+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Farsangra készültek a NépmesePontban
2020. január 29. szerda 16:35 - Keszthely
Farsangra készültek a NépmesePontban
Álarcokat és képeket készítettek a gyerekek és a szülők a Népmese Pont farsangi játszóházában. Az intézményben folyamatosan ügyelnek arra, hogy az adott hónapban lévő ünnepek köré szervezzék meg a programokat, így elmaradhatatlan volt, hogy az év első időszakában a maskarákra helyezzék a hangsúlyt. A jövőben újdonsággal is készülnek a foglalkozásvezetők.

A NépmesePont foglalkozásvezetői több, előre elkészített sablonnal várták a gyerekeket. Ezeket körberajzolva, szüleik segítségével valósíthatták meg a fiatalok saját elképzeléseik alapján az álarcaikat. Bár segítségképp egy mintát is mutattak a kicsiknek, a fehér sablonokhoz mindannyian a kedvenc színeiket használták.

„Pirosat, narancssárgát, kéket, sárgát.” - sorolta Blaskovics Emma.

Az álarcok készítése mellett többen arról is beszélgettek a játszóházban, hogy az ünnepi időszakban milyen maskarába fognak bújni. Emma és testvére egységesen angyalok lesznek az óvodai farsangi bálon.

„Fehér szoknyánk lesz. Anya azt mondta tudunk készíteni glóriát. Meg van angyalszárnyunk is, kaptunk karácsonyra. És fehér szoknyánk lesz.” - mesélte Blaskovics Sára.

A maszkok színezése mellett többen választottak különböző mandalákat is. Ezekhez szabadon használhattak színes ceruzát vagy festéket. Móringer Napsugár Effi nem először járt a NépmesePontban, ő minden lehetőséget kipróbál, amit az adott játszóházban lehet. A legutóbbi alkalmon a mandala színezése mellett egy vidám álarcot is készített, melyet barátnője születésnapjára szánt.

„Két éve itt vagyok és én nagyon élvezek itt lenni és jó móka is.”

A foglalkozásról nem maradhatott el a népmese sem. A jelenlévők A béka, a kolbász és az egér történetét hallgathatták meg az alkotás folyamata alatt. A NépmesePontban ugyanis fontosnak tartják, hogy minden alkalmon megismertessenek egy történetet az érdeklődőkkel. A játszóház mellett számos programot kínálnak az érdeklődőknek. Február 8-án egy új programsorozatot is indítanak.

„Nyilván a magyar népmesék megismertetése, meg feldolgozása a lényeg, de, hogy egy kicsit más népek meséit is megismerjék a gyerekek. Most például ennek az első állomása februárban lesz vagy van, és itt latin-amerikai, dél-amerikai meséket ismerhetnek meg a gyerekek, illetve egy kicsit azt a kultúrát zenével, indiántánccal. Kicsit énekelni is tanulnak a gyerekek, úgyhogy reméljük, hogy nagy sikere lesz.” - mondta el  Tóth Adél foglalkozásvezető.

A későbbiekben spanyol, orosz és angol meséket is terveznek a foglalkozásvezetők, melyeket eredeti nyelven is meghallgathatnak az érdeklődők. Februárban az új sorozaton kívül vers- és prózamondó versenyre, népmese és népballada előadói találkozóra és további játszóházakba várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Már folynak a válogatói a XIII.Országos Mélyrézfúvós Versenynek, amelyen keszthelyi tanuló is indul.
 
Fejér György 255 évvel ezelőtt született, tartalmas életén online előadáson ismerhetik meg az érdeklődők.
 
Várhatóan jövő hét közepén haladja meg a 3,5 milliót a beoltottak száma, akkor nyithatnak a teraszok.
 
Nagyon sokan felháborodtak a fővárosi mentők húsvéthétfői feljelentése miatt.
 
A leégett növényzet helyrejön, a madarak új fészket rakhatnak, de sok hüllő és kétéltű pusztult el.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár