+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mesefoglalkozás a NépmesePontban
2020. január 24. péntek 15:13 - Keszthely
Mesefoglalkozás a NépmesePontban
Rendszeresen járnak a keszthelyi iskolások a Goldmark Károly Művelődési Központban található NépmesePontba. Számos olyan program várja itt a gyerekeket, amely a fejlődésükhöz nélkülözhetetlen. Legutóbb mesefoglalkozást tartottak.

Érkeznek a gyerekek a NépmesePontba. A Zöldmező Utcai Általános Iskola diákjai ők. Már nem első alkalommal járnak itt. Már a bejáratnál megkezdődik a tanulás. Játékos módon jutnak egyre beljebb a gyerekek. A foglalkozások alkalmával az a cél, hogy minden tanuló megismerje az élőszavas népmesemondást.

 

"Jól érzem magam. Szoktunk színezni, meg szoktunk vágni, meg szoktunk játszani" - mondja Erős István, az iskola egyik tanulója.

A mesefoglalkozás teljes egészében a játék jegyében zajlik. A farsang közeledtével az ünnepkörhöz kapcsolódó mesét dolgoztak fel, eköré építették a logikai, ismeretterjesztő játékokat. A Zöldmező Utcai Általános Iskola tanulói számára nem ismeretlen terep a NépmesePont. "Ők gyakorlatilag minden héten jönnek. Azt szoktuk mondani, hogy esőben, hóban, szélben. Felöltöznek, elsétálnak ide. Felváltva érkezik két osztály, és ők már ilyen ismerős partnerek itt nálunk. Ez a gyerekeken is érződik, mert felszabadultak, de fegyelmezettek, tudják mi a dolguk. Ez nagyon jó nekünk, mert fel tudjuk építeni a tematikáját az egész foglalkozásnak, egész éven keresztül" - tudtuk meg a Goldmark Károly Művelődési Központ egyik szakmai megvalósítójától, Tóth Adéltól.

A NépmesePont három évvel ezelőtti kialakításakor az is pályázati feltétel volt, hogy a város iskoláival együttműködési partnerséget kell létesíteni. Az intézmény vezetője szerint a kitűzött cél maradéktalanul megvalósult. Csengei Ágota hozzátette: "Nagyon jól érzik magukat ebben a környezetben, és másodrészben pedig az összes gyerekre elmondható, hogy azért szeretnek hozzánk egy egy ilyen foglalkozásra jönni, hiszen itt nincs osztályzás, itt szabadon hozhatják a saját kis formájukat, a saját életüknek a tapasztalatait és átélhetik a népmesei szereplőket is, együtt a foglalkozás vezetővel."

Sajnos napjainkban már nem születnek igazi mese-klasszikusok, így a régmúlt idők műveiből válogatnak a szakmai megvalósítók.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus