+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tűzifa rászorulóknak
2020. február 7. péntek 19:05 - Keszthely
Tűzifa rászorulóknak
Egyedülálló édesanya kapott tűzifát és élelmiszert a Zala Megyei Védelmi Bizottságtól. A keszthelyi családhoz ma délelőtt szállították Kemendollárról az egy m3 tűzifát ami nagy segítség a téli időszak hátralévő részében.

Dr.Sifter Rózsa  a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke Keszthelyen,  a tűzifa átadásakor beszélt a megyei védelmi bizottság feladatairól , jótékonysági programjáról amelyben egyedülállóknak és rászoruló családoknak segít.

"Úgy gondoljuk, hogy  most amikor már a beszerzett tüzelő fogytán lehet, akkor adjuk a legnagyobb segítséget. Mi egy tűzifa juttatást segítünk koordinálni. Segítségünkre van ebben a Magyar Földgáztározó Zrt. aki évente 2 millió Ft-ot juttat a védelmi bizottságnak abból a célból, hogy segítsük a rászorulókat tűzifa juttatással."- mondta el Dr. Siifter Rózsa.

Az egy erdei köbméter tűzifa átadásánál jelen volt a térség országgyűlési képviselője is. Manninger Jenő elmondta, hogy a megyében sajnos sokan vannak akik segítségre szorulnak.

"Rendszeresen szükség van arra, hogy a falvakban – elsősorban- tűzifa akciók legyenek. Akár a Belügyminisztérium támogatásából, az erdészet közreműködésével. Akár a Kormányhivatal is kiegészíti ezt. Erre feltétlenül szükség van. Ott inkább az szokott gondot okozni – a falvakban sajnos- ,hogy nem mindenki tud kapni. De azért sokan kapnak, nyilván nem mindenki, abból lehetnek viták. A polgármesterek igyekeznek, hogy tényleg azokhoz jusson el ez az adomány, a segítség akik tényleg rászorulnak erre. S Keszthelyen is szükség van rá. Nem annyira jellemző mint a falvakban, de Keszthelyen is van akinek szüksége van erre."- adott tájékoztatást Manninger Jenő.

A város polgármester, Nagy Bálint a tűzifa átadás helyszínén elmondta, hogy nagyon fontos az egymásra figyelés, az önzetlenség egy közösségben.

"Keszthely városában a szociálisan rászoruló embertársainkra, polgártársainkra igyekszünk kiemelt figyelmet fordítani és igyekszünk az önkormányzat lehetőségeit is figyelembe véve minden olyan segítséget megadni – akár tűzifa, akár szociális lakás , akár segély tekintetében – amit csak tudunk. Nagyon nagy segítség a Kormányhivatal részéről ill. a kormánymegbízott asszony részéről, hogy évről-évre Keszthelyen is segít a Kormányhivatal ."- mondta Nagy Bálint.

A védelmi bizottság  hét éve segíti a megyében rászorulókat egy gazdasági társaság közreműködésével akik a Keszthelyi , 10 éve tartós betegségben szenvedő édesanyának is ,a fát ingyen szállították ki. Juhász Mónika elmondta, hogy jutott  el hozzá az adományfa.

"Az alpolgármester asszony által, ő mondta,hogy valaki –egy illető segít és így. 46 négyzetméteres lakást fűtök. Egyedül nevelem a két gyermekemet és ez nagy segítség."- mondta az adományozott Juhász Mónika.

A Zala Megyei Védelmi Bizottság január végén kezdte meg a  tűzifa kiszállítását.  Ötven családot tudnak ebben az évben támogatni. Eddig 35 családhoz jutott el a tüzelő.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Új webalkalmazást indított el a Zalai Borút Egyesület Zalakaros és Dobronak közreműködésével.
 
A sertés-szakkollégisták is bemutatkoztak a kétnapos konferencián.
 
A Vadonleső Program nem csak a ragadozóra, hanem annak élőhelyére is szeretné felhívni a figyelmet.
 
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
 
Az emberi test felépítéséről és működéséről adtak számot a 8. osztályos diákok.
 
Az illegális hulladéklerakó területek felderítése a célja a szervezetnek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó