+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 1120 hallgató vizsgázik ebben a szemeszterben a Georgikonon
2020. január 20. hétfő 16:23 - Keszthely
1120 hallgató vizsgázik ebben a szemeszterben a Georgikonon
Már csak ez a hét áll a Georgikonos hallgatók rendelkezésére, hogy számot adjanak tudásukról ebben a szemeszterben. A vizsgaidőszak december 14-én kezdődött, összesen 1120 hallgató léphet a vizsgabizottság elé. A leendő gazdászok olyan tantárgyakból is tehetnek vizsgát, mint az agrárgazdaságtan, növénytan vagy talajtan. A szorgalmi időszak február 10-én kezdődik.

Az állattanvizsga beugrójához a különböző fajokat kell felismerniük az egyetemistáknak. A madarak mellett hüllőket, kétéltűeket és rovarokat is meg kellett nevezniük a hallgatóknak, hogy a megmérettetés következő fokán is részt vehessenek. Zsánek Máté első éves, mezőgazdasági mérnöknek készül, ő sikeresen teljesítette az első szintet.

„Három vizsgám van ebbe a félévbe, az egyik sikeres volt, állattanból még tételt kell húznom és még visszavan a növénytan vizsgám. A vizsgaidőszak számomra kicsit  nehéz, mert sok anyagot kell rövid idő alatt megjegyezni”     

Az állattenyésztéstan vizsgának szóbeli és írásbeli része is volt a Georgikonon. A tapasztalat szerint a hallgatók nagy része a legnehezebb kollokviumokat hagyják a vizsgaidőszak végére, hogy kellő idejük maradjon a felkészülésre – mondta el Hegedűsné dr. Baranyai Nóra. A dékánhelyettes hozzátette, a felmérések szerint a kémia, a matematika és a géptan is ezek közé a tantárgyak közé tartoznak. A vizsgákat a felsőoktatási szakképzésben, az alapképzésben, a mesterképzésben és osztatlan agrármérnök képzésben tanulók teszik le Keszthelyen, Székelyudvarhelyen és Kőszegen.

„1120 hallgatónk áll a megmérettetés előtt és összesen 613 tárgy az, amit abszolválniuk kell a félév végére. Átlagosan egy hallgató 6-7 vizsgát tesz le ebben a vizsgaidőszakban. A záróvizsgák már megtörténtek, 6-án 7-én volt a záróvizsga, 145 hallgatónk tett sikeres záróvizsgát.”

A vizsgaidőszak január 27-ig tart, így ez a hét áll rendelkezésre pótvizsgát tenni azoknak, akiknek nem sikerült teljesíteniük valamelyik követelést. A következő félévre a regisztrációs időszak február 3-án kezdődik, a szorgalmi időszak pedig február 10-én indul.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus