-Balatonberény
Megkezdték az orvosok az influenza elleni oltások beadását. Egyelőre 1,4 millió adag áll rendelkezésre.
| 2020. feb. 28. péntek 17:18 | Keszthely
Az influenzaszerű megbetegedések miatt több osztályon is látogatási tilalom lépett életbe.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
10:45
Balasport 2023
11:15
Sporttárs
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.