Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Mesefoglalkozás a NépmesePontban
2020. jan. 24. péntek | Keszthely
Mesefoglalkozás a NépmesePontban
Rendszeresen járnak a keszthelyi iskolások a Goldmark Károly Művelődési Központban található NépmesePontba. Számos olyan program várja itt a gyerekeket, amely a fejlődésükhöz nélkülözhetetlen. Legutóbb mesefoglalkozást tartottak.

Érkeznek a gyerekek a NépmesePontba. A Zöldmező Utcai Általános Iskola diákjai ők. Már nem első alkalommal járnak itt. Már a bejáratnál megkezdődik a tanulás. Játékos módon jutnak egyre beljebb a gyerekek. A foglalkozások alkalmával az a cél, hogy minden tanuló megismerje az élőszavas népmesemondást.

 

"Jól érzem magam. Szoktunk színezni, meg szoktunk vágni, meg szoktunk játszani" - mondja Erős István, az iskola egyik tanulója.

A mesefoglalkozás teljes egészében a játék jegyében zajlik. A farsang közeledtével az ünnepkörhöz kapcsolódó mesét dolgoztak fel, eköré építették a logikai, ismeretterjesztő játékokat. A Zöldmező Utcai Általános Iskola tanulói számára nem ismeretlen terep a NépmesePont. "Ők gyakorlatilag minden héten jönnek. Azt szoktuk mondani, hogy esőben, hóban, szélben. Felöltöznek, elsétálnak ide. Felváltva érkezik két osztály, és ők már ilyen ismerős partnerek itt nálunk. Ez a gyerekeken is érződik, mert felszabadultak, de fegyelmezettek, tudják mi a dolguk. Ez nagyon jó nekünk, mert fel tudjuk építeni a tematikáját az egész foglalkozásnak, egész éven keresztül" - tudtuk meg a Goldmark Károly Művelődési Központ egyik szakmai megvalósítójától, Tóth Adéltól.

A NépmesePont három évvel ezelőtti kialakításakor az is pályázati feltétel volt, hogy a város iskoláival együttműködési partnerséget kell létesíteni. Az intézmény vezetője szerint a kitűzött cél maradéktalanul megvalósult. Csengei Ágota hozzátette: "Nagyon jól érzik magukat ebben a környezetben, és másodrészben pedig az összes gyerekre elmondható, hogy azért szeretnek hozzánk egy egy ilyen foglalkozásra jönni, hiszen itt nincs osztályzás, itt szabadon hozhatják a saját kis formájukat, a saját életüknek a tapasztalatait és átélhetik a népmesei szereplőket is, együtt a foglalkozás vezetővel."

Sajnos napjainkban már nem születnek igazi mese-klasszikusok, így a régmúlt idők műveiből válogatnak a szakmai megvalósítók.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2021. jún. 23. szerda 16:12 | Keszthely
A tábor célja, hogy a gyerekek mielőbb elsajátítsák a környezettudatos gondolkodást.
| 2020. nov. 17. kedd 12:38 | Keszthely
Az őszi időszakban azokat a kézműveseket mutatják be, akik már vendégeskedtek az intézményben.
| 2020. okt. 7. szerda 17:21 | Keszthely
Mesedélutánt szervezetek ez alkalomból a keszthelyi NépmesePontban a hétvégén.
| 2020. júl. 31. péntek 19:06 | Keszthely
Ingyenes táborban élik meg a népmesék világát.
| 2020. feb. 12. szerda 16:11 | Keszthely
A NépmesePont új foglalkozása elsőként a dél-amerikai országba kalauzolta a családokat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.