+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Dósa Zsolt lemondásra szólította fel Czuth Zoltán Lászlót
2020. január 23. csütörtök 16:20 - Keszthely
Dósa Zsolt lemondásra szólította fel Czuth Zoltán Lászlót
Lemondásra szólította fel Czuth Zoltán László képviselőt Dósa Zsolt ma délelőtt sajtótájékoztató keretében. A Városstratégiai Bizottság elnöke a 2019 novembere óta húzódó parkolási bírsággal kapcsolatos ügy miatt tette meg ezt a lépést. Az alakuló ülés napján ugyanis lejárt Czuth Zoltán László parkolójegye, melyet később ugyan megújított, de az idő alatt bírságot szabtak ki rá. A képviselő ezt nem fizette be, hanem levelezésbe kezdett a VÜZ Kft. ügyvezetőjével. Az egyik írását a Városstratégiai Bizottság alelnökeként írta alá, mely a bizottság elnöke szerint elfogadhatatlan.

Dósa Zsolt elmondta, a december 10-i városstratégiai bizottsági ülésen majd a december 12-i képviselő-testületi ülésen tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy hivatalos tudomása szerint Czuth Zoltán László saját parkolási bírság ügyében képviselő és Városstratégiai Bizottság  alelnök aláírással levelezett a Vüz Kft. ügyvezetőjével. A bizottsági elnök elfogadhatatlan véli ezt. Hozzátette, úgy tűnik, hogy Czuth Zoltán László tisztségeit felhasználva nyomást próbál gyakorolni az önkormányzati cég vezetőjére, amely méltatlan magatartás.

„Visszaélt a bizottság nevével, és megtévesztő lehetett az ügyvezető számára. Képviselő úr lehetőséget kapott a bizottsági ülésen a válaszadásra, ahol elmondta, hogy a levelezés tartalmából kiderül, hogy nem alelnökként levelezett a Kft-vel, bár az aláírásnál valóban használta ezt a titulusát. Decemberben a bizottsági ülésen, majd a képviselő-testületi ülésen is felszólítottam Czuth Zoltán képviselőtársunkat, hogy  bizottsági alelnöki tisztségét ne használja az önkormányzati intézményvezetők felé nyomásgyakorlásra saját, személyes ügyeinek intézése során.” - mondta el a Városstratégiai Bizottság elnöke.

Dósa Zsolt tudomása szerint a mai napig nem rendeződött az ügy és továbbra is levélváltások zajlanak ez ügyben az ügyvezetővel.

A sajtótájékoztatón Csótár András hangsúlyozta, bárkivel előfordulhat, hogy véletlenül parkolási bírságot kap. Ez általánosságban a bírság befizetésével le is záródik, azonban a képviselő ügye már két hónapja húzódik.

„Képviselő úr nem fogadja el azt, hogy hibázhatott és bizottsági alelnöki tisztségét felhasználva nyomást próbált gyakorolni a saját városi cégünk vezetőjére. Már jogi eljárást is kilátásba helyezett. És ezt az ügyvezető fenyegetésként éli meg, és jelezte is a polgármester felé.  A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnökeként és képviselőként is elhatárolódom ettől a viselkedéstől és fel is szólítom képviselő urat, hogy haladéktalanul fejezze be ezt a viselkedését, fizesse be a 2000 forint bírságot, kövesse meg a parkolási cégünk vezetőit és ezzel végre zárja le ezt az ügyet.” - osztotta meg a Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke.

Czuth Zoltán László reagálása az alábbi linken olvasható.

 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus