+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az ifjúsági kerekasztal és a turizmus kérdésében is döntött a testület
2020. január 31. péntek 15:30 - Keszthely
Az ifjúsági kerekasztal és a turizmus kérdésében is döntött a testület
Ifjúsági kerekasztal létrehozásáról, a Kresz park melletti terület hasznosításáról és új turisztikai intézkedési terv létrehozásáról is döntött a testület csütörtökön. Nagy Bálint, Keszthely polgármestere sajtótájékoztató keretein belül számolt be a fontosabb napirendi pontokról és azok hátteréről ma délelőtt.

Az idei év első soros testületi ülésén döntés született egy ifjúsági kerekasztal létrehozásáról. Az előterjesztést Nagy Bálint nyújtotta be, a delegáltakból álló tanács pedig már február végére felállhat – tájékoztatott Keszthely polgármestere a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. Nagy Bálint elmondta, az Idősügyi Tanács mintájára az ifjúsági kerekasztalra is szervezetek – többek között az egyetem hallgatói önkormányzata, a tankerület, a szakképzési centrum és a rendőrség, valamint az Emberi Erőforrások Bizottsága és a Városstratégiai Bizottság delegálhat tagokat.

„Iskolavárosként nekünk nagyon fontos, hogy külön odafigyeljünk és stratégiai kérdésként kezeljük a fiatalokat, illetve a fiatalok ügyét. Azt gondolom, hogy minden településnek, így Keszthelynek is, hogyha a jövőt tervezzük – márpedig a városvezetőknek az a dolga, hogy a napi feladatok mellett a jövőt is tervezzék a település számára – akkor ott a fiatalokra külön figyelnünk kell és külön fókuszálnunk kell, viszont ezt nem lehet megtenni nélkülük. Ahhoz, hogy eredményesen tudjunk jövőt tervezni a fiatalokról, ahhoz a fiatalok véleményét ki kel, hogy kérjük és meg kell, hogy hallgassuk.” - tájékoztatott Keszthely polgármestere.

A csütörtöki testületi ülésen döntés született az anyakönyvi ügyek módosításáról is. Ennek értelmében a továbbiakban lehetőség lesz hajón házasodni, a város polgármestere szerint ez az igény már több esetben is felmerült a múltban. A testület határozott arról, hogy pályázatot írnak ki a Kresz park melletti terület hasznosítására. A projektek elbírálása várhatóan február végére valósulhat meg. Fontos testületi döntés volt a turisztikai intézkedési terv elfogadása is, hiszen a turizmus meghatározó húzó ágazat Keszthelyen.

„Ebben egy nagyon jó együttműködés kell a Keszthelyen működő és itt dolgozó vállalkozókkal is, hiszen ez az egész városnak az érdeke, hogy fejlesszük ezt az ágazatot. Ahhoz, hogy ezt fejleszteni tudjuk, ahhoz konkrét és világos célokat kell meghatároznunk, ehhez pedig intézkedési terv kell. Az elmúlt évek, az elmúlt hosszú évek gyakorlatával szakítva, teljesen új formát vezettünk most be, ami reményeim szerint jóval hatékonyabbá teszi ezt a munkát. Olyan intézkedési tervet fogadott el tegnap a javaslat alapján a képviselő testület, amit a szakemberek véleményére alapozva, teljesen szakmai javaslatok alapján összeállított anyagot készítettünk el.” - mondta Nagy Bálint.

Nagy Bálint hozzátette, az intézkedési terv jó lehetőséget kínál szakmai viták lefolytatására és a tapasztalatok levonására is. Keszthely polgármestere elmondta, zárt ülésen döntött a testület arról, hogy Major Veronika részére egy két szobás, felújított lakást ad át térítésmentesen. Az olimpiai kvótával rendelkező sportolót így kívánja támogatni a város további sportsikerek elérésében.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó