+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rekordszámú futó a Spuri Balatonon
2018. március 23. péntek 16:28 - Keszthely
Rekordszámú futó a Spuri Balatonon
Csütörtökön elrajtolt a 11. Balaton Szupermaraton. A négynapos tókerülő futóversenynek rekordszámú nevezője van, akik egyéniben váltóban, vagy csapatban teljesítik a 196 kilométeres távot. A mai nap Keszthelyen és áthaladt a mezőny, illetve innét rajtolt el a nagy népszerűségnek örvendő Spuri Öböl Félmaraton.

A hűvös időben különösen fontos volt a jó bemelegítés. A futók megtöltötték a Helikon strand parkolóját. A helyszínen kiderült, hogy a számos visszatérő mellett több sportember elsőként vállalkozott a Keszthely és Szigliget közötti 21,1 km-es táv teljesítésére. A futók a jó hangulat és szervezés mellett a környezet miatt szeretik ezt a versenyt.

„A Balatonnál futni az csodálatos dolog, kellemes környezetbe. Az idő az nem olyan barátságos, mint tavaly, de azért így is nagyon jó. A Balatonnak  van egy varázsa” - vélekedett Drávucz Herbert. 

Összesen 737 futó rajtolt el a kürtszóra a Halászcsárda irányába. 3 óra 30 perces szintidőt szabtak meg a félmaraton teljesítésére.A Balatoni kerékpárúton jelölték ki a szervezők az útvonalat, mely megegyezik a Balaton Szupermaraton 3. szakaszával. A hétvége a futás jegyében telik a Balaton körül. 

A négynapos Balatonkerülő futóverseny 11 éves történetének eddigi legnépesebb mezőnye startol el csütörtökön Siófokról. 351 fő vállalkozott egyéni szupermaratonra, mellettük 149 páros, illetve váltóban 165 csapat vágott neki a 196 kilométeres távnak. A mai napon Szigliget volt a cél, szombaton Balatonfüredre, a vasárnapi zárónapon pedig Siófokra fog megérkezni a mezőny.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
Az állattartók számára is a higiénia fontosságát hangsúlyozzák az állatorvosok.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó