+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szájer: hatalmas a választás tétje
2018. március 26. hétfő 22:51 - Keszthely
Szájer: hatalmas a választás tétje
Az Orbán-kormány elmúlt nyolc évben elért eredményeit kívánjuk megőrizni – ezt Szájer József mondta tegnapi keszthelyi látogatása során. A Fidesz európai parlamenti képviselője a Balaton Színházban tartott fórumot. Szájer József kiemelte: választási kampányból látszik, hogy a Fidesz és a KDNP-én kívül nincsen olyan erő, amely alkalmas lenne azt elérni, hogy Magyarország ne váljon bevándorlóországgá.

A nem egész két hét múlva sorra kerülő választás tétje, hogy Magyarország bevándorlóországgá válik-e, vagy sikerül-e megőrizni a mostani életmódunkat. Ez volt az elsődleges mondandója a Keszthelyre látogató Szájer Józsefnek. A Fidesz európai parlamenti képviselője a lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón rámutatott: ha egy olyan kormánya lesz hazánknak, ami a bevándorlást támogatja, azt utána azt már nem lehet visszacsinálni.

„Éppen ezért óriási ennek a választásnak a tétje. Van mit veszítenünk, van mit veszíteni a magyar polgároknak és azt is világosan lehet látni az elmúlt napok, hetek választási kampányából, hogy a Fidesz és a KDNP-én kívül nincsen olyan erő, amely akarná, képes lenne és alkalmas lenne arra, hogy ezt a célt elérje, vagyis azt, hogy Magyarország ne váljon bevándorlóországgá” - mondta a politikus. 

Szájer József szerint Európa határait meg kell védeni. A magyar kormány nemcsak beszélt erről, de cselekedett is, amikor a déli határokon megépítette a kerítést.A sajtótájékoztatón Manninger Jenő elmondta, hogy szinte minden országban a bevándorlás a fő téma az ottani választások kapcsán és főleg a bevándorlást ellenző erők nyertek.

„Ennek ellenére az Európai Bizottság, illetve Európa vezetői nem nagyon változtattak álláspontjukon. Tehát változatlanul harcolni kell az európai intézményekbe, ahogy ezt Szájer József is teszi az Európai Parlamentbe, ahol harcolnak, de a domináns erők egyelőre azok, akik a bevándorlást pártolják és ehhez kapcsolódó határozatokat is hoznak” - fejtette ki a térség országgyűlési képviselője.   

A fórumot tartó Szájer József a gazdasági eredmények közül kiemelte a hazai munkanélküliségi adatokat, melyekkel az EU-ban a negyedik legjobb Magyarország.  Hozzátette: a Fidesz és a kormány célja, hogy tartsa a jelenlegi négy százalékos gazdasági növekedést. Hogyha ez sikerül, akkor 2022-ig elérhető a teljes foglalkoztatottság – fogalmazott Keszthelyen az EP képviselő.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Jubileumi kiállítással ünnepelnek.
 
A Zala Megye Díszpolgára címet ebben az évben Rátóti Zoltán Jászai-díjas színművész kapta meg.
 
8. alkalommal szervezték meg a Burgonyakutatási Központ Burgonyanapját Gyenesdiáson.
 
Termények, kisállatsimogató és a 109 éves gőzgép is várta az érdeklődőket a hétvégén.
 
Az Aranykorúak Társasága 5. alkalommal szervezett szüreti mulatságot Alsópáhokon.
 
A hétvégén hidat és buszmegállókat avatták, valamint átadták a felújított óvoda udvart is.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó