Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Dósa Zsolt lemondásra szólította fel Czuth Zoltán Lászlót
2020. jan. 23. csütörtök | Keszthely
Dósa Zsolt lemondásra szólította fel Czuth Zoltán Lászlót
Lemondásra szólította fel Czuth Zoltán László képviselőt Dósa Zsolt ma délelőtt sajtótájékoztató keretében. A Városstratégiai Bizottság elnöke a 2019 novembere óta húzódó parkolási bírsággal kapcsolatos ügy miatt tette meg ezt a lépést. Az alakuló ülés napján ugyanis lejárt Czuth Zoltán László parkolójegye, melyet később ugyan megújított, de az idő alatt bírságot szabtak ki rá. A képviselő ezt nem fizette be, hanem levelezésbe kezdett a VÜZ Kft. ügyvezetőjével. Az egyik írását a Városstratégiai Bizottság alelnökeként írta alá, mely a bizottság elnöke szerint elfogadhatatlan.

Dósa Zsolt elmondta, a december 10-i városstratégiai bizottsági ülésen majd a december 12-i képviselő-testületi ülésen tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy hivatalos tudomása szerint Czuth Zoltán László saját parkolási bírság ügyében képviselő és Városstratégiai Bizottság  alelnök aláírással levelezett a Vüz Kft. ügyvezetőjével. A bizottsági elnök elfogadhatatlan véli ezt. Hozzátette, úgy tűnik, hogy Czuth Zoltán László tisztségeit felhasználva nyomást próbál gyakorolni az önkormányzati cég vezetőjére, amely méltatlan magatartás.

„Visszaélt a bizottság nevével, és megtévesztő lehetett az ügyvezető számára. Képviselő úr lehetőséget kapott a bizottsági ülésen a válaszadásra, ahol elmondta, hogy a levelezés tartalmából kiderül, hogy nem alelnökként levelezett a Kft-vel, bár az aláírásnál valóban használta ezt a titulusát. Decemberben a bizottsági ülésen, majd a képviselő-testületi ülésen is felszólítottam Czuth Zoltán képviselőtársunkat, hogy  bizottsági alelnöki tisztségét ne használja az önkormányzati intézményvezetők felé nyomásgyakorlásra saját, személyes ügyeinek intézése során.” - mondta el a Városstratégiai Bizottság elnöke.

Dósa Zsolt tudomása szerint a mai napig nem rendeződött az ügy és továbbra is levélváltások zajlanak ez ügyben az ügyvezetővel.

A sajtótájékoztatón Csótár András hangsúlyozta, bárkivel előfordulhat, hogy véletlenül parkolási bírságot kap. Ez általánosságban a bírság befizetésével le is záródik, azonban a képviselő ügye már két hónapja húzódik.

„Képviselő úr nem fogadja el azt, hogy hibázhatott és bizottsági alelnöki tisztségét felhasználva nyomást próbált gyakorolni a saját városi cégünk vezetőjére. Már jogi eljárást is kilátásba helyezett. És ezt az ügyvezető fenyegetésként éli meg, és jelezte is a polgármester felé.  A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnökeként és képviselőként is elhatárolódom ettől a viselkedéstől és fel is szólítom képviselő urat, hogy haladéktalanul fejezze be ezt a viselkedését, fizesse be a 2000 forint bírságot, kövesse meg a parkolási cégünk vezetőit és ezzel végre zárja le ezt az ügyet.” - osztotta meg a Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke.

Czuth Zoltán László reagálása az alábbi linken olvasható.

 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

 

| 2024. jan. 31. szerda 18:21 | Keszthely
Az új matricákat folyamatosan meg lehet váltani.
| 2023. szep. 6. szerda 16:08 | Keszthely
A Helyi Építési Szabályzat módosítása miatt tartottak településrendezési lakossági fórumot.
| 2023. máj. 12. péntek 16:50 | Keszthely
Már az idegenforgalmi szezon szerinti árakat kell fizetni szeptember 30-ig.
| 2023. jan. 20. péntek 16:23 | Keszthely
A keszthelyiek olcsóbban válthatnak idén parkolóbérletet, a nem helyieknek viszont többet kell fizetni.
| 2022. dec. 8. csütörtök 17:13 | Keszthely
Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
18:00
18:30
19:00
Göcsej Filmfesztivál
19:06
Savaria Filmfesztivál
20:00
Ludovika Tv
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.