+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ferencvárosi sportolók beszélgettek diákokkal
2020. január 29. szerda 19:05 - Keszthely
Ferencvárosi sportolók beszélgettek diákokkal
Sikeres ferencvárosi sportolókkal találkoztak az Egry József Általános Iskola diákjai. A Fradi suli program keretében tartott országjáró programban eddig 60 ezer diák vett részt. A cél nem más mint a tanulás mellett a rendszeres sportolásra, mozgásra felhívni a figyelmet.

A Ferencvárosi Torna Club történetét kiemelkedő, példát adó sportolóit egy rövid film bemutatásával ismerhették meg a keszthelyi Egry iskola tanulói. Az ott elhangzottakra épült egy játék is. A tanulók a Fradi múltjával és jelenével  kapcsolatos kérdésekre válaszoltak. A helyes válaszokért pedig ajándék járt. Két kiváló sportoló is jött a Fradi Suli program keretében. Fekete Dorina, világbajnoki ezüstérmes kajakozó az iskola tanulóinak elmondta, hogy édesanyja hatására kezdett el kilenc évvel ezelőtt kajakozni. Azóta a vizes sport élete részévé vált, s nagyon fontosnak tartja, hogy példát mutathat egyetemistaként a fiatalabb korosztálynak.

"Nagyon fontos, hogy kiskorban megszerettessük a gyerekekkel a sportot. Mindenképp fontos, hogy egy egészséges, egészségtudatos életformát átadjunk nekik és ez a sportban nagyon fontos."- mondta Fekete Dorina, világbajnoki ezüstérmes kajakos. 

A Fradi másik sportolója, Varga Ádám kapus aki jelenleg Soroksáron véd, örvendeztette meg élménybeszámolójával a gyerekeket. A fiatal tehetség is kiemelte az egészséges test és szellem érdekében végzett mozgás jelentőségét.

"Én öt éves korom óta sportolok és érdekességképpen én a Fradiban kezdtem és azóta itt vagyok. Szerintem azért fontos korán elkezdeni ezt a sportolást a gyerekeknek, mert ebben a korban kezdi el a sportot a gyerek, hogy csak az élvezet miatt megy le. Csak a játék kedvéért, a társaival együtt focizhat vagy bármilyen sportot űzhet és ez a szeretet nagyon fontos abból a szempontból, hogy végig tudja vinni a pályafutását."- mondta a labdarúgókapus Varga Ádám.

Az iskolában is fontosnak tartják felhívni a figyelmet a sport fontosságára, ezért szerveznek motiváló rendezvényeket. 

"Úgy gondolom ez a mai világból egy kicsit elveszett és ki nem adhatná elő hitelesebben mint egy ilyen neves múltú sport egyesület mint a Ferencváros."- adott tájékoztatást az iskola testnevelő tanára, Klász Karola.

A programon a sportolók beszéltek a sport és a tanulás összeegyeztethetőségéről is.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió  

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó