+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Báloztak a Református Egyházközség tagjai
2020. február 11. kedd 09:22 - Keszthely
Báloztak a Református Egyházközség tagjai
A hét végén tartotta a református Egyházközség Szeghalmi Bálint Református Alapítványa a hagyományos jótékonysági bálját. Mint minden évben ,az idén is kitűztek egy célt amire a hívek, a bálozók gyűjtöttek. Ezúttal a református templom kupolájának felújítására várták a felajánlásokat.

Felújítási munkálatok folynak a keszthelyi református templom épületén. Ezek a felvételek az elmúlt év szeptemberében készültek, amikor 48 millió Ft-os pályázati forrásból megújulhatott a parókia és a templom. Az 1932-ben szentelt épületen 2007-ben végeztek felújítást, de a tető héjazatcseréje mára vált időszerűvé. Szeptember óta elkészültek a felújítási munkával azonban nem jutott mindenre pénz.

"A pályázati források sajnos kimerültek, saját önerőnket is hozzátettük szívvel, szeretettel. Viszont az időközben felmerült egyéb kiadások amire nem számítottunk, azok bizony tetemes összeget jelentenek. Közel egymillió Ft-ot. Erre szeretnénk gyűjteni. S abban bízunk, hogy a jó Isten ad jó szándékú embereket akiknek megnyílik a szíve és akiknek valóban fontos, hogy ez a lelki otthon valóban szépüljön, tovább szépüljön,hiszen a torony elmaradt, de az is elkészül. Hisszük Isten kegyelméből."- mondta Zichy Emőke, református lelkész.

A híveknek nagyon sokat jelent a meghitt hely, a gyülekezet.  Van aki évtizedekig visszanyúló emlékeket őriz a templommal kapcsolatban. Ezért is fontos, hogy a bál bevételével hozzájáruljanak a nem várt kiadások összegének kifizetéséhez.

"Édesapám 100 éve- ebben az évben lesz 100 éve, hogy  született. Nagyváradról került Keszthelyre a gyülekezetbe és ott már ő beépült és minket hármunkat gyermekeket bevitt a gyülekezetbe és ez lett a mi otthonunk. Nagyon sokat hallottam én az ottani emberektől, akik építették a templomot, akik olyan lelkiismeretesen és áldott munkával végezték a feladatot. Főleg olyanok voltak akik a Trianon után különböző országokból itt maradtak. S hazájuknak és otthonuknak érezték a keszthelyi református gyülekezetet és beépültek."- idézte fel emlékeit Horváth Csabáné Bereczky Ildikó.

Az alapítványi bál 230 ezer Ft-os bevételével már csökkenteni tudja az egyházközösség a hátralékot.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A lelkes építők 3 napon át készítették az alkotást, ami a reményt és az istenkeresést is szimbolizálja.
 
A vásárlók azonban találhatnak hagyományos adventi díszeket és számos kiegészítőt is.
 
Keszthely Város Díszpolgára 82 éves volt.
 
Televíziónk élőben közvetíti az adventi gyertyagyújtásokat minden vasárnap 17 órától.
 
Adventi gondolatokkal, versekkel és beszélgetésekkel készülnek az alkalomra az önkéntesek.
 
A téli időszakban is lehet számítani az adománycentrum segítségére, adományokat is várnak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár