+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyitott a mozi
2020. január 17. péntek 17:20 - Gyenesdiás
Megnyitott a mozi
A Dolittle című film vetítésével nyitotta meg kapuit a Ligetplex mozi Gyenesdiáson. A két termes, 420 férőhelyes létesítményben 16 méteres vászon és a legmodernebb hangtechnika gondoskodik az élményről. A csütörtöki ünnepélyes megnyitón elhangzott, a mozi hatalmas hiányt pótol a térségben, az újonnan megnyitott attrakció a turisták számára is vonzerőt jelent majd a jövőben.

Ünnepélyes szalagátvágással nyitotta meg kapuit a mozi Keszthely és Gyenesdiás határában. A Liget Plázában helyet kapott létesítmény avatóján Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere elmondta, nagy öröm, hogy a ’80-as, ’90-es éveket követően ismét feltámad a filmszínházi élet a településen. Hozzátette, a mozival hiánypótló minőségi turisztikai szolgáltatás valósult meg a térségben, a létesítmény emellett Gyenesdiás modernizációjához és a település fejlesztéséhez is hozzájárul.  

„A mozi is szintén munkahelyteremtő és adóerőképesség növelő lehetőség. Ez már itt volt jó pár 10 éve ez a lehetőség, nem éltek vele a környékbeliek. Az ország másik feléről jött vállalkozó, aki ebben meglátta a perspektíváit, meglátta azt, hogy bizony ez funkcionálisan egy 35-40 ezres térség, akiknek hiányzik a mozi, és a mozilátogató emberek nagyon várják már, hogy egy olyan mozi nyissa meg a kapuit, ami megfelel a 21. század kihívásainak.” - tájékoztatott Gyenesdiás polgármestere.

A Ligetplex nagyterme 300 néző befogadására képes, akik 16 méteres vásznon nézhetik a legújabb filmeket. Emellett hamarosan megnyitja kapuit a 120 fős kisterem is. Ezzel a létesítmény a Balaton térségének egyik legnagyobb mozija lesz. A moziélményről a megszokottnál szélesebb, 60 centiméteres székek, valamint a legmodernebb hangrendszer gondoskodik.  

„A két terem befogadóképessége összesen 420 fő. A nagyteremben egy 7 kW-os, Christie típusú vetítőgép van beszerelve, a kicsibe meg egy 3 kW-os Christie típusú vetítőgép lesz beszerelve. A hangrendszert is a Christie technológiával valósítottuk meg, ami talán az egyik legmodernebb most jelen pillanatban a piacon.” - mondta Iván László, a Ligetplex tulajdonosa.

A moziban a 2D-s filmek mellett 3D-s produkciók megtekintésére is lesz lehetőség. A mozilátogatók premier filmek vetítésére ülhetnek be a termekbe. Emellett a nagytermet úgy alakították ki, hogy konferenciák, plenáris ülések megtartására is alkalmas. A létesítmény üzemeltetői és Gyenesdiás vezetése bízik abban, hogy a csaknem 250 millió forintos beruházással sokak régi álmát sikerült valóra váltani.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár